Freedom Beads uit Uruguay

13 december 2016
Afbeelding Freedom Beads

Freedom Beads zijn handgemaakte sieraden van natuurlijke kralen met een verhaal. Het doel? Aandacht vragen voor de natuur om de illegale houtkap in Zuid-Amerika tegen te gaan.

Freedom Beads met een verhaal | Monsieur Mango

Afbeelding Freedom Beads in houten Hay hand

Ontbossing

Denk je aan Zuid-Amerika, dan denk je al snel aan regenwouden, aan bergen, aan gigantische bossen en exotische diersoorten. Monsieur Mango is een roestkopcaique die oorsponkelijk uit het Amazone gebied komt. Meneer is dus eigenlijk heel exotisch, al komt hij uit Zweden. 😉 Deze regenwouden en bomen zorgen voor veel zuurstof op onze aarde. We hebben zuurstof nodig om te kunnen leven, net als water. Er is alleen één groot probleem in Zuid-Amerika: illegale houtkap. Door het massaal kappen van deze bomen, wordt het leven van mens en dier in Zuid-Amerika direct beïnvloed. Door de ontbossing lopen er delen van het land onder water, waardoor mensen moeten vluchten en dieren onnodig sterven. Hier in de Westerse wereld lijkt de natuur iets vanzelfsprekends, maar dat is het natuurlijk niet.

Afbeelding Freedom Beads in drie kleuren

Uruguay

Jasmijn van Mijn Jas is geëmigreerd naar Uruguay (wauw hoe gaaf!) en vindt het onlogisch dat er zoveel bomen gekapt moeten worden voor menselijke consumptie. Wij willen alleen maar meer en meer, maar dit zou niet ten koste moeten gaan van de natuur. Jasmijn streeft er daarom naar om de houtkap in haar omgeving controleerbaar te maken. Educatie hierin is erg belangrijk, zodat mensen weten wat ze doen én wat hier de invloed van is. Jasmijn verkoopt daarom Freedom Beads voor iedereen die hier iets aan wil bijdragen.

Op haar website vertelt Jasmijn je ook alles over Uruguay, hoe het emigreren in zijn werk gaat en waarom ze op Uruguay verliefd is geworden. “Het is een prachtig land dat zeker een kans verdient om opnieuw ontdekt te worden door de eindeloze mogelijkheden!”

Afbeelding Freedom Beads close-up

Freedom Beads

Freedom Beads zijn handgemaakte sieraden van natuurlijke kralen. De kralen zijn namelijk gemaakt van palmpitten uit Brazilië. Kunstmatige bewerking komt er dus niet aan te pas. Met deze Freedom Beads wordt meer aandacht gevraagd voor de ontbossing in Zuid-Amerika, maar ook voor het (her)gebruiken van natuurlijk materiaal. “Carry freedom with you.” De opbrengst van deze armbandjes wordt gebruikt om dit project te promoten en om meer aandacht te vragen voor het grote probleem op deze aarde: het verdwijnen van de natuur en de klimaatverandering. Er komt namelijk een dag dat wij de gevolgen allemaal zullen merken, al lijkt dat voor iedereen nu nog een ver-van-mijn-bed-show. Door het kopen van een armbandje draag je direct bij aan het beschermen van de natuur.

Afbeelding Freedom Beads om pols

De Freedom Beads zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en maten. Omdat ze speciaal voor jou gemaakt worden, zijn er ook verschillende kleurencombinaties mogelijk. Een armbandje kost € 7,50 per stuk en omdat het december is zijn de verzenkosten gratis! Tevens zag ik op de website dat er een speciale actie is: 3 armbandjes voor € 20,- Misschien een leuk idee voor de feestdagen?

Afbeelding Freedom Beads

Wil je graag iets doen om de natuur te helpen, maar zijn armbandjes niet aan jou besteed? Doneer dan een kopje koffie! Het bedrag gaat naar de lokale bevolking toe om hen te helpen. Je levert ook op deze manier een bijdrage aan zuurstof en leven voor iedereen. Freedom Beads zijn mooie, unieke armbanden met een prachtig verhaal. Jasmijn komt over als een vrolijke, lieve meid die absoluut een digitaal kopje koffie verdiend!

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties

 • Reply Nancy 13 december 2016 at 07:59

  Ha, hier hou ik van! Dingetjes met een bedoeling, een verhaal! Geweldig, en ik ben ook nog eens gek op armbandjes. Ik ga naar haar site!
  Nancy heeft onlangs geplaatst…THE WINNER OF THE GIVEAWAY!My Profile

  • Reply Jasmijn 13 december 2016 at 20:05

   Thanks!!! Wat leuk om te horen en jij hebt ook een leuke blog! Ik ga je volgen en helaas pindakaas dat ik net die winactie met die armbandjes gemist heb. Armbandjes zijn verslavend hé.. 😉

   Liefs!

 • Reply Lief meisje 13 december 2016 at 10:41

  Wat leuk om te lezen. Grappig om hier een verhaal over te lezen, want ik ken Jasmijn.

  Heel knap van haar.

  • Reply Jasmijn 13 december 2016 at 20:07

   haha, wat leuk om jou hier tegen te komen!!!! Bedankt voor je lieve compliment, xx

 • Reply jonna@burgertrutjes 13 december 2016 at 11:38

  Wow, wat een tof initiatief!
  jonna@burgertrutjes heeft onlangs geplaatst…Leven zonder smartphone – is dat wel zo ellendig als het klinkt?My Profile

 • Reply Saskia 13 december 2016 at 12:12

  Wat een mooi artikel!<3 Goed om eens over na te denken en erg mooie armbanden.
  Saskia heeft onlangs geplaatst…Nagenieten van herinneringen met QphotoMy Profile

 • Reply Marije 13 december 2016 at 12:46

  Mooie armbanden met een mooi verhaal
  Marije heeft onlangs geplaatst…Inner Soul Tuesday: Marie ForleoMy Profile

 • Reply Romy 13 december 2016 at 16:31

  Wat een prachtige armbanden en dan ook nog eens met zo’n mooi verhaal erachter! Echt een goed initiatief en helemaal toepasselijk met het oog op de kerstgedachte 🙂
  Romy heeft onlangs geplaatst…De beste versie van jezelf worden – hoe dan?My Profile

 • Reply Michelle 13 december 2016 at 17:07

  Wat een mooie armbanden, met een nog mooier initiatief erachter!
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Eleanor | Vier weken oudMy Profile

 • Reply Denise 14 december 2016 at 13:19

  Wat een mooi verhaal. Ik dacht in eerste instantie dat het houten kralen waren, niet dus 😉 Ze zijn wel heel uniek om te dragen en je steunt een organisatie ermee, heel mooi!
  Denise heeft onlangs geplaatst…Verslaafd aan een spelletje zijn op de mobielMy Profile

  • Reply Inge 14 december 2016 at 13:46

   Ja dat dacht ik eerst ook, maar ze zijn dus nog bijzonderder! 🙂

 • Reply Lisa 14 december 2016 at 14:52

  Wat een mooie gedachte erachter! Sieraden met een verhaal, daar hou ik wel van. Liefs
  Lisa heeft onlangs geplaatst…Kletspraatjes #2: studiedip, twijfels over de pil, gezelligheid en Revivestyle.nl !My Profile