De Harry Potter Tag

12 mei 2017
Afbeelding Harry Potter Shop Platform 9 3/4

Tags.. ik ben er niet zo meer van merk ik. Maar deze Harry Potter tag kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Dat ik gek ben op Harry Potter zullen veel mensen misschien niet weten. Als de films met kerst weer op televisie komen probeer ik ze altijd te kijken. De boeken leende ik destijds van de bieb, maar eigenlijk zou ik alle boeken graag in mijn boekenkast willen hebben. Mocht je mij willen verrassen met een leuk cadeau, dan kan dat dus met de Harry Potter boekencollectie. Hint! 😉 De boeken zijn zo fijn om te lezen!

Afbeelding Alnwick Castle Harry PotterAlnwick Castle in Engeland waar fragmenten uit de Steen der Wijzen zijn opgenomen

Afgelopen zomer vloog ik naar Engeland om samen met mijn zusjes (die wonen namelijk in Engeland) naar Schotland te rijden. In de vijf dagen dat wij er waren hebben wij denk ik 3 kastelen bekeken, waaronder een kasteel waar stukjes van Harry Potter zijn opgenomen. Dat moesten wij natuurlijk zien en sloten bij een rondleiding aan. Super leuk om hier meer over te horen en te zien hoeveel ze nog hebben moeten Photoshoppen. Toen wij weer in Engeland waren hebben wij snel de film aangezet om de stukjes van het kasteel terug te zien. Maar goed, genoeg gebabbeld. Het is tijd voor.. de Harry Potter tag!

Afbeelding Harry Potter Shop Platform 9 3/4Harry Potter Shop op Platform 9 3/4 @ station King’s Cross – London.

1. Wat is je favoriete boek?

Poeh dat is lang geleden en dat is precies de reden waarom ik alle boeken opnieuw wil lezen. Ik moet echt even diep graven hoor. ‘De Steen der Wijzen’ misschien? Het eerste boek was natuurlijk magisch om te lezen: het was de toegangspoort naar een nieuwe wereld. Ik geloof dat ik de laatste 2 boeken het spannends vond, ik kon écht niet stoppen met lezen. Mag ik hier op terugkomen als ik alle boeken opnieuw heb gelezen? Ja? Dankjewel.

2. Wat is je favoriete film?

‘De Vuurbeker’ denk ik. Voor mijn gevoel verandert de reeks bij die film. Het wordt een stuk volwassener, maar ook donkerder. Het behoort voor mijn gevoel dan ook niet meer tot de ‘kinderfilms’.

3. En wat is je minst favoriete boek?

Minst favoriete boek? Hm. Ik weet wel dat ik de film ‘De Orde van de Feniks’ het slechts vond. Er ontbrak zoveel informatie in de film, ik kon mij niet voorstellen dat mensen die het boek niet hadden gelezen het verhaal konden volgen.

4. Delen van boeken of film die je doen huilen?

Ik denk dat dat bij de laatste momenten van Perkamentus en Sneep waren. Ik heb sowieso niet veel gehuild, maar dit waren wel ontroerende momenten.

5. Als je een relatie zou krijgen met een Harry Potter personage, wie zou dat dan zijn?

Wat een moeilijke vraag. Ik geloof niet dat er iemand voor mij tussen zit.. Deze vraag sla ik over hoor. Ik mis trouwens wel een andere vraag.. dus deze heb ik – lekker rebels – hieronder toegevoegd!

5. Wat is je favoriete toverspreuk?

Dat is denk ik toch Wingardium Leviosa, al vind ik Expecto Patronum lekker krachtig klinken (en hij is cool, want: patronus!).

Afbeelding Harry Potter Shop Platform 9 3/4 toverstokkenToverstokken wand in de Harry Potter Shop op Platform 9 3/4 @ station King’s Cross – London.

6. Op welke afdeling zou je komen?

Waar ik zou komen weet ik niet, maar ik hoop op Griffoendor. Ik lijk erg op Hermelien: ik houd van lezen, leren en houd mij altijd aan de regels. Maar voor echte vrienden zou ik alle regels verbreken als dat nodig zou zijn.

7. Zou je eerder een uil, een pad, een kat of een rat nemen?

Seriously? Wat denk je zelf? Een uil natuurlijk!

