Echte Post Is Cool #3: schrijf je NU in!

3 oktober 2016
Afbeelding inschrijving Echte Post Is Cool #3

Misschien voelden jullie het al aankomen, vond je het wel weer de hoogste tijd of had je al een vermoeden als je Northflix of mij op Twitter volgt.. Echte Post Is Cool #3 gaat van start!

Afbeelding inschrijving Echte Post Is Cool #3

Vandaag openen wij de inschrijving voor Echte Post Is Cool #3! Wiehoe! Uiteraard in herfstsferen, want wie het misschien nog niet doorhad.. het is inmiddels herfst! Wij hebben er – ondanks dat de tweede editie aanzienlijk meer tijd en vooral energie kostte dan de eerste – weer zin in en jullie hopelijk ook! We hebben echter wel een paar kleine dingetjes aangepast voor deze derde editie.

Wat is Echte Post Is Cool?

Voor wie niet meegedaan heeft aan de eerste editie (In dit artikel kun je teruglezen hoe de eerste editie is verlopen en hier lees je de evaluatie van de tweede editie):
EPIC werkt net als de bekende Instaswaps! Je krijgt de naam en het adres van iemand anders en daarvoor koop (of maak) je iets leuks. De bedoeling is om voor een onbekende voor € 7,50 (exclusief porto) een leuk cadeautje (of meerdere kleine dingetjes) te kopen. Wat je koopt is aan jou!
De meeste mensen die meedoen hebben vast een blog, dus inspiratie voor cadeautjes kun je vast opdoen door op de ontvanger zijn/haar blog te kijken. Tevens vragen we iedereen bij het aanmelden wat informatie te geven over wat hij/zij leuk vindt of juist niet. (Tip: op social media en/of iemands blog is natuurlijk al veel te vinden!)

Afbeelding ingepakte cadeautjes EPIC 2

Verpak het leuk, zodat het écht een feestje wordt om te ontvangen en je zeker een lach op de ontvanger zijn/haar gezicht weet te toveren! Want kom op: Hoe vaak krijg je nog echt leuke post? Vaak zijn het kranten, reclame en rekeningen die door de bus komen. De meeste mensen sms’en, Whatsapp’en en verjaardags- en vakantiekaartjes lijken al jaren op hun retour. Hoe tof is het om dan ineens een vrolijk versierde envelop met een cadeautje op je mat te vinden?! Uit die gedachte (te weinig écht leuke post!) is Echte Post Is Cool dan ook ontstaan.

Afbeelding Echte Post Is Cool gekregen cadeautjes

We hopen overigens ook deze editie weer gesponsorde verrassingspakketjes (Hoi, bedrijven! Jullie mogen mailen, hoor!) in omloop te brengen.
De vorige keer werd dit erg gewaardeerd, dus we gaan weer ons best doen om extra verrassingen te regelen. Mocht je er bezwaar tegen hebben dat we je adres delen met een bedrijf om jou een verrassingspakket op te laten sturen, meld dit dan even!

Hoe werkt EPIC?

Simpel! Als je mee wilt doen kun jij je aanmelden via het aanmeldformulier.

 • Aanmelden kan tot en met 14 oktober 2016 en (helaas) alleen als je een Nederlands postadres hebt. Heb jij je aangemeld maar wil je je toch terugtrekken? Laat dit dan vóór 14 oktober weten aan Northflix of aan mij.
 • Uiterlijk 16 oktober 2016 ontvang jij de naam, het adres en wat extra informatie over degene voor wie jij het cadeautje verzorgd.
 • Op 12 november 2016 is het uitpakmoment.
  Wij hebben rekening gehouden met de herfstvakantie, dus zelfs als je op vakantie zou gaan, kun je nog steeds mee doen!

Tijdens de vorige twee edities verschenen er tientallen foto’s op Instagram met #echtepostiscool. Heb je nog niet eerder meegedaan en wil je een impressie van wat het project inhoud? Check dan even de #echtepostiscool hashtag!

Let op! Er is plaats voor 50 Nederlandse deelnemers!

In tegenstelling tot de vorige twee edities, hebben wij voor Echte Post Is Cool #3 ervoor gekozen om het aantal deelnemers tot 50 te beperken. Tevens houden we het deze editie beperkt tot deelnemers uit Nederland (Sorry Vlamingen! We love you en jullie Vlaamse frietjes!) Het is natuurlijk hartstikke leuk dat iedereen zo enthousiast is, maar het moet voor ons ook “werkbaar” blijven. De vorige keer heeft het echt heel veel tijd en energie gekost en we willen voorkomen dat we steken laten vallen door te veel hooi op onze vork te nemen. Het moet voor iedereen leuk blijven. Daarom leek het ons voor jullie en voor onszelf beter om ditmaal een limiet in te stellen. Tip: Wacht dus niet te lang met je aanmelding, want het kan hard gaan..

De spelregels

Wees niet ongerust: we hebben niet veel regels hoor!

