Happiness | nieuwe lens

16 oktober 2015

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Happiness focust zich op de dingen die me vrolijk maken. Van die kleine geluksmomentjes waarop je hart een sprongetje maakt.

Afbeelding Nikon lens

Eindelijk kan ik iets van mijn wensenlijstje afstrepen. Joehoe! Al meer dan een jaar had ik mijn zinnen op deze lens gezet: de Nikon AF-S 50mm 1:1.8G. Aangezien lenzen nou eenmaal prijzig zijn en ik het geld (HELAAS) niet uit mijn mouw kan schudden, heb lang moeten wachten. Oh, je moet mijn wensenlijst trouwens niet verwarren met een bucketlist. Het is meer een verlanglijstje, dan een lijstje met dingen die ik nog moet doen.

Afbeelding lens van Nikon

Happiness

Eerlijk is eerlijk, ‘grote’ aankopen doen als je met de status sollicitant rondloopt is waarschijnlijk niet het handigste. Zonder een inkomen kun je niet onbeperkt geld blijven uitgeven. Dat weten we allemaal. Daarom heeft het ook erg lang geduurd voor ik dan eindelijk de figuurlijke knoop doorhakte. De laatste tijd zit ik niet zo lekker in mijn vel en ook het solliciteren heeft nog niets opgeleverd. Om mijzelf wat op te vrolijken, besloot ik om mijzelf iets te gunnen wat ik al heel graag wilde. Zo gezegd zo gedaan. Een dag later werd hij al geleverd!

Afbeelding lens 50 mm f1.8 Nikon

Nikon AF-S 50mm 1:1.8G

Als ik de recensies moet geloven, mag deze lens niet ontbreken. Iedereen is er zó lovend over, dat je je haast afvraagt of het doorgestoken kaart is. De lens is erg licht (altijd fijn!) en is zeer lichtsterk. Dit betekent dat wanneer er weinig licht is, hij toch nog lichte foto’s kan maken. Super! Daarnaast heeft hij ook een kleine scherptediepte met een diafragma van f1.8. Hierdoor krijg je een scherp object op de voorgrond en een wazige achtergrond. Hij heeft trouwens een vast brandpunt van 50 mm dus je kunt niet inzoomen of dit veranderen. Je moet dus zelf iets meer bewegen tot je het voorwerp scherp in beeld hebt.

Hoe bevalt ‘ie?

Ik was als een kind zo blij en heb de lens natuurlijk meteen uitgeprobeerd. Ik moet er nog wel eventjes aan wennen. Hij is erg gevoelig wat betreft bewegingen, wat te verwachten viel. Blijkbaar shake ik als een malle, waardoor het focuspunt verschuift of de foto gewoon wazig is. Balen! Ik denk dat ik hierbij beter een statief kan gebruiken, zodat ik zeker weet dat de camera helemaal stil staat als ik fotografeer. Daarentegen ben ik er heel erg blij mee! Nu heb ik alleen nog een goed fotografeerhoekje nodig.. Hier een impressie van de eerste foto’s die ik heb geschoten.

Afbeelding test 1
Afbeelding test 2
Afbeelding test 3
Afbeelding test 4
Afbeelding test 5
Afbeelding test 6

Welke lenzen heb jij voor je camera?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

31 Reacties

 • Reply Kelly 16 oktober 2015 at 08:40

  Wat een mooie lens en hij maakt prachtige foto’s! Ik gebruik de Canon 1100 D met een kitlens en een 50 mm lens!

 • Reply Dina 16 oktober 2015 at 08:42

  Goed zo! Soms heb je het even nodig om jezelf goed op te vrolijken! Hopelijk gebruik je de lens nog lang met veel plezier. Vervelend dat het solliciteren nog niets heeft opgeleverd. 🙁

  • Reply Inge 16 oktober 2015 at 10:49

 • Reply Nina Simplynspecial 16 oktober 2015 at 09:14

  Ja, wat mooi! Wij hebben ook zo’n lens (geloof ik), waarmee je dat ‘wazige’ kan creëren <3 Goede aankoop!

 • Reply Moniek 16 oktober 2015 at 10:31

  Ah wat leuk een nieuwe lens! Ik heb deze ook alleen dan voor Canon, ik gebruik hem echt heel erg vaak!

 • Reply Estrella 16 oktober 2015 at 10:39

  Ik heb zelf ook een soortgelijke lens, maar dan van Canon. Ik kan toch wel stellen dat ik die bijna nog meer gebruik als mijn 18-135mm basislens. Ik heb ook nog de 50mm macrolens, die was nog veel duurder helaas, maar ook die is erg fijn.

  • Reply Inge 16 oktober 2015 at 10:48

   Macro staat ook al héél lang op mijn lijstje! Maar die moet nog maar even wachten 🙂

 • Reply sammie 16 oktober 2015 at 10:55

  Ik heb ook zo’n lens van Canon maar gebruik hem te weinig. Mooie foto’s heb je er mee gemaakt al! Balen dat het solliciteren niet wil vlotten, heel herkenbaar ook helaas.

