Echte Post Is Cool #2: schrijf je NU in!

25 april 2016
Afbeelding Aankondiging Echte Post Is Cool 2.0

Na een eerste succesvolle editie van Echte Post Is Cool, konden wij er niet onder uit: er moest een tweede editie komen. Vandaag openen wij de inschrijving van Echte Post Is Cool #2, hoera! Wij hebben er weer heel erg veel zin in en wij hopen jullie ook!

Afbeelding Aankondiging Echte Post Is Cool #2

Wat is #echtepostiscool / EPIC?

Mocht je niet mee hebben gedaan met de eerste editie en nu denken: waar heb jij het in godsnaam over Inge?! In dit artikel kun je een samenvatting van de eerste editie lezen. Echte Post Is Cool (afgekort tot EPIC) werkt net als de Instaswaps (mocht je daar wel bekend mee zijn). Je krijgt de naam en het adres van iemand anders en daarvoor koop (of maak) je iets leuks. Het is de bedoeling om voor een onbekende een leuk cadeautje (of meerdere kleine dingetjes) te kopen voor een bedrag van € 7,50 (exclusief porto). Wat je koopt dat bepaal je natuurlijk zelf!
De meeste mensen die meedoen hebben waarschijnlijk een blog, dus inspiratie voor cadeautjes kun je vast opdoen door op de ontvanger zijn/haar blog te kijken. Tevens vragen wij iedereen bij het aanmelden wat informatie te geven over zijn of haar interesses en wat hij of zij leuk vindt om te krijgen. Mocht de ontvanger social media hebben, dan kun je natuurlijk ook daar rondsnuffelen ter inspiratie.

Afbeelding Echte Post Is Cool ontvangen pakket

Zorg ervoor dat je alles leuk verpakt, zodat het écht een feestje wordt om te ontvangen en je zeker een lach op de ontvanger zijn/haar gezicht weet te toveren! Maak je alsjeblieft geen zorgen over het “Ik kan niet mooi inpakken”, zolang jij je best hebt gedaan is dat zeker terug te zien!
Geef toe: Hoe vaak krijg je nog echt leuke post? Vaak zijn het kranten, reclame en rekeningen die door de brievenbus komen en die je het liefste meteen vergeet. Daarbij gebruikt iedereen tegenwoordig sms, WhatsApp of mail.. Hoe tof is het dan om ineens een vrolijk versierde envelop met een cadeautje op je mat te vinden?! Uit deze gedachte (te weinig écht leuke post!) is EPIC dan ook ontstaan.

Wij hopen overigens ook bij Echte Post Is Cool #2 weer gesponsorde verrassingspakketjes (Hoi, bedrijven! Jullie mogen mailen, hoor!) in omloop te brengen. Vorige keer werden de extra pakketjes erg gewaardeerd, dus wij gaan weer ons best doen om extra verrassingen te regelen. Mocht je er bezwaar tegen hebben dat wij je adres delen met een bedrijf om jou een verrassingspakket op te laten sturen, meld dit dan even! Dan houden wij hier uiteraard rekening mee.

Afbeelding Echte Post Is Cool ingepakt

Inschrijven voor Echte Post Is Cool #2

Dat is echt super simpel! Als je mee wilt doen, meld je dan aan via dit formulier en vul de vragen in.
Aanmelden kan t/m 6 mei 2016 en (helaas) alleen als je een Nederlands of Belgisch postadres hebt. Heb jij je aangemeld, maar wil je je toch terugtrekken? Laat dit dan voor 6 mei weten aan Northflix of aan mij.

Uiterlijk 8 mei 2016 ontvang jij de naam, het adres en wat extra informatie over degene voor wie jij het cadeautje verzorgd.