1 | Het tijdsschema

Inschrijven kan dus tot en met 14 oktober 2016. Wij vragen je om wat over jezelf te vertellen (Wie ben je, wat zijn je hobby’s, interesses, etc.), zodat degene die voor je gaat shoppen een beetje een idee heeft wat jij leuk vindt. Hoe meer informatie hoe beter! (Jij zou het ook fijn vinden om een uitgebreid lootje te ontvangen..) Op 15 of op 16 oktober krijg jij de gegevens van degene voor wie jij mag shoppen en/of knutselen.
Let op: wij vragen deze keer om een ontvangstbevestiging, zodat wij zeker weten dat jij de mail met daarin je lootje hebt ontvangen. Graag ons binnen 48 uur laten weten dat je het mailtje hebt ontvangen. Zorg dat het pakketje voor 12 november bij je ontvanger is, want die dag willen we met zijn allen tegelijk alles pakketjes uitpakken.

2 | Het budget is €7,50 exclusief porto

Tja, als we € 7,50 inclusief porto zouden doen, zou je bijna niets overhouden.

3 | Verzend het met Track & Trace óf maak een foto van je pakje

EPIC is gebaseerd op vertrouwen. Wij hebben overwogen om Track & Trace verplicht te stellen. (Een brievenbuspakketje/envelop versturen met Track & Trace kost €3,95.) Een groot deel van de mensen gaf echter aan dit toch te duur/onnodig te vinden, daarom willen we het niet verplicht stellen. Mocht je dit willen doen om eventuele ellende te voorkomen: Heel graag!
Mocht je het te duur vinden (wij kunnen niet in andermans portemonnee kijken), maak dan een foto van je pakketje voor je het verzend en bewaar dit. Nogmaals: Vorige keer is alles aangekomen, maar je weet het nooit!

Afbeelding impressie echtepostiscool editie 2

4 | Laat je afzender weten dat jij je pakketje hebt ontvangen

Voor de meeste mensen is dit punt niet meer dan logisch om te bedanken, maar er waren ook bij de tweede editie weer mensen die het nalieten. In sommige gevallen vonden wij dat echt heel sneu, omdat ze veel tijd en moeite erin hadden gestoken om een passend cadeautje uit te zoeken.
We houden er niet van om dingen te verplichten, maar het is verplicht om je afzender iets te laten horen/een foto van je pakketje/spullen te delen binnen een redelijke termijn, het liefst uiteraard op 12 november. Wij adviseren om dit via Instagram (Twitter mag ook) met de hashtag #echtepostiscool te doen, zodat ook de rest van de deelnemers mee kan genieten van alle creatieve knutsels en leuke cadeautjes. Nogmaals: 95% van de mensen deed dit al spontaan, maar wij willen dat iedere afzender weet of het pakje aan is gekomen. Ter verduidelijking: wij vragen je niet om een bedankbrief van 3 kantjes te sturen, maar een fotootje op Instagram of Twitter vinden wij wel zo netjes! Doe je dit niet? Dan sluiten we je bij een volgende editie uit van deelname!

5 | Verplichte eis: een blog en/of openbaar Instagram-account hebben

Tijdens de vorige editie is weer eens gebleken dat niet iedereen zijn/haar aanmeldformulier even uitgebreid invult en veel mensen hadden daarom – begrijpelijk – moeite om iets te verzinnen. Social media kan in dit geval een handige inspiratiebron zijn! Daarnaast is ’t ook hét middel om de afzender van je cadeautje te bedanken en andere mensen mee te laten genieten via #echtepostiscool. Bovendien geeft het ons ook een beeld met wie wij “in zee” gaan en schept het vertrouwen.

De vorige keer zaten er namelijk aanmeldingen tussen als “Ik ben Rita, 14 jaar en ik woon in Amsterdam.” Zonder verdere info, zonder blog en social media links. Zou jij nu enig idee hebben waar je Rita blij mee kunt maken? Wij helaas niet. Misschien had Rita wel hele goede bedoelingen, maar wij hopen dat jullie begrijpen dat wij zulke deelnames toen hebben uitgesloten van deelname. Wij voelen ons toch verantwoordelijk voor dit project, vandaar deze eis. Voor de meeste mensen zal deze regel geen enkel probleem zijn. Hoe uitgebreider je aanmeldformulier hoe beter natuurlijk!

6 | Verzend op tijd!

Wij willen alle deelnemers vragen om ervoor te zorgen dat je envelop of pakje vóór zaterdag 12 november bij de ontvanger is, zodat wij het allemaal tegelijk uit kunnen pakken. Het meest verstandige lijkt het ons dus om het woensdag 9 november of uiterlijk donderdag 10 november te posten, zodat het er zeker is op 12 november. Niet vergeten: Vermeld op de envelop dat het voor #echtepostiscool is en dat het dus pas op 12 november geopend mag worden!

7 | Houd het geheim voor wie je shopt

Het is net als met lootjes trekken voor Sinterklaas: Houd het geheim (en spannend) voor wie je aan het shoppen bent. Uiteraard mag je wel je naam als afzender bij de cadeautjes zetten. (Niet op de envelop natuurlijk ?) Dan kan de ontvanger jou ook iets laten weten op 12 november!

