Planten | De Hebe Addenda: een paradijs voor vlinders

29 juli 2016
Afbeelding Hebe Addenda plant lila

De zomer is het perfect moment om van de tuin te genieten. Alles staat in bloei, de temperatuur is goed en als het zonnetje schijnt is het de fijnste plek rondom huis.

Niet alle planten bloeien even lang. Sommigen zijn na slechts enkele weken alweer uitgebloeid, terwijl andere planten maandenlang in bloei staan. Om de tuin spannend te houden is het aan te raden om planten met een verschillende bloeitijd te planten. Zo staat er altijd iets in bloei en ziet je tuin er constant levendig uit. Wanneer de meeste zomerplanten hun bloeitijd (en hoogtepunt) hebben gehad, komt de Hebe Addenda in bloei en brengt weer kleur in de tuin.

Hebe Addenda

De Hebe Addenda staat ook wel bekend als de struikveronica. Het is een groenblijvende plant, wat wil zeggen dat hij geen blad verliest en groen blijft in de winter. De Hebe heeft vrolijke, nectarrijke bloempluimen waar vlinders dol op zijn. Het maakt niet uit wat voor tuin je hebt; een Hebe kan altijd door zijn compacte vorm. Bijvoorbeeld als plant in de border of in gezellige potten op het balkon of het terras. Wat denk je van een aantal vrolijke potten Hebe Addenda’s op de tafel? Of in de tuinkast? De kleurrijke bloempluimen zorgen meteen voor kleur en gezelligheid. Daarnaast help je ook de natuur een handje, want de nectar in de bloemen is niet alleen een walhalla voor vlinders, maar ook voor bijen. De bijen zullen je dankbaar zijn.

Bloeiperiode: van juli tot en met oktober.

Afbeelding Hebe Addenda in pot

Addenda

Addenda is een kwekerscollectief dat verschillende soorten Hebe’s kweekt. Denk aan verschillende pluimgrootte, bloemkleur en bladkleur. De Hebe “Donna” met donker blad heeft bloempluimen van ongeveer 7 cm in blauw, wit, paars, lila, roze en rood. Voor ieder wat wils! De paarse Hebe “Granda” heeft de grootste pluimen: ruim 10 cm. De Hebe “Classica” kenmerkt zich door bont blad en is verkrijgbaar met blauwe en paarse pluimen. Er is dus volop keuze in kleur, pluimgrootte en bladkleur.

Afbeelding Hebe Addenda roze

Verzorging

Je kunt een Hebe binnen houden, maar de plant doet het beter in de buitenlucht. Hebe’s zijn sterke tuinplanten en kunnen zowel in de volle zon als in de schaduw staan. Het liefst houden ze een beetje van allebei en plaats je ze het beste in halfschaduw. Geef Hebe (zeker wanneer ze in een pot zitten), elke 2 à 3 dagen water zodat de potkluit niet uitdroogt. Wanneer je eens per twee weken een beetje plantenvoeding geeft, kun je extra lang genieten van de bloei!
Let op, een strenge winter zal hij niet overleven. Je zou hem kunnen afdekken als hij buiten staat, of zet hem gezellig binnen in een pot!

Afbeelding Hebe Addenda paars Moet je die prachtige bloemetjes zien!

De Hebe Addenda is vanaf augustus verkrijgbaar vanaf € 2,49 bij onder andere tuincentra en bloemisten. Voor meer informatie en inspiratie over Hebe kun je terecht op de website van Addenda.

Foto’s: Addenda

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties

 • Reply Aukje 29 juli 2016 at 07:57

  Oh, inderdaad een mooie plant. En ik vind het altijd fijn als ze in de winter groen blijven. Ik vind het zo jammer als planten verdwijnen in de winter.

 • Reply Ellen 29 juli 2016 at 08:33

  Hele mooie plant. Ik had hem 2 jaar terug in de tuin, maar toen heeft hij de winter helaas niet overleefd. Misschien toch maar weer eens aanschaffen.

  • Reply Inge 29 juli 2016 at 08:52

   Ah jammer! Een strenge winter zal hij inderdaad niet overleven. Je zou hem kunnen afdekken als hij buiten staat, of binnen zetten als pot 🙂

 • Reply Amy 29 juli 2016 at 10:53

  Mooie plant inderdaad! Ik houd van vrolijke bloemen en planten, maar helemaal als ze in de winter groen blijven. Anders wordt het meteen zo’n grijze bedoeling in mijn tuin 🙁

 • Reply Els 29 juli 2016 at 13:23

  Wat een mooie bloemetjes heeft deze plant. En ook zo’n lange bloeitijd!

  • Reply Inge 29 juli 2016 at 13:38

   Het is echt een leukerd!

 • Reply Simone 29 juli 2016 at 14:43

  Oh wat een mooie plant! Die hou ik even in gedachten omdat de tuin nog niet klaar is. En ik hou van vlinders 😀

 • Reply Sabine 29 juli 2016 at 17:39

  Wat een mooie plant! Ik vind vlinders ook geweldig dus zou best een idee zijn…

 • Reply Evelyne 31 juli 2016 at 19:09

  In onze tuin staan verschillende planten. Zowel in de voortuin als in de achtertuin. Ik leef als ’t ware in een bloemenparadijs 🙂

  • Reply Inge 31 juli 2016 at 21:10

   Wat fijn! 🙂

 • Reply Michelle 31 juli 2016 at 20:26

  Wat een mooie plant! En de kleur is zeker mijn favoriet. Leuk dit soort artikelen trouwens 😉

 • Reply Rowan 4 augustus 2016 at 21:21

  Wat een prachtige plant! Hier zou ik er wel een paar van willen hebben!

  • Reply Inge 4 augustus 2016 at 22:39

   Binnenkort zijn ze voor een mooi prijsje weer te vinden! 🙂

 • Reply Linda 17 november 2017 at 12:56

  Wat een prachtige plant! En altijd goed om iets te doen voor vlinders, het maakt echt verschil voor ze.