De spelregels

Wij hebben maar een paar regels, om het plezier van het project te vergroten. 🙂

1 | Het tijdsschema

 • Inschrijven kan t/m 6 mei 2016. Bij je aanmelding vragen wij je om wat over jezelf te vertellen (je hobby’s, interesses, wat zou je graag willen ontvangen?) zodat degene die voor jou iets gaat kopen een beter beeld van je krijgt. De kans is namelijk groot dat diegene jou helemaal niet kent en hij/zij kan alleen afgaan op jouw aanmeldingsformulier en je eventuele blog.
 • Op 7 of 8 mei krijg jij de gegevens van degene voor wie jij mag shoppen/knutselen.
 • Zorg dat het pakketje voor 4 juni bij je ontvanger is, want die dag willen wij met zijn allen tegelijk alle pakketjes uitpakken.

2 | Het budget is €7,50 exclusief porto

Het is dus de bedoeling dat je €7,50 exclusief porto uitgeeft. (Want wees eerlijk: Als we het inclusief porto zouden doen houd je bijna niets over).

3 | Verzend het met Track & Trace óf maak een foto van je pakje

Het EPIC project is gebaseerd op vertrouwen. De vorige keer hebben wij vooraf – eerlijk is eerlijk – op “onderbuikgevoel” al wat mensen uitgesloten van deelname. Wij hebben overwogen om Track & Trace verplicht te stellen. Een brievenbuspakketje/envelop versturen met Track & Trace kost €3,95. Een groot deel van de mensen gaf echter toch aan dit te duur/niet nodig te vinden, daarom willen wij het niet verplicht stellen. Mocht je dit willen doen om eventuele ellende te voorkomen: Heel graag!
Mocht je het te duur vinden (wij kunnen niet in andermans portemonnee kijken) maak dan een foto van je pakketje voor je het verzend en bewaar dit. Nogmaals: Vorige keer is alles aangekomen, maar je weet het nooit!

Afbeelding Echte Post Is Cool fotolijst met kaart

4 | Laat je afzender weten dat jij je pakketje hebt ontvangen

Voor de meeste mensen leek het de vorige keer niet meer dan logisch om op 5 maart enthousiast hun gever te bedanken, maar een aantal mensen heeft niets gehoord van de ontvanger van hun pakketje. Dat is natuurlijk best wel sneu, iedereen heeft er tijd en moeite ingestoken om een leuk pakketje op de post te doen. Als je dan alle vrolijke berichtjes en bedankjes op Instagram leest en jij hoort niets, dan begrijpen wij het goed dat je daar even van baalt.
Daarom stellen wij het verplicht om je afzender iets te laten horen binnen een redelijke termijn, het liefst uiteraard op 4 juni. Wij geven er de voorkeur aan om dit via Instagram met de hashtag #echtepostiscool te doen, zodat ook de rest van de deelnemers mee kan genieten van alle creatieve creaties en leuke cadeautjes.
Nogmaals: 95 % van de mensen deed dit al spontaan, maar wij willen dat iedere afzender weet of het aan is gekomen. We vragen jou niet om een bedankbrief van 3 kantjes te sturen, maar een fotootje op Instagram of Twitter vinden wij wel zo netjes.

5 | Verzend op tijd!

We willen alle deelnemers vragen ervoor te zorgen dat je envelop/pakje vóór zaterdag 4 juni bij de ontvanger is, zodat we het allemaal tegelijk uit kunnen pakken. Het meest verstandige lijkt het ons dus om het uiterlijk 2 juni te posten, zodat het er zeker is op 4 juni. Wij zullen tegen die tijd ook nog een herinneringsmail naar alle deelnemers sturen. De vorige keer werd dit ook goed ontvangen als service.
Niet vergeten: Vermeld op de envelop dat het voor het EPIC project is en dat het dus pas op 4 juni geopend mag worden 😉

6 | Houd het geheim voor wie je shopt

Spreekt voor zich, toch? Het is net als met alle surprise lootjes die je trekt: houd het geheim (en spannend) voor wie je aan het shoppen bent. Het is natuurlijk wel zo leuk als jij je naam als afzender bij je cadeautjes zet, zodat de ontvanger weet van wie het afkomstig is en wie hij/zij moet bedanken op 4 juni.