Teven sturen wij via e-mail reminders wanneer het (bijna) tijd is om naar de brievenbus te gaan.

Gebruik alsjeblieft de #echtepostiscool

Het is de bedoeling dat wij allemaal op dezelfde dag (zaterdag 12 november) uit gaan pakken en een foto delen op Instagram (en/of eventueel op Twitter) onder de hashtag #echtepostiscool. Wij zijn natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar wat iedereen heeft ontvangen! Ook vinden wij (en eigenlijk alle deelnemers) het tof om tussendoor sneak peeks te zien van wat anderen gekocht hebben/gemaakt hebben. Vorige keer stonden er tientallen foto’s op Instagram en op Twitter waren we zelfs trending topic!

Afbeelding overzicht echtepostiscool op Istagram

Mocht je nog twijfelen…

Excuses als “Ik ben niet creatief en kan niet leuk inpakken” tellen niet! Het gaat om de gedachte en het feit dat je de moeite hebt genomen, dus niet bang zijn! Het is écht wel te zien als iemand er veel tijd, moeite en liefde in heeft gestopt. Bovendien zijn er hele leuke en goedkope cadeauzakjes te koop bij Action, Hema en weet-ik-veel-waar, dus zo lastig hoeft het niet te zijn. Check anders het overzicht op Instagram om een idee te krijgen. Excuses als “Ik vergeet vast op tijd naar de brievenbus te gaan” gaan ook niet op, want we sturen jullie digitale reminders. Dus, eigenlijk zijn er helemaal geen excuses mogelijk.

Overtuigd?! Meld je dan nu gelijk aan, want voor je het weet zitten we vol!
Het aanmeldformulier vind je hier!

Sorry!

Sorry! We zaten binnen een halve dag meer dan volgeboekt! Dit heeft onze verwachten echt meer dan overtroffen. Er hebben zich meer dan 50 deelnemers aangemeld, want het formulier heeft iets langer online gestaan dan de bedoeling was (tja, door het verhuizen ben ik erg moe en lag ik al te slapen) Wil je een volgende editie wel van de partij zijn? Volg ons dan op social media om zo als eerste op de hoogte te zijn van een vierde editie!

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 • Reply Astrid 3 oktober 2016 at 07:44

  Leuk!! Nog een editie! Wat super meiden dat jullie de moeite weer nemen. Ik ga me inschrijven.

  • Reply Inge 3 oktober 2016 at 08:52

   Wat leuk dat je weer mee gaat doen! 🙂

 • Reply yvonne 3 oktober 2016 at 10:06

  Leuk hoor! ik heb mij net ingeschreven.

 • Reply Effy 3 oktober 2016 at 16:37

  Leuk! Wauw die bovenste foto is echt mooi!

 • Reply Evelyne 3 oktober 2016 at 19:33

  Geen editie voor de Belgen onder ons deze keer?

  • Reply Inge 4 oktober 2016 at 08:15

   Nee deze keer even niet. Wie weet de volgende keer!

 • Reply Hennie 4 oktober 2016 at 08:27

  Ik twijfelde héél even. Maar ik denk dat ik het jammer zou vinden als ik het zou missen. Ik ga me dus NU inschrijven. Als er nog een plekje is tenminste.

  • Reply Inge 4 oktober 2016 at 08:30

   Er is nog een laatste plekje beschikbaar.. 🙂

 • Reply Kim 4 oktober 2016 at 17:11

  Super dat jullie dit weer organiseren! Ik heb twee keer met heel veel plezier mee gedaan, maar op dit moment teveel dingen aan mijn hoofd. Echt heel tof trouwens dat het na een halve dag al vol zat 😀

 • Reply Nicole 6 oktober 2016 at 19:17

  Wat een leuk idee! Via postcrossing stuur ik kaartjes naar onbekenden over de wereld en krijg ik kaartjes van andere onbekenden terug. Erg leuk 🙂

  • Reply Inge 8 oktober 2016 at 19:59

   Ja dat heb ik lang overwogen, maar omdat ik niet goed weet wat ik met de ontvangen kaartjes moet doen heb ik het toch maar nooit gedaan. 🙂 Misschien is het leuk om met een eventuele vierde editie mee te doen?

 • Reply Daenelia 7 oktober 2016 at 17:20

  Het is hartstikke leuk om post te krijgen, nartuurlijk 🙂 Maar ook om te versturen. Wat een leuk initiatief toch weer.

  • Reply Inge 8 oktober 2016 at 20:00

   Dankjewel, vinden wij ook! 🙂

 • Reply #Echtepostiscool - DinjaDONUT 15 november 2016 at 09:21

  […] is, dan verwijs ik je nog even door naar de organisatoren van dit project: Northflix en Monsieur Mango, en mocht je een volgende keer ook mee willen doen (of nog een keer) dan moet je gewoon even hun […]

 • Reply Echte Post is Cool 3.0 Unboxing day! - Mara Tegendraads 17 januari 2017 at 04:47

  […] Post is Cool is een initiatief van bloggers Northflix en Monsieur Mango, die er elke editie veel tijd aan besteden om te zorgen dat dit postproject voor iedereen zo […]