Goodie Goodness juni box

22 juni 2016

Voor je het weet ligt er alweer een gloednieuwe Goodie Goodness op je te wachten. Deze box deed mij wel heel erg aan mijn Zweedse avontuur denken. Benieuwd waarom?

Goodie Goodness

De Goodie Goodness is een verrassingsbox dat elke maand op je deurmat valt. Je weet van tevoren nooit wat erin zit, maar het heeft altijd met lifestyle, interieur en stationary te maken. Het doel van Goodie Goodness? Je bekend maken met nieuwe ontwerpers! Nederland is een vrij getalenteerd designland; we behoren tot de beste in de wereld. Daarom staat er in elke maandeditie een andere ontwerper óf designstudio centraal. Gaat jullie hart er ook sneller van kloppen? Het mijne wel in ieder geval!

Goodie Goodness juni box

Afbeelding Goodie Goodness juni box
De juni box begroet ons met een vrolijke, gele envelop dat ons ‘a wonderful day’ toewenst. Wat aardig van ‘m! Maar wat zit er nog meer in?! Snel de box maar geunboxt. See what I did here? Oké flauw.

Afbeelding Goodie Goodness juni inhoud

Oké oké, dat ziet er stijlvol uit. Zie ik nou een vogelhuisje? Nee wacht, eerst maar de envelop opmaken.

Afbeelding Goodie Goodness juni kaart vogel

Het is een kaart met een minimalistische origami vogel. Ziet er stoer uit, leuk!

Afbeelding Goodie Goodness canal birdhouse in doos

Nu eindelijk over naar het vogelhuisje! Of althans, dat is wat ik van de benaming mag afleiden. Wat zou de achterkant te zeggen hebben?

Afbeelding Goodie Goodness canal birdhouse achterkant

Eigenlijk vertelt de achterkant alles wat je moet weten. Frederik Roijé is onze centrale ontwerper van de juni maandbox en hij heeft als eerbetoon aan de Gouden Eeuw het Amsterdamse straatbeeld omgezet in vogelhuisjes. Super leuk!

Frederik Roijé is een internationaal ontwerpbureau, opgericht in Amsterdam (2013), dat vooral bekend staat om zijn creativiteit en innovatieve ontwerpen. Frederik heeft gestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven en heeft prestigieuze stages gelopen in Amsterdam en Milaan.

Wat grappig! Ik overwoog ook aan de Design Academy in Eindhoven te studeren, maar na een belabberde presentatie tijdens een oriëntatiedag bij ons op school zag ik er helemaal van af. Jammer, als die persoon enthousiast en vol passie had verteld was het misschien anders gelopen. 🙂

Afbeelding Goodie Goodness juni box bouwpakket vogelhuisje

Je moet hem nog wel even zelf in elkaar zetten. LEUK! Het enige dat ontbrak was een hamertje, maar gelukkig heb ik die thuis wel liggen.

Frederik’s aanpak is om een nieuw niveau te bereiken in het product of de ruimte. Meubels, verlichting, interieur en industriële vormgeving zijn allen een essentieel onderdeel van de geleverde diensten.

A trip down memory lane

Afbeelding Goodie Goodness panelen vogelhuisje

Toen ik dit zag wist ik genoeg: dit is met een lasercutter (oftewel: lasersnijder) gemaakt. De randen van het hout zijn namelijk zwart en geven af als je het aanraakt. Tijdens mijn master opleiding in Zweden heb ik hier ook mee gewerkt en wat was ik dol op dat ding! Mocht je niet weten wat het precies is, no worries, het is een beetje een nerd ding (al zeg ik het zelf). Een lasersnijder is een apparaat dat met een laser door houten plankjes kan snijden. Op de computer maak je de tekening, geef je aan of het apparaat moet snijden of moet graveren en het apparaat doet de rest. Ik maakte voor één van mijn laatste schoolprojecten bijvoorbeeld deze honden puzzles met daarin verstopte hondensnoepjes (ja het was een hoop werk!):