Gebruik #echtepostiscool

Het is de bedoeling dat wij allemaal op dezelfde dag (zaterdag 4 juni) de pakketjes uit gaan pakken en een foto delen op Instagram (en/of eventueel op Twitter) onder de hashtag #echtepostiscool
Wij zijn natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar wat iedereen heeft ontvangen! Tevens vinden wij (en eigenlijk alle deelnemers) het tof om tussendoor sneak peeks te zien van wat anderen gekocht hebben/gemaakt hebben. Bij de vorige editie stonden er meer dan 150 foto’s op Instagram en ook op Twitter kwamen tientallen berichten voorbij!

Mocht je nog twijfelen…

Excuses als “Ik ben niet creatief en kan niet leuk inpakken” tellen niet! Het gaat om de gedachte en het feit dat je de moeite hebt genomen, dus niet bang zijn! Het is echt aan de pakketjes of enveloppen af te zien als er tijd en moeite in is gestoken. Er zijn hele leuke en goedkope cadeauzakjes te koop bij Action of de Hema, dus je hoeft echt niet alles helemaal zelf te doen. Kijk anders eens op Instagram voor inspiratie of naar onderstaande foto’s.

Afbeelding Echte Post Is Cool pakketjes
Afbeelding Echte Post Is Cool pakketjes 2
Afbeelding Echte Post Is Cool pakketjes 3

Overtuigd?! Northflix en ik hopen het! Bij de eerste editie was het één groot vrolijk feest tijdens Het Grote Uitpak Moment! Het leek wel of Sinterklaas op 5 maart viel in plaats van op 5 december..

Wie doet er mee met Echte Post Is Cool #2?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

40 Reacties

 • Reply Lilian (ikwordvrolijkvan) 25 april 2016 at 07:55

  Aangemeld

  • Reply Inge 25 april 2016 at 08:14

   Leuk, dankjewel! 😀

 • Reply Nina Simplynspecial 25 april 2016 at 08:24

  Natuurlijk doe ik mee 🙂 Graag!

  • Reply Inge 25 april 2016 at 11:30

   Tof Nina!

 • Reply Karin 25 april 2016 at 08:56

  Ik ga me aanmelden

  • Reply Inge 25 april 2016 at 11:30

   Heb je aanmelding gezien!

 • Reply Charelle 25 april 2016 at 09:03

  Jaaa leuk! Ik ga weer meedoen1

  • Reply Inge 25 april 2016 at 11:30

   Leuk om te horen, Charelle 🙂

 • Reply Simone 25 april 2016 at 09:52

  Super leuk dat er weer een editie is! Helaas kan ik deze keer niet meedoen 🙁 Hopelijk komt het hier na nog eens op een beter tijdstip voor mij 🙂

  • Reply Inge 25 april 2016 at 11:31

   Ah jammer! Ja hopelijk de volgende keer (mocht die er komen) 🙂

 • Reply Carola 25 april 2016 at 12:13

  Wat een leuk idee!! ik ben dol op post! ik heb me aangemeld

  • Reply Inge 25 april 2016 at 15:16

   Leuk Carola, welkom! 🙂

 • Reply Hennie - www.tutje.nl 25 april 2016 at 20:55

  Superleuk en ik doe graag weer mee. Heb me net opgegeven als het goed is, dus de voorpret kan weer beginnen!

  • Reply Inge 25 april 2016 at 21:57

   Ja ontvangen! Leuk dat je weer meedoet Hennie! 😀

 • Reply Sas 26 april 2016 at 10:25

  Jeuj, ik doe deze keer mee!

 • Reply Inge 26 april 2016 at 10:29

  Yaay! Super leuk!

 • Reply Mieneke 26 april 2016 at 14:43

  Yes, op tijd aangemeld! Ik ben zoooooooooo benieuwd en nu al excited!

