Verzorgd de feestdagen in met Erica Kruiderijen

21 december 2016
Afbeeding Feestdagenpakket van Erica Kruiderijen

Er viel een wel heel feestelijk pakketje op de deurmat: een feestdagen pakket van Erica Kruiderijen! Ik denk dat ik zojuist mijn eerste kerstpakket ooit heb ontvangen! (Ja.. ik heb nog nooit een kerstpakket gehad.) Bij het openen van de doos ontsnapte er een aantal ‘Oooh’ kreten uit mijn mond. Bij Erica weten ze wel hoe je mensen kunt verrassen, want dit pakket is wel écht heel feestelijk ingepakt. Er zaten gewoon kerstlichtjes in de doos, hoe origineel! Het is zo simpel, maar het geeft meteen de juiste sfeer/stemming. Ik was als een Mango-die-een-walnoot-krijgt zo blij! (Mango is mijn papegaai, voordat je je ernstig zorgen begint te maken over mijn geestelijke gesteldheid 😉 ) Trouwens, hoe kun je hier niet vrolijk van worden? Kijk zelf maar:

Afbeelding feestdagenpakket Erica Kruiderijen met kerstlichtjes

Afbeelding feestdagenpakket Erica Kruiderijen inhoud met kerstlichtjes

Het liedje ♪ It’s beginning to look a lot like Christmas werd helaas niet afgespeeld bij het openen van de doos, dus die moet je er even zelf bij bedenken voor het ultieme kerstgevoel.

Erica Kruiderijen

Erica Kruiderijen is een merk dat al lange tijd mijn interesse wekt. Ik zag het regelmatig bij andere bloggers voorbij komen en ik weet dat dit merk dierproefvrij is. Ik koop al heel lang uitsluitend dierproefvrije merken, dus ik ben heel erg blij dat ik eindelijk kennis mag maken met dit merk.

Erica Kruiderijen is in 1973 opgericht met de gedachte dat gezondheid en kracht direct uit de natuur moet komen en bovendien staat Erica voor alles wat gezond en lekker is. De producten worden ontwikkeld met natuurlijke en biologische ingrediënten. Weet je niet zo goed wat je nodig hebt of waar je naar op zoek bent? In de winkels kun je altijd terecht voor professioneel en passend advies. Ze hebben alles om lichaam en geest te verzorgen en verwennen. (Dat zouden wij allemaal wat vaker moeten doen natuurlijk!) Het assortiment bestaat uit diverse soorten thee en gezonde kruiden, maar ook voor fruitige shampoos, lekkere lotions, rijke vitamines en smaalvolle superfoods kun je bij Erica terecht. Daarnaast wil Erica respectvol met de natuur omgaan om een duurzaam, natuurlijk en biologisch merk te kunnen blijven. Hierbij kun je denken aan groene energie, recycling maar ook afbreekbare reinigingsmiddelen. Eigenlijk heeft Erica een groot assortiment natuurlijke en dierproefvrije cosmetica voor een vriendelijke prijs en daar word ik blij van!

Afbeelding feestdