Groene tip | KRNWTR

16 november 2015

Wist je dat je heel makkelijk groen bezig kunt zijn door het drinken van kraanwater? Dat doe je natuurlijk met een kekke KRNWTR fles. Ja, zo simpel kan het zijn!

Vijfhonderdduizend

500.000 plastic flesjes gooien we dagelijks weg in Nederland. *BOINK* Ben je nou steil achterover gevallen? *zet je weer rechtop in de stoel* Ja dat zijn er een hele hoop hè? Ik schrok er ook van toen ik het las. En weet je dat het niet eens nodig is in Nederland? Het kraanwater in Nederland (en België) is prima drinkbaar en kan makkelijk concurreren met het bronwater.
Daarnaast belandt veel van het plastic dat wij gebruiken in de oceaan: de Plastic Soup Foundation. Hierdoor wordt niet alleen het water vervuild, maar zien zeedieren het ook aan als voedsel. Hun magen (net als die van vogels overigens) zitten vol met plastic waar ze vaak aan sterven. Onnodig!

Want meer kraanwater betekent minder ontginning van water, minder productie van plastic verpakkingen, minder transport, minder koeling en minder afval. Bron

Hergebruiken

Toen ik op het middelbare zat, had ik altijd een flesje water bij me. Een drinkbeker was not done, dat had je misschien op de basisschool bij je. Zo’n flesje kon ik ongeveer een week blijven gebruiken en hervullen met kraanwater, totdat het flesje vies werd. Op zich niet eens zo’n slecht idee van mij destijds, maar ik bleef natuurlijk bijdragen aan vervuiling. Daarnaast wordt een flesje snel vies door bacteriën (IEW!) en echt afwassen kun je zo’n flesje ook niet. Wat denk je van een flesje dat in de zon heeft gelegen? Daar kan dat plastic allemaal niet zo goed tegen. Een beter alternatief is dus een fles die je écht kunt blijven gebruiken.

Afbeelding krnwtr
Afbeelding krnwtr fles

KRNWTR

Je had het vast al door, KRNWTR = kraanwater. Een mooie, roestvrijstalen fles die je keer op keer kunt gebruiken. Enkele maanden geleden schafte ik zo’n waterfles aan, omdat het toch wel tijd werd om voor eens en voor altijd af te rekenen met die plastic flesjes. De waterflessen zijn beschikbaar in allerlei kleuren, maar ik koos natuurlijk voor de fles in mijn kleurtje met een zwarte dop. Ik zet de fles altijd neer in de buurt van mijn laptop, zo ben ik geneigd om meer water te drinken (twee vliegen in één klap!). Er kan 0,8 liter in een fles, dus met twee of drie keer vullen kom je zo aan je dagelijkse hoeveelheid water.
Wat verder ook fijn is, is dat de RVS fles geen geuren of smaken opneemt. Iets waar ik bij thermosflessen wel altijd last van had. Bah. Helemaal fijn is dat er bij de aanschaf 5% naar de Plastic Soup Foundation gaat. Er is trouwens ook een sportdop beschikbaar voor de fles, voor de sporters onder ons. Op de website van KRNWTR kun je nog meer informatie vinden over waarom het beter is om kraanwater te drinken. Als het even kan sleep ik mijn fles overal mee naartoe. Ja, ik ben erg in mijn nopjes met deze eye-catcher.

Wil je op een simpele manier groener bezig zijn? Drink dan meer kraanwater en laat de plastic flessen links liggen.

Drink jij veel kraanwater?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 Reacties

 • Reply debby 16 november 2015 at 08:07

  Zelf drink ik toch best veel kraanwater eigenlijk, of limonade. Zo’n fles als jouw daar ben ik nog steeds opzoek naar.

 • Reply Marga H. 16 november 2015 at 08:44

  Ja, ik drink elke dag 2 liter kraanwater en 2 of 3 glazen thee.
  Als het wat kouder wordt buiten dan kook ik het water en doe het in een thermosfles.
  Dan drink ik dus warm water of ik maak er thee van. Zomers drink ik gewoon koud water maar niet uit de koelkast.

 • Reply Nina Simplynspecial 16 november 2015 at 09:14

  Ik wilde graag nog zo’n dopper aanschaffen, dus eigenlijk een beetje hetzelfde idee (geloof ik). Ik wist niet dat we zoveel flesjes weggooien, pff! Wel zag ik op tv laatst dat heel veel dieren verstrikt raken in afval in de oceaan, dat vind ik toch wel sneu 🙁

  • Reply Inge 16 november 2015 at 10:55

   Ja echt heel erg sneu, mijn hart breekt er iedere keer van 🙁

 • Reply Anna 16 november 2015 at 10:01

  Echt vreselijk inderdaad, hoeveel we weggooien aan flesjes… Ik kijk er ook altijd echt van op hoeveel mensen bv. op het station toch altijd maar flesjes water kopen. Waarom? Zelf heb ik een Dopper, ook een fijne fles! Prachtig vind ik deze van KRNWTR ook. Hopelijk worden meer mensen er eens bewust van dat het toch echt niet nodig is om steeds maar een los stukje plastic te kopen… (Voor ook nog eens veel geld!)