 • Reply Ysanne 16 oktober 2015 at 12:03

  Oh wat mooi! Snap dat je hier blij mee bent 🙂 Benieuwd naar de foto’s die je ermee gaat maken.

 • Reply Joycerdt 16 oktober 2015 at 12:16

  Oh wat ontzettend gaaf zeg!! Sinds kort ook een Nikon, nog aan het oefenen met alles, maar hier word ik ook zo blij van haha.

  Lfs.x

 • Reply kim 16 oktober 2015 at 12:47

  Wauw, wat een PRACHTIGE foto’s!!
  Ik zit dus ook al een tijdje naar een 50mm lens te zoeken. Waarschijnlijk vraag ik er een voor kerst 🙂

  • Reply Inge 16 oktober 2015 at 13:29

   Ja slim! 🙂

 • Reply marjolein 16 oktober 2015 at 16:27

  Ik heb hier zodanig géén verstand van dat ik me even uit de lenzen-discussie houd, maar ben benieuwd naar de foto’s die je er mee gaat maken!

 • Reply Sabine 16 oktober 2015 at 16:40

  Leuk! Wij hebben een hele nieuwe camera met lens gekocht, ook van Nikon. Toevallig staat er een blog klaar voor dit weekend over onze nieuwe camera. Alleen ik moet er nog een beetje meer mee oefenen: jouw foto´s zijn echt al supermooi!

  • Reply Inge 16 oktober 2015 at 17:16

   Ah ben benieuwd! 🙂 En dankje!

 • Reply debby 16 oktober 2015 at 20:24

  Oh zo mooi. Ik heb voor mijn Nikon ook een 50mm lens en vooral op de A stand kun je zulke mooie scherpte en diepte creëren.

 • Reply Els 17 oktober 2015 at 10:21

  Wow, echt super gaaf! Heel veel plezier, maar dat moet goed komen!

 • Reply Vlijtig Liesje 17 oktober 2015 at 13:03

  Ik maak alle foto’s met mijn iPhone4. De kwaliteit van die foto’s is redelijk. Ik vind dat jij prachtige foto’s hebt gemaakt met je nieuwe lens.

  • Reply Inge 17 oktober 2015 at 13:47

   Aah dankjewel! 🙂

 • Reply Jorinde 17 oktober 2015 at 18:06

  Oeh, wat een mooie lens! De 50mm staat nog heel hoog op mijn lijstje..

 • Reply Monique | WritingMonique 17 oktober 2015 at 18:43

  Oeh, de foto’s zien er fantastisch uit! Wat fijn dat je er zo blij mee bent!

 • Reply evelien 18 oktober 2015 at 16:34

  Oh echt super tof dat je een nieuwe lens hebt gekocht! Heel erg tof! Geniet ervan <3

 • Reply Isolde 18 oktober 2015 at 19:50

  Je eerste foto’s zien er voor mij (als leek, geef ik gelijk toe) heel mooi uit! Super tof sowieso dat je je eigen foto’s maakt, ooit hoop ik dat ook te gaan doen voor mijn blog, maar ik durf er nog niet helemaal aan…

 • Reply Annelies 18 oktober 2015 at 20:53

  Gaaf! Geniet van je nieuwe lens! Je hebt al wat mooie fotootjes gemaakt zie ik. Ik ben benieuwd naar meer!

 • Reply Marlies 18 oktober 2015 at 21:29

  Heerlijk! Ik wil ook zo graag een nieuwe lens, maar toch weerhoud het me om het daadwerkelijk te kopen. Misschien toch maar eens doen, want als je het uiteindelijk hebt vraag je je volgens mij wel af waarom je het niet eerder hebt gedaan haha

 • Reply Danielle 18 oktober 2015 at 21:40

  Jaa de nifty 50! Die kan niet missen uit je kit! Ik heb zelf een 16-55, 30mm, 45mm en een 50mm maar de 50mm gebruik ik echt het meeste.

 • Reply Shanti 20 oktober 2015 at 21:22

  Hier ga je echt heel veel plezier aan beleven, het is een van mijn favoriete lensen! zowel voor foto’s op mijn blog als voor portretten, heerlijke, prachtige, mooie lens <3

 • Reply Sas 24 oktober 2015 at 10:44

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Ben erg benieuwd welke pareltjes je nog meer gaat maken. Heel erg veel (foto)plezier met je nieuwe lens.

 • Reply Michelle 25 oktober 2015 at 15:32

  Mooi lens! Soms moet je gewoon even lief voor jezelf zijn en iets voor jezelf kopen.

 • Reply Kattenkoppen 2 november 2015 at 08:17

  Wauw! Wij zijn jaloers! Hij maakt vet mooie foto’s! Wij moeten ook nog veel leren. Wij hopen dat je je weer wat beter voelt <3 En die mok is super leuk!!!

 • Reply Iris 30 november 2015 at 16:36

  Ah wat heerlijk dat je ook een 50mm lens hebt. Ik heb hem zelf ook, maar dan de 1.4 voor mijn fotografiebedrijf. Ik ben er echt dol op en fotografeer er bijna alles mee.