#InspirerendGeluk – Doen, durf & waarheid

12 oktober 2015

In het vierde deel van #InspirerendGeluk staat een vragenlijst centraal. De vragenlijst is opgesteld in de stijl van ‘Doen, durf & waarheid’ om elkaar beter te leren kennen.

#InspirerendGeluk gaat het over het stil staan van het gelukkige leven dat je leid of dat je wilt leven. ‘Live life the fullest’.

Doen

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Heel cliché misschien, maar iemand tegen komen met wie ik mijn leven kan delen. Samenwonen. Misschien trouwen & kinderen. Reizen zou ik ook graag willen, maar met Mango is dat nu iets lastiger. Voor mezelf iets beginnen lijkt me ook erg gaaf, maar ook eng.

Heb je wel eens iets gedaan waar je heel trots op bent en wat was dit?
Voor 2 jaar in mijn uppie naar Zweden vertrokken voor mijn master. Toch wel heel bijzonder om dat mee te maken.

Wat doe je altijd als eerste als je wakker wordt?
Aankleden en als ik beneden kom Mango begroeten (of wakker maken).

Waar was je bang/angstig voor maar heb je toch maar mooi gedaan?
Beide afstudeerprojecten van de master waren individueel. Met mijn faalangst is dat bijzonder eng en toch heb ik beide projecten succesvol afgerond.

Wat doe je het allerliefste?
Met Mango kroelen (al heeft hij daar door de puberteit even geen behoefte meer aan). Lezen, lekker creatief bezig zijn, series kijken, bloggen en blogs lezen.

Durf

Wat zou je graag durven maar heb je (tot nu toe) nog niet gedaan?
Mezelf aanmelden voor ballet lessen voor volwassenen. Of voor modern. Of misschien een andere dans. In groep 7 (geloof ik) ben ik begonnen met jazz-ballet. Ik vond dat erg leuk, maar ik ben uiteindelijk gestopt omdat ik beter was dan de groep. Dat bedoel ik niet opschepperig (dat zit niet in mijn aard), maar als we een dans moesten oefenen met een gordijn voor de spiegel, stond iedereen naar mij te kijken. Dat was niet leuk meer, dus ben ik gestopt. (HAD IK DAT MAAR NIET GEDAAN) Nog steeds kan dansen mij echt boeien en ik vind het práchtig om te zien. Niet dat ik het zou kunnen hoor, ballet. Ik heb daar het figuur ook niet voor, maar het lijkt me stiekem zo gaaf om toch weer te dansen. Gewoon voor mijn plezier.

Durf jij voor een groot publiek op te treden?
Ligt er wel een beetje aan met wat natuurlijk. Zingen kan ik (jammer genoeg) écht niet, dus dat zou ik niet durven. Toen ik nog aan jazz-ballet deed, hebben we eens een voorstelling gedaan. Dat was wel gaaf, alhoewel de herinneringen al ver weg zijn. Ik denk dat ik wel erg zenuwachtig zou zijn, maar het geeft wel een kick.

Durf jij altijd voor je eigen mening uit te komen?
Nee. Ik houd echt niet van discussies dus ik ben iemand die dan liever zijn mond houd om de lieve vrede te bewaren, maar hier moet ik wel aan gaan werken.

Is er iets wat je echt never ever zou durven te doen?
Bungeejumpen, parachute springen, achtbanen. Daar maak je mij echt niet blij mee!

Durf jij altijd oprecht en eerlijk te zijn?
Dat probeer ik altijd wel te zijn, maar het ligt een beetje aan de situatie of ik dat durf en wil.

Waarheid

Waar ben jij als uniek persoon nu super goed in?
Mijn ouders zeggen regelmatig dat ik leuk kan schrijven en heb ook regelmatig gehoord dat ik een goede luisteraar ben/dat je goed met mij kunt praten. Zelf vind ik dat leuk creatief bezig kan zijn. Maar super goed.. dat vind ik lastig.

Vertel je altijd de waarheid?
Vaak wel, maar niet altijd. Soms is een leugentje om bestwil gewoon beter in een bepaalde situatie.

Welke superkracht zou jij willen bezitten en waarom deze?
Hm, alles heeft wel zijn voors en tegens. Ik denk dan tijdreizen. Dan zou ik naar alle mooie plaatsen en momenten kunnen gaan. Momenten of gebeurtenissen kunnen herbeleven of gewoon kunnen ontdekken hoe het vroeger was (Middeleeuwen bijvoorbeeld.)

Is er iets waarvan je nekharen recht overeind gaan staan?
Mensen die je laten vallen. Mensen die achter de rug van een ander om iets doen. Mensen die hun afspraken niet nakomen.

Wat is het mooiste wat je ooit hebt meegemaakt?
Oef. Ik denk de kleine Mango ophalen en voor hem zorgen. Het is net een kindje. 🙂

Benieuwd naar mijn andere invullingen? Hier vind je een overzicht van mijn #InspirerendGeluk.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 • Reply Kim 12 oktober 2015 at 09:19

  Heel erg mooi ingevuld, vind ik! Jammer dat je destijds bent gestopt met dansen. Hopelijk lukt het ooit nog om het toch weer te gaan doen. 🙂

 • Reply Annelies 12 oktober 2015 at 11:52

  Wat een fijn vragenlijstje he? Ik heb hem ook ingevuld (komt morgen online…) Ik vind het heel tof dat je je zou willen aanmelden voor ballet voor volwassenen of iets van moderne dans. Het lijkt mij ook erg gaaf en tegelijkertijd ook heel eng. Als kind klungel je wel wat mee, maar als volwassene wil je het natuurlijk meteen goed doen. Maar dat is niet realistisch.. tja, gewoon die stap zetten en de drempel over? Als het voor je plezier ach ja, wat maakt het dan uit. Misschien is er wel iemand die met je mee wil!

  • Reply Inge 12 oktober 2015 at 12:44

   Nee helaas is er niemand die met mij mee kan gaan. Ik hoef er ook geen carriere in, maar je bent wel weer lekker bezig.

 • Reply Lizzy 12 oktober 2015 at 14:18

  Wat een mooie vragen! Leuk om eens over na te denken. Ik kan ook niet tegen mensen die je laten vallen. Dat heb ik helaas vaak genoeg meegemaakt! 🙁

  • Reply Inge 12 oktober 2015 at 15:23

   Ik helaas ook!

 • Reply Sas 24 oktober 2015 at 10:20

  Wat een mooie antwoorden heb je gegeven op de vragen. Tof ook om te lezen over dat ballet. En je kan trots zijn dat je beide projecten hebt afgerond ondanks je (faal)angst!