Persoonlijk

Futloos

15 juli 2015

Nee hoor, dit is geen advertorial voor Andrélon of futloos haar. Ik ben simpelweg niet vooruit te branden. Energie? Wat is dat? *zoekt in vocabulair*. Ik voel me futloos.

Laatst stelde ik nog doelen voor de maand juli, waarin ik o.a. meer blogs wil plaatsen. Zoals ik me nu voel, lijkt daar weinig van terecht te komen. Sinds vorige week voelt het alsof ik al mijn energiereserves heb verbruikt. Alsof ik al mijn krachten heb gebruikt om mijn studie af te ronden, om te verhuizen en om te gaan solliciteren. Het dampende kopje aromatische cafeïne is ‘s ochtends mijn beste vriend. Het zorgt ervoor dat ik wakker word en zonder gevaar voor eigen leven op de desbetreffende locatie [vul zelf in] aankom. Nu kan ik wel 5 koppen koffie drinken ‘s ochtends, maar het futloze gevoel blijft.
Ik heb nergens zin in, maar tegelijkertijd zijn er een hoop dingen die ik wil doen. Niet tegelijkertijd natuurlijk, dat is weer teveel van het goede. Zo kreeg ik van mijn moeder het nieuwe boek van Karin Slaughter als extra afstudeercadeautje. Al haar boeken staan al in mijn overvolle boekenkastje, dus dit nieuwe exemplaar mag niet ontbreken. Tot op heden heb ik het boek nog niet eens opengeslagen, terwijl er voor mij eigenlijk niets lekkerder en ontspannender is dan lekker lezen. Even je gedachten verzetten en je in een andere wereld wanen. Dat het boek ongeopend op mijn nog-te-lezen-boekenstapel ligt is vrij zeldzaam, aangezien ik boeken verslind en meestal niet kan wachten om erin te beginnen.

futloos-thumb

Daarnaast staat ook het bloggen zelf op een laag pitje, terwijl ik toch wel een aantal ideeën heb om over te schrijven. Het kost me veel moeite om aan een artikel te werken, wat haast doet vermoeden of ik tegen mijn zin in aan het bloggen ben. Dat is zeker niet het geval, het komt er op het moment gewoon even niet uit. Waar lieve Kim juist energie krijgt van het bloggen, lijkt het mij nu teveel energie te onttrekken. Misschien leg ik er onbewust ook wel teveel druk op: ik wil graag goede (inhoudelijke) artikelen, met een mooie foto en ook frequenter posten. Eén artikel per week is niet erg veel. Ondanks dat ik het niet voor de bezoekersaantallen doe, zal ik er meer werk in moeten steken wil ik een interessant of boeiend blog bieden aan bezoekers.
Maar ook het volgen van andere blogs, wat ik graag doe, kost me nu veel moeite. Met regelmaat loop ik ‘achter’ omdat ik er even niet de fut voor heb om alles te lezen en daarbij lieve reacties achter te laten. Dat vind ik erg jammer, want het brengt me altijd veel plezier om de leuke, interessante of grappige artikelen van anderen te lezen.

Ik wil dingen zeker niet overhaasten, maar gewoon lekker bezig zijn. Juist nu ik afgestudeerd ben en nog geen baan heb, heb ik nog wat tijd voor mezelf. Als ik slim ben, gebruik ik die tijd dus verstandig. Door het futloze gevoel gebeurt er dus eigenlijk helemaal niets. Bijzonder irritant, al zeg ik het zelf. Waar het gevoel precies vandaan komt, ik weet het niet. Door mijn vegetarische leefwijze en het niet altijd eten van vleesvervangers (ze zijn vaak zo zwaar op de maag!) kom ik misschien wat vitamines tekort. Hiervoor heb ik vitamine-supplementen in huis, maar ook die vergeet ik 9 van de 10 keer in te nemen. Door het futloze gevoel ben ik weer begonnen met de supplementen, maar of het helpt? De tijd zal het leren!

Wat doen jullie wanneer jullie je futloos voelen?

 • Reply
  kim
  15 juli 2015 at 09:22

  Vervelend dat je je zo voelt Inge! Maar ook niet heel gek. Je hebt een drukke en heftige tijd achter de rug en nu heb je weer tijd nodig om jezelf op te laden. Neem de tijd en leg niet teveel druk op jezelf :)

  • Reply
   Inge
   15 juli 2015 at 11:36

   Heb je ook helemaal gelijk in!

