Gebreide mutsjes #1

2 december 2015

Een tijdje geleden vertelde ik over de Goedgemutste Breicampagne: kleine mutsjes breien voor het goede doel. Vorige week ging mijn pakketje op de post! Benieuwd hoeveel ik er heb gebreid?

Goedgemutste Breicampagne

Wat was het ook alweer? Innocent (van de smoothies) vraagt met deze actie aandacht voor eenzame ouderen, want jammer genoeg zitten er te veel ouderen eenzaam thuis. Vrijwilligers breien mutsjes, deze worden op de smoothies gezet en vanaf volgend jaar kun je gemutste smoothies kopen. Per verkochte smoothie gaat er €0,20 naar het Nationaal Ouderenfonds.

Vorige week bracht ik mijn pakketje weg en een dag later is hij al ontvangen. Mooi op tijd dus om mijn mutsjes volgend jaar op de flesjes Innocent te zien!

Afbeelding gebreide mutsjes verpakt in doos

Hoeveel gebreide mutsjes zaten erin?

In totaal heb ik 18 mutsjes gebreid. Stiekem had ik er 20 van willen maken, een mooier getal en weer 2 mutsjes extra, maar het was er helaas niet meer van gekomen. Ach, 18 is toch ook een mooi getal? Er zit zelfs een aardbei mutsje tussen, hoe cute is die? Als mijn 18 mutsjes verkocht worden, gaat er namens mij €3,60 naar het Nationaal Ouderenfonds. Niet bijster veel misschien, maar hé het is tenminste iets! Zij blij, ik blij, iedereen blij.

Afbeelding gebreide mutsjes

Challenge

Ik eindige mijn vorige post over de Goedgemutste Breicampagne met de (ik besef mij nu) ietwat overmoedige vraag of ik mijzelf zou gaan uitdagen om vanaf 1 december één mutsje per dag te gaan breien. Dat zou inhouden dat ik volgend jaar zo tegen het eind van November, 366 (ja het is volgend jaar schrikkeljaar!) kan opsturen. Dat zijn er opeens een heel stuk meer dan die 18 hè?

Ook al is een mutsje zo gebreid, de laatste dagen vraag ik mij opeens erg af of ik het wel ga redden om er één per dag te maken. Ik heb besloten dat ik het gewoon ga proberen en ik zie het wel. Als ik het niet haal, dan haal ik het niet. Het is geen wedstrijd en elke mutsje (al stuur je er maar één op) is al mooi meegenomen en wordt -denk ik- dankbaar ontvangen. Het lijkt mij leuk om hier volgend jaar misschien af en toe op terug te blikken, gewoon om te kijken hoe het ermee staat.

Doen jullie wel eens iets voor het goede doel? En wat doe je dan?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

33 Reacties

 • Reply Renske 2 december 2015 at 08:37

  Wauwie, wat een leukerds! Het totaalbedrag wat jij bij elkaar brengt, is misschien niet veel, maar hé je bent vast niet de enige die zo fanatiek is gaan breien! 🙂 En daarbij: iedere bijdrage, hoe klein ook, is er één. 🙂 Het aardbeienmutsje vind ik trouwens echt enorm cute!

  • Reply Inge 2 december 2015 at 10:47

   Nee ik ben echt niet de enige. In heel Europa worden mutsjes gebreid! 🙂

 • Reply Dina 2 december 2015 at 08:45

  Wooaaaah zo veel mutsjes breien! Ik vind het echt tof dat je dit doet. 😀

 • Reply Anna 2 december 2015 at 10:16

  Ik vind het er echt al veel hoor, 18 mutsjes. En ze zijn allemaal zo lief <3. Hele goede actie dit, erg tof. En wow, een muts per dag. Zou echt tof zijn als dat lukt!

 • Reply Sophie 2 december 2015 at 10:17

  Wat een super leuke mutsjes heb je gemaakt! Niet gewoon recht toe recht aan, maar zelfs met patroontjes en afwisseling in de steken. Goed hoor!
  Ik ben niet zo goed in breien, dus heb besloten om er flink wat te gaan haken. Als ik er 2 per week zou halen en dus op een totaal van 100 uitkom, zou ik dat al heel mooi vinden. Heel knap dat je jezelf zo’n uitdaging hebt gegeven!

  • Reply Inge 2 december 2015 at 10:39

   Haken mag ook, dat maakt niet uit. 100 is ook al een fantastisch aantal! Hihi ja ik ben heel benieuwd hoe het mij vergaat 🙂

 • Reply Sax and the Pretty 2 december 2015 at 10:45

  Lief zien ze eruit, zijn ze voor kaboutertjes? x

  • Reply Inge 2 december 2015 at 10:46

   Nee voor de flesjes Innocent smoothies. Maar het kan ook voor kaboutertjes of Mango’s..

 • Reply sammie 2 december 2015 at 10:55

  Die mutsjes zien er zo schattig uit! Super leuk gedaan en een mooi doel, het ouderenfonds!

 • Reply sammie 2 december 2015 at 10:56

  Zo’n mooi doel, het ouderenfonds, vind 18 een mooi getal hoor! De mutsjes die je gemaakt hebt zijn ook nog eens super leuk!