 • Reply Godelieve 16 november 2015 at 10:02

  Ik drink zelf heel veel kraanwater.
  Deze flessen vind ik echt heel erg leuk!

 • Reply Stella 16 november 2015 at 13:00

  Wat een prachtige flessen zijn dat toch! Ik heb zelf een Dopper, ook zo’n soort initiatief. Ik kreeg ‘m van mams, want bij haar op haar werk drinken ze er allemaal uit één. Ik drink eigenlijk te weinig water tegenwoordig. Op de middelbare school was ik echt een held: ik dronk minstens drie flesjes per dag. Nu drink ik meer thee, maar dat ben ik tegenwoordig ook een beetje zat. Misschien als ik zo’n extra fancy fles zou hebben, dat ik dan wel weer meer water zou drinken! Liefs.

 • Reply Margo 16 november 2015 at 13:20

  Ik vind dit zulke toffe flessen! Het kleurtje is ook <3 <3 liefde zeg. Ik drink ook veel water, op kantoor hebben we glazen flessen staan die we telkens refillen en met sporten neem ik een bidon mee. Vroeger had ik ook flesjes water, maar om precies dezelfde redenen die jij hebt. wilde ik hier vanaf.

 • Reply isolde 16 november 2015 at 14:27

  Wat een mooie fles heb je uitgezocht! Ik gebruik zelf al een aantal jaar een hervulbare fles van Nalgene. Die kreeg ik ooit kado, en blijft nog steeds schoon en lekvrij. Wel van plastic helaas, dus als hij ooit een keer sneuvelt komt er ook een RVS exemplaar.

 • Reply evelien 16 november 2015 at 19:02

  wat goed dat je zo’n fles hebt gekocht! Ja ik schrik er echt van hoeveel flesjes wij wel niet weggooien, ik wil een keertje een dopper aanschaffen want het is goed voor het mileu, en hert is ook nog eens handig!
  Liefs! Evelien

  • Reply Inge 16 november 2015 at 19:57

   Het maakt op zich niet uit wat je gebruikt, als je maar minder plastic flesjes gebruikt is het altijd goed 🙂

 • Reply Sytse 16 november 2015 at 21:16

  Ohh wat leuk! Ik heb dezelfde maar dan met een roze dop. Zullen we van dop ruilen? 😉

 • Reply Hanna @ eenbezigbijtje.nl 16 november 2015 at 21:36

  Ik vind het hele mooie flessen en inderdaad een herbruikbare fles is zo veel beter. Alleen niet zo handig voor mensen die vaak flesjes kwijtraken 😉

  • Reply Inge 16 november 2015 at 21:39

   Deze kun je bijna niet kwijtraken 😉

 • Reply Ysanne 16 november 2015 at 21:40

  Ik vind deze fles zo tof, zag hem laatst ook al in de winkel. Coole naam ook! Snap dat je er blij mee bent 🙂

 • Reply Vlijtig Liesje 17 november 2015 at 12:43

  Dat wist ik niet! Ik heb wel voor mijn kinderen zo’n dopper fles gekocht. Daarmee ben ik dus al groen bezig!

 • Reply anneleen 17 november 2015 at 13:13

  Wat een leuke fles, mooi kleurtje! Bij mijn vriend drink ik altijd kraantjeswater (hij heeft geen flessenwater in huis) maar bij mij thuis is het dan weer wel de gewoonte om uit flessenwater te drinken… Toch al een beetje groen dus 😉

 • Reply Michelle 17 november 2015 at 15:44

  Mooie flessen zijn het. Zomers vul ik een grote kan met kraanwater en daar maak ik dan zelf icetea van ( zonder suiker). In de winter drink ik de hele dag thee.

 • Reply Monique | WritingMonique 17 november 2015 at 17:08

  Nog steeds vind ik de merknaam KRNWTR echt fantastisch, de flessen zijn ook supermooi!

 • Reply Sabine 17 november 2015 at 17:21

  Dit wil ik absoluut hebben! Ga even op de site neuzen 😉

 • Reply Saskia 18 november 2015 at 20:27

  Ik heb een soortgelijke fles alleen dan in het roze en volgens mij een ander merk (mizu) Ik zou wel wat meer water mogen drinken ook maar vergeet het te vaak.

  • Reply Inge 18 november 2015 at 20:33

   Dat staat ook op de onderkant van mijn fles en op de dop. Zij hebben de flessen gemaakt geloof ik 🙂 Ik vergeet het jammer genoeg ook nog wel eens!