 • Reply Fleur 26 april 2016 at 14:48

  Leuk hoor! Ik heb me weer aangemeld

  • Reply Inge 26 april 2016 at 22:16

   Wat leuk, fijn dat je meedoet!

 • Reply Sheila 26 april 2016 at 18:43

  Super leuk! Het komt me alleen niet zo uit qua timing. Dus ik ga hem onthouden voor editie 3.0 🙂

 • Reply Inge 26 april 2016 at 22:15

  Ja wat leuk! Alvast veel voorpret toegewenst! 😉

 • Reply Inge 26 april 2016 at 22:16

  Ah jammer, wie weet de volgende keer inderdaad 🙂

 • Reply Astrid 26 april 2016 at 22:57

  Jaaa! Gisteren aangemeld! Ik ben hier heel enthousiast over!

 • Reply Inge 27 april 2016 at 10:27

  Hartstikke leuk, dankjewel!

 • Reply Manon 27 april 2016 at 20:55

  Ik was al erg benieuwd aan het worden of er een tweede versie kwam. Aan de eerste EPIC heb ik helaas niet meegedaan maar ik werd wel redelijk jaloers op alle mensen die leuke dingen aan het shoppen en aan het inpakken waren. Oftewel: Leuk initiatief! Ik heb me aangemeld! 🙂

  • Reply Inge 27 april 2016 at 21:25

   Wat leuk, ik wens je alvast veel plezier met de voorpret! 🙂

 • Reply Sytse 28 april 2016 at 10:03

  Ik ga zeker weer meedoen! Leuk!! Vanmiddag even het aanmeldingsformulier invullen.

  Xx

 • Reply Saar 29 april 2016 at 10:25

  Aangemeld!

  • Reply Inge 29 april 2016 at 22:22

   Leuk dankjewel!

 • Reply Inge 29 april 2016 at 22:39

  Ah wat tof! X

 • Reply Marije 3 mei 2016 at 18:19

  Na de tof uitziende eerste keer doe ik dit keer mee. 🙂 Ik loop op 4 juni een marathon (wel wandelend hoor) dus of ik op 4 juni de foto post of een dag later weet ik niet. Dat hangt er vanaf of ik voor het donker finish. 😉 Er van uitgaande dat ik de marathon uit loop… Ik heb er in ieder geval zin in!

 • Reply Tamara TS 4 mei 2016 at 20:13

  Zojuist aangemeld. Voor mij de eerste keer, spannend! En leuk!!!

  • Reply Inge 6 mei 2016 at 20:49

   Welkom en veel plezier!

 • Reply Tamara TS 4 mei 2016 at 20:13

  Zojuist aangemeld. Voor mij de eerste keer, spannend! En leuk!!!

  • Reply Inge 6 mei 2016 at 20:49

   Welkom en veel plezier!

 • Reply Amy 6 mei 2016 at 20:43

  Op de valreep meld ik me alsnog aan! Leuk 🙂

  • Reply Inge 6 mei 2016 at 20:49

   Het kan nog net inderdaad! Leuk Amy! 🙂

 • Reply Charlotte 6 juni 2016 at 14:36

  Ik ben lekker traag, kom nu pas achter het bestaan van dit geweldige initiatief! Wat leuk, fingers crossed dat er een 3e keer komt!
  Ik houd al enorm van snailmailen, waar ik ongeveer ook zoiets doe, maar het kan me niet vaak genoeg zijn!

 • Reply Patricia 6 juni 2016 at 21:38

  Ik stem ook voor een 3e editie!! Ik kom telkens net te laat achter dit soort cadeaufestijnen!! Count me in, zal ik vast een mail sturen? 😉

 • Reply Echte Post Is Cool 2.0 #EPIC - Mara Tegendraads 26 september 2016 at 12:43

  […] is Echte Post is Cool? Echte Post Is Cool is een project van bloggers Monsieur Mango en Northflix, waarbij je iemand een verrassing per post mag sturen. (En iemand anders ook naar […]