 • Reply Ysanne 2 december 2015 at 12:40

  Zo leuk is dit, het ziet er ook zo gezellig uit 🙂 Haha Mango zo’n mutsje op doen lijkt me een heel leuk idee.

 • Reply Marion 2 december 2015 at 14:01

  Ze zijn echt schattig. Nog mooier dat het voor een goed doel is! Ontzettend gaaf dat je gaat proberen er iedere dag één te breien. En ook al red je het niet. Doesn’t matter. Het gaat erom dat je het probeert en er aandacht aan besteed. Super!

 • Reply Margo 2 december 2015 at 14:30

  Ahh dit is zo leuk geworden. Die aardbei idd! Supercute. Alle beetjes helpen toch? Pluim voor jou!

  • Reply Inge 2 december 2015 at 15:30

   Oké, duidelijk meer aardbei 😀

 • Reply Sabine 2 december 2015 at 15:12

  Super dat je dat hebt gedaan! Heel mooie mutsjes voor een heel mooi doel! Wij gaan deze maand kleren en speelgoed kopen voor kindjes met kanker waarvan de ouders niet veel te besteden hebben.

  • Reply Inge 2 december 2015 at 15:38

   Ah, dat is een mooi initiatief zeg! Wauw.

 • Reply Inge 2 december 2015 at 15:29

 • Reply Kim 2 december 2015 at 16:10

  Ahhh wat zijn ze allemaal leuk geworden! En het aardbei mutsje in het bijzonder 🙂

 • Reply Marushi 2 december 2015 at 19:15

  Woww! Dat zijn er best veel! Leuk gedaan hoor, ik vind ze super schattig. En het is ook nog eens voor een goed doel! -x-

 • Reply Anita 2 december 2015 at 19:47

  Wat een cuties en 18 vind ik al heel veel 🙂

 • Reply Els 2 december 2015 at 19:49

  Wat goed! Daar kun je trots op zijn! Ik ben benieuwd hoeveel je er volgend jaar gaat maken 🙂

 • Reply Nina Simplynspecial 2 december 2015 at 20:54

  Die aardbei is te cute <3 Ik vind dat je super goed bezig bent meis. Petje (mutsje haha) af! Doe gewoon wat je kunt, dat is altijd goed.

 • Reply Puck 2 december 2015 at 22:20

  Wowie, 1 per dag is wel heel veel. Maar misschien heb je er dagen bij dat je er veel meer kunt maken en zo het toch een beetje kunt levelen? Maar heel veel succes in ieder geval. Goed dat je het zo kunt steunen en zelf ook creatief bezig kunt zijn!

  • Reply Inge 3 december 2015 at 22:27

   Ja precies, in het weekend kan ik ‘inhalen’ als dat nodig is. Als het niet lukt is het ook geen ramp, het zou wel heel gaaf zijn!

 • Reply Mieneke 2 december 2015 at 23:18

  Wat zijn ze schattig! De aardbei is echt gaaf! En super dat je zo iets voor een goed doel kunt doen. Kun je ook ergens zien hoeveel mutsjes er al gebreid/ingeleverd zijn? Als er mensen vanuit heel Europa meedoen moeten het er wel veel worden!

 • Reply Estrella 3 december 2015 at 00:24

  Wat leuk, die mini mutsjes!

 • Reply Michelle 3 december 2015 at 16:50

  Wat een mooie mutsjes heb je gemaakt! Natuurlijk telt de gedachte erachter veel meer dan het aantal mutsjes! Maar ik kan me voorstellen dat je graag je doel ( eentje per dag) had waargemaakt. Misschien voor volgend jaar? Ik had dit jaar best mee willen doen, maar ik kwam er eigenlijk iets te laat mee. Tegen die tijd had ik alweer twee bestellingen liggen en voor je het weet kom je er niet meer aan toe.. Nouja, een projectje voor volgend jaar..

  • Reply Inge 3 december 2015 at 22:29

   Ik kwam er ook pas in oktober achter! Ik ben op 1 december gestart en ben dus net begonnen met mijn challenge: 1 mutsje per dag 🙂

 • Reply Nathalie 3 december 2015 at 19:53

  Wou wat super tof dat je dit doet! ik vind echt knap en hoop dat het gaat lukken om er elke dag eentje te maken!

  • Reply Inge 3 december 2015 at 22:30

   Dankjewel, ik hoop het ook! 🙂

 • Reply Sas 4 december 2015 at 11:56

  Wat tof dat je hieraan bij draagt! Ik had het op tv voorbij zien komen, super mooi initiatief. Het is dat ik geen brei wonder ben (verre van haha) anders had ik zeker mee willen doen.

 • Reply Eske 7 januari 2016 at 10:03

  Wauw wat een leuke campagne! Ik wou dat ik zo goed kon breien ziet er echt goed uit!

 • Reply Innocent mutsjes breien: Aardbei – Sophietje 21 augustus 2016 at 21:05

  […] gebreide aardbei mutsje zag ik voor het eerst voorbij komen op de Instagram van Inge van Monsieur Mango. Het rondbreien heb ik ooit wel eens geleerd van mijn oma, maar echt al jaren niet meer gedaan. En […]