 • Reply
  Stella
  15 juli 2015 at 09:43

  Als je er eventjes geen zin in hebt, is het heel logisch dat het simpelweg gewoon niet lúkt. Ik geloof dat dat echt wel weer (terug)komt. Ik heb ook een tijdje gedacht; “Bluh, ik wil niet. Weet niet wat ik moet plaatsen en alles is stom”. En dan ineens gebeuren er weer dingen of zit je op de fiets en denk je; “JA!”. Gewoon afwachten en jezelf niet teveel onder druk zetten. Ik vind alles wat je schrijft altijd leuk, dus als je nou een onderwerp vindt waar je zelf enthousiast over wordt, dan komt alles helemaal goed. En veel plezier met het lezen van je nieuwe boek. Geniet ervan! Liefs, Stella.

  • Reply
   Inge
   15 juli 2015 at 11:38

   Aww dankje! Het zal vanzelf ook wel weer weggaan, maar mán, wat voelt dit nutteloos. Verplicht rust, heel veel rust!

 • Reply
  My Little Happiness | Lesley
  15 juli 2015 at 10:51

  Dit is zo een herkenbaar en vervelend gevoel! Zeker als je leuke onderwerpen hebt verzonnen waar je over wil bloggen maar het er op een of andere manier gewoon niet uit komt. Ik kan je hier helaas ook niet bij helpen.Elke keer denk ik het medicijn gevonden te hebben maar helaas toch net niet ;-) Ik denk gewoon rustig wachten tot het weg gaat en goed naar je lichaam luisteren. Wellicht inderdaad te veel hooi op je vork zodat je nu gewoon even uitgeput bent..

  • Reply
   Inge
   15 juli 2015 at 11:44

   Misschien is er ook wel geen ‘medicijn’ voor. Het is ook allemaal zo hectisch geweest.. :)

 • Reply
  dansenindestorm
  15 juli 2015 at 11:01

  Een heel erg naar én herkenbaar gevoel. Ik krijg dan misschien wel energie van bloggen (hihi super lief dat je me noemt, by the way!), maar dit gevoel is vreselijk herkenbaar. Geen puf, geen zin, gewoon bluhhhh. Eerlijk gezegd heb ik altijd een voorraadje blogs. Op die manier hoef ik nooit ‘nu!’ te schrijven, dat maakt voor mij dat ik er energie uit kan blijven halen en het geen vervelend, zwaar iets wordt.
  Ik hoop dat je iets kunt vinden om de tijd een beetje mee uit te zitten tot dit nare gevoel weer over gaat. <3

  • Reply
   Inge
   15 juli 2015 at 11:45

   Ja echt zoooo irritant. Soms heb ik het wel eens een dagje en met opstaan is het weg. Mooi niet, ik zit met de gebakken peren. Kijk, dat is iets wat ik dus nooit heb gedaan, vooruit schrijven. Dat zou ik ook moeten doen! Op die manier sta ik nooit meteen ‘met lege handen’ (en hoeven jullie ook niet zolang te wachten ;) )

   • Reply
    dansenindestorm
    15 juli 2015 at 11:59

    We blijven rustig wachten tot het weer lukt hoor, maar dan hoef je je zelf niet zo ongemakkelijk te voelen/te stressen. :)

 • Reply
  Deisy
  15 juli 2015 at 11:18

  Let wel op jezelf hea meis, gevoel is namelijk heel herkenbaar (in een niet zo positieve zin). Wanneer je moe wordt van niets doen ben je inderdaad eigenlijk al te ver. Probeer aan jezelf te denken en wat jij ECHT leuk vindt. Ook lekker wandelen kan helpen. Gewoon elke dag een half uur/uur vrijmaken om te wandelen en je gedachten te ordenen kan echt wonderen doen. In ieder geval rustig aan doen is wel een must: je lichaam kan namelijk maar zoveel hebben <3

 • Reply
  Marion
  15 juli 2015 at 11:28

  Ik slik ook vitamines erbij. Van De Tuinen. Die zijn wat duurder, maar daar zit tenminste echt alles in. Of het helpt? Geen idee, maar beter het zekere voor het onzekere. Het is heel vervelend zo’n futloze periode, maar ik zou me er aan overgeven als ik jou was. Je ertegen verzetten kost energie en daardoor ga je misschien dingen doen die je juist nu even niet zou moeten doen. Ik heb hier drie boeken staan. Ik ben in alle drie begonnen. Toen kwam ik erachter dat het niet aan het boek lag. Het lezen lukt gewoon niet. Het voelt zo nutteloos hè, om futloos op de bank te hangen en tv te kijken of wat dan ook. Maar misschien… wie weet als je er een paar dagen aan toegeeft…. Sterkte.

  • Reply
   Inge
   15 juli 2015 at 11:48

   Ja behoorlijk nutteloos. Door het futloze gevoel kun je ook niet genieten van andere dingen. Verplichte rust it is!