8. Favoriete personage

Marcel Lubbermans vind ik altijd wel lachen, Sneep en Dobby natuurlijk!
Mijn zusjes appte laatst dat ze Daisy (één van de egels) een sok hadden gegeven en dat Daisy nu eindelijk vrij is. “Master has given a sock. Master gave it to Daisy. – Daisy is free”. ? Ik moest keihard lachen, maar als je Harry Potter niet hebt gezien dan zul je dit niet begrijpen. Ik vermoed dat dat ongeveer zo is gegaan:


via GIPHY

9. Minst favoriete personage

Jammerende Jenny. Mijn god, als ik aan haar denk dan hoor ik die vreselijke en jammerende piepstem weer. Ik vond haar ook niet echt toegevoegde waarde hebben.

10. Wat zou je patronus zijn?

Volgens Pottermore is het een vos. Cool!

11. Als je kon kiezen tussen de Steen der Wijzen, onzichtbaarheidsmantel of de machtige toverstok wat zou je dan kiezen?

Van de Steen der Wijzen word je denk ik – uiteindelijk – niet gelukkig en die machtige toverstok zou totaal niet bij mij als persoon passen. De onzichtbaarheidsmantel dus! Lijkt mij nog best handig. 😉

12. Wat zou je favoriete vak zijn?

Toverdranken heeft natuurlijk gewoon iets leuks; zouden we niet allemaal een toverdrankje willen maken? Kruidenkunde vind ik zelf al heel erg interessant dus dat zou mij ook op Hogwarts goed kunnen liggen. Verweer tegen de Zwarte Kunsten heeft ook wel iets mysterieus en Transfiguratie lijkt mij ook wel grappig, letterlijk in een andere huid kruipen. Ik kan niet kiezen!

13. Als je iemand uit de cast zou mogen ontmoeten wie zou dat dan zijn?

Emma Watson, ik vind haar echt zo’n inspirerende vrouw. Bijzonder hoe zij in het leven staat. Ik denk dat wij het wel met elkaar kunnen vinden. 😉

Afbeelding Harry Potter Platform 9 3/4 @ King's Cross station LondenOp Platform 9 3/4 kun je doen of je net écht door de muur heen rent (yeah right..). De foto wordt verplicht gemaakt door een fotograaf (merchandise), is erg duur en er is een lange wachtrij! Just so you know.
@ station King’s Cross – London

14. Heb je een van de Harry Potter games gespeeld?

Volgens mij hebben wij wel een computerspel gehad, maar ik geloof niet dat ik het heel veel heb gespeeld want ik kan het mij amper herinneren.

15. Als je op zwerkbal zou zitten wat zou je positie zijn?

Zoeker is natuurlijk het meest populair, maar ik denk dat ik een Jager zou zijn; een beetje de underdog in het spel naar mijn idee. Ik zou het tof vinden om zoveel mogelijk punten proberen te scoren totdat de Gouden Snaai is gevonden.

16. Favoriete quote

“After all this time? Always.”

17. Was je blij met het einde?

Ja dat denk ik wel, al had ergens een deel in mij gehoopt dat Voldemort het gevecht zou winnen. Het zou minder cliché zijn, want dit einde is natuurlijk wel voorspelbaar. Daarentegen vond ik het niet echt storend, het was alsof het zo moest zijn. Ondanks dat ik het jammer vind dat het is afgelopen, denk ik niet dat het langer had moeten duren.

18. Hoeveel betekent Harry Potter voor jou?

Nou het is niet zo dat ik helemaal idolaat van Harry Potter ben, maar het doet mij denken aan mijn jeugd. In groep 8 kwam het eerste deel uit, ik was toen net 12. Daniel, Emma en Rupert zijn net zo oud als ik en in die zin voel ik mij met hen verbonden. Het is alsof we samen zijn opgegroeid, alleen zat ik niet op Hogwarts (jammer!) haha. Science-fiction is absoluut niet mijn ding, maar bij fantasy kan ik lekker wegdromen en mij in een andere wereld begeven (mits het realistisch is, wat ik bij Harry Potter het geval vind). Het is natuurlijk ook leuk om te kijken!

Deze tag kwam ik een tijdje geleden tegen bij Suszie, van wie de tag oorspronkelijk is weet ik niet!

Wie is jouw favoriete Harry Potter personage?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties

 • Reply Susan 12 mei 2017 at 07:46

  Leuk om jouw antwoorden te lezen!
  Susan heeft onlangs geplaatst…Solligne Instant Colour wimperverf black-brownMy Profile

 • Reply Yvonne 12 mei 2017 at 08:39

  Sorry geen fan hier, maar ook geen hater 😉 heb nog nooit wat van Harry Potter gelezen. Het stukje van de egel en de sok vond ik grappig, al heb ik inderdaad geen idee waar het over gaat. 😉

 • Reply Manouk - Groetjes uit Verweggistan 12 mei 2017 at 10:17

  Ik ben echt diehard Harry Potterfan, haha. Ik heb alle boeken meerdere keren gelezen (sommige zelfs ruim 15x) en ben ook naar midnight premieres geweest enzo, haha. Ik heb overigens een Engels deel dubbel, volgens mij de vijfde, dus als je wilt kan ik hem naar je opsturen? Ik heb er niet twee nodig 😛 Ik wil wel nog graag naar Londen naar de Studios en ook wel naar wat jij hebt bezocht, ziet er echt leuk uit 🙂
  Manouk – Groetjes uit Verweggistan heeft onlangs geplaatst…Roadtrip #3: Castilië en LeónMy Profile

 • Reply marije 12 mei 2017 at 11:46

  Leuke tag zeg!