Afbeelding honden puzzles gemaakt met laser cutter

Terug naar het vogelhuisje

Ik was helemaal in mijn sas bij het bouwen van dit vogelhuisje. Hoe leuk is dit?! Vroeger was Hamertje Tik toch wel één van mijn favoriete spelletjes. Tik tik tik. Bij het in elkaar zetten van het vogelhuisje kon ik mij – met nauwkeurigheid en beleid – helemaal uitleven. Voor ik het wist had ik het huisje al in elkaar zitten. Jammer 😉
De vogelhuisjes zijn zo gemaakt dat je ze helemaal naar wens kunt customizen. Schilder er op los, maak hem wit (of zwart), schilder een landschap of een bloem. Of laat hem gewoon lekker natuurlijk zoals ik heb gedaan. Ik vind het hout juist wel wat hebben. Gewoon puur. Simpel. Minimalistisch. Yes please!

De vogelhuisjes zijn gemaakt van Okoumé, watervast triplex. De zwarte randen aan de panelen kunnen verwijderd worden met een schuurpapiertje.

Afbeelding Goodie Goodness juni box vogelhuisje

En zo ziet je vogelhuisje eruit. Je kunt overigens nooit genoeg vogelhuisjes in de tuin hebben hangen. Maar aangezien wij er hier al twee hebben hangen en ik op zoek ben naar mijn eigen plekje, bewaar ik deze voor mijn toekomstige thuis. Heb ik die toch maar alvast mooi in de pocket 😉

De goudkleurige koppen van de spijkertjes refereren aan de luxe en overdaad van de gouden eeuw. Met een Canal Birdhouse breng je een beetje Amsterdam naar huis.

Afbeelding Goodie Goodness vogelhuisje achterkant

Zo ziet de achterkant van het huisje eruit. Leuk detail om naast het logo het Rijksmuseum erin te graveren. Lijkt mij een samenwerking om trots op te zijn! Het vogelhuisje lijkt mij meer ter decoratie voor in huis dan om echt buiten aan de muur te hangen, waarbij je een waxinelichtje (al dan niet nep) in de opening zet. Een open achterkant lijkt mij niet praktisch voor de baby vogeltjes, ook al hang je hem tegen de muur.

Conclusie

De juni maandbox vond ik onwijs leuk! Het is heel anders dan de voorgaande boxen, maar voor mij wederom een perfecte mix. Lekker knutselen / bouwen, heerlijk! Iets met vogels? Altijd goed natuurlijk! Tot dusver kan ik concluderen dat ik heel verschillende producten heb ontvangen en deze 9 van de 10 keer heel erg bij mij in de smaak vielen. Het niet weten wat erin gaat zitten, maakt het plezier nog groter. Abonneren kan via de website van Goodie Goodness.

Wat vind jij van het vogelhuisje in de Goodie Goodness juni editie?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 • Reply Amy 22 juni 2016 at 07:39

  Wat een leuk item zit er in de box van deze maand! Leuk ook om zelf in elkaar te zetten.. mooi project heb je trouwens gebouwd op school, die hondenpuzzels. Ziet er indrukwekkend uit!

 • Reply Ellen 22 juni 2016 at 08:57

  Wat een leuk idee zo’n goodiebox. Ik dacht wel ook gelijk wat vreemd dat er een gat aan de achterkant zit. Ik vermoed dat hij voor de sier is, want als je nu nog je vogelhuis moet gaan ophangen, dan komt er natuurlijk geen vogel meer in 😉

  • Reply Inge 22 juni 2016 at 09:35

   Oh jawel hoor! Er zijn nog zat vogels bezig met een (tweede) nestje 🙂

 • Reply Anna 22 juni 2016 at 09:14

  Super leuk, dat vogelhuisje! Echt een mooi item om te krijgen :). En de kaart vind ik ook tof! Leuk om aan de muur te hangen (nét als het huisje trouwens, haha!).

 • Reply Anita 22 juni 2016 at 10:33

  Toffe box weer! En wauw wat een leuke hondenpuzzels heb je gemaakt.

 • Reply Nina Simplynspecial 22 juni 2016 at 11:02

  Wat schattig dat huisje 🙂 Al moet ik zeggen dat ik de inhoud van vorige maand leuker vond. Toch tof dat je bij deze editie nog zelf aan de slag mag!

 • Reply Michelle 26 juni 2016 at 14:22

  Wat een leuk pakket weer, mooi vogelhuis je het ook!