 • Reply
  Sammie
  15 juli 2015 at 11:29

  Oh ik ken het gevoel, heb het soms ook wel eens, nergens zin in maar tegelijkertijd van alles willen doen.. Uiteindelijk op de bank hangen en nergens aan beginnen is dat het resultaat. Ik heb zelf altijd het idee dat ik dan teveel wil en niet weet waar ik moet beginnen.

 • Reply
  Inge
  15 juli 2015 at 11:47

  Je hebt helemaal gelijk! Even weg van al het ‘moeten’. <3

 • Reply
  Inge
  15 juli 2015 at 11:50

  Dat ook inderdaad. Zoveel nog dat ik wil doen, maar wat ik dan wil doen.. geen idee. Wachten tot het overgaat lijkt de enige oplossing en lekker rustig aan doen.

 • Reply
  Puck
  15 juli 2015 at 16:40

  Het is ook niet zo gek dat je net na je afstuderen even helemaal op bent. Dat is vaak zo’n eindsprint met alle zenuwen en stress die daarbij komt kijken. En dan nog verhuizen… Geef jezelf gewoon even de tijd en ben niet te streng voor jezelf. Die energie komt wel weer terug, juist als je lief bent voor jezelf. Geen fut? Ga maar gewoon even lekker dat boek lezen en als je het nodig hebt val je gewoon in slaap tijdens het lezen. Solliciteren werkt vaak ook niet als je je zo voelt, want dat zien mensen aan je. Juist als je gaat solliciteren moet je goed in je vel zitten, want hoe kan je jezelf verkopen/aanprijzen als je je niet lekker voelt?
  Even niet te streng en lief zijn voor jezelf. Op een regenachtige dag lekker op de bank met een boek, en als het zonnetje straalt dan lekker naar buiten. Vitamine D!

  • Reply
   Inge
   16 juli 2015 at 17:18

   Mooie, wijze woorden. Dank je wel!

 • Reply
  livewithfear
  16 juli 2015 at 17:06

  Je niet verplicht voelen om blogs te plaatsen, maar gewoon even lekker uitrusten. Ik probeer altijd wat op te laden door gewoon lekker lang te slapen maar ook gezond(er) te eten dan ik normaal doe. Verder vooral jezelf niet teveel verplichten.

  • Reply
   Inge
   16 juli 2015 at 17:20

   Daar heb je wel gelijk in ja. Stom he, dat we ons als bloggers verplicht voelen om door te blijven gaan?

 • Reply
  Irma
  17 juli 2015 at 16:16

  (Heel stiekem moest ik lachen om je eerste zin, haha). Maar wat rot dat je je zo voelt. Let goed op jezelf en op je eigen grenzen hé! Je mag er zijn en dat met je blog komt wel goed -rustig aan! :)

 • Reply
  writingmonique
  19 juli 2015 at 10:44

  Ah! Wat vervelend dat je je zo futloos voelt. Hopelijk voel je je inmiddles alweer iets beter, maar neem je rust en de tijd die je nodig hebt! Alles komt goed!

  • Reply
   Inge
   19 juli 2015 at 14:42

   Dank je wel!

 • Reply
  Els
  19 juli 2015 at 12:48

  Wat vervelend dat je je zo futloos voelt. En vergeet niet bloggen hoeft niet :-). Hopelijk vind je de rust weer om wat dingen op te pakken, maar jaag jezelf niet op :-).

 • Reply
  Inge
  19 juli 2015 at 14:43

  Lief, dankje!

 • Reply
  iliveformydreams.com
  21 juli 2015 at 15:27

  Oh dit gevoel ken ik wel. Vroeger had ik het vaker (was dan ook pfeiffer geconstateerd) en heel soms heb ik het nog wel eens. Goed je rust nemen en ik hoop dat je je binnenkort weer wat energierijker voelt!

 • Reply
  Marieke
  21 augustus 2015 at 19:51

  Heel vervelend dat je het gevoel hebt dat je niks voor elkaar krijgt en futloos bent momenteel, maar aangezien je een hele tijd zoveel hebt gemoeten is het misschien niet zo gek dat je onbewust eigenlijk wel even wilt uitbuiken van al dat ‘moeten’, en dan is het wel heel lekker dat je nu eigenlijk even niks hoeft, toch?
  Dit blog, en je lezers zijn er vast over een paar weken ook nog wel als het nu even niet lukt. Lekker genieten van je vrije tijd, je batterijtjes weer opladen, en dan komt het vanzelf wel weer! :)

Leave a Reply

CommentLuv badge