  Ik ben ook groot Harry Potter fan en ik probeer eigenlijk elk jaar de boeken opnieuw te lezen en de films te bekijken. Wie weet moet ik maar deze tag een keer gaan doen 😉
  marije heeft onlangs geplaatst…Plus Size Fashion Friday: Zomer jurkjes tijdMy Profile

 • Reply Tamara TS 12 mei 2017 at 12:59

  Ik ben gek op Harry Potter, ben nu elke dag aan het checken op de Facebookpagina van James Potter (zoon van Harry) of er weer een nieuw hoofdstuk is van de fanfiction boeken. Mijn favorieten zijn Loena, Marcel en Snape. ?
  Tamara TS heeft onlangs geplaatst…Unboxing | Styletone Box mei ’17My Profile

 • Reply Roxanne 12 mei 2017 at 15:12

  Ooohh wat ontzettend leuk om te lezen 🙂 Ik blijf een Harry Potter liefhebber.

 • Reply Anita 12 mei 2017 at 16:58

  Love Harry Potter! Heerlijke boekenreeks en heb alle films in de bios gezien. Op Utrecht centraal heb of had je toch ook een store?
  Anita heeft onlangs geplaatst…Mijn bullet journal + uitleg van de basisMy Profile

  • Reply Inge 12 mei 2017 at 17:54

   Ik heb geen idee eerlijk gezegd. Of bedoel je die expo?

   • Reply Anita 12 mei 2017 at 19:21

    Zou ook kunnen inderdaad!

 • Reply Rianne 12 mei 2017 at 17:34

  Aaaaaah zo leuk, ik kijk de Harry Potter films ook ieder jaar weer overnieuw. Zelf ben ik Hufflepuff, volgens Pottermore. Vind ik zo leuk, haha.
  Rianne heeft onlangs geplaatst…Blij als een kindMy Profile

 • Reply Jenn 12 mei 2017 at 21:44

  Wat een leuke tag! Die ga ik onthouden 🙂 Volgens pottermore zou ik bij Zwadderich komen…
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Waarom ik niet meedoe met ‘het grote borstkankerspel’My Profile

 • Reply Els 13 mei 2017 at 09:17

  Wat een leuke en uitgebreide antwoorden. Ik weet echt weinig van Harry potter, bij het derde boek ben ik afgehaakt :-).
  Els heeft onlangs geplaatst…Shoplog: AliExpress.com diverse productenMy Profile

 • Reply Michelle 14 mei 2017 at 13:59

  Ik kende deze nog niet, wat een leuke tag! De films heb ik allemaal al meerdere keren bekeken alleen de boeken blijven nog steeds uit. Ik denk inderdaad dat deze films altijd een beetje speciaal voor ons zullen blijven, aangezien wij er mee zijn opgegroeid.
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Mijn eerste moederdagMy Profile

 • Reply Saskia 14 mei 2017 at 15:30

  Leuk om te lezen, vooral omdat ik er zelf niets mee heb. M. vind de boeken en films geweldig heb dus wel alle films gezien. Wij waren ook bij de Harry Potter Shop op Platform 9 3/4 @ station King’s Cross. Super winkel voor fans en dat karretje zo tof bedacht haha. ZO’N lange rij, we hebben alleen even staan kijken.

 • Reply Lieke 15 mei 2017 at 21:04

  Als je de boeken van Harry Potter nog wilt hebben, kijk dan eens in de kringloopwinkel. Ik heb de hele set gespaard en voor nog geen 25 euro bij elkaar!

  Wat gaaf dat ze in Londen zo’n winkel enzo hebben. Daar zou ik best eens heen willen. Maar eerst morgen naar de Expo in Utrecht!!

 • Reply Rachelkromdijk 18 augustus 2017 at 00:59

  Wat een super leuke tag zeg haha!

 • Reply Anne-Wil 28 augustus 2017 at 14:26

  Wat een superleuke tag! Deze ga ik ook doen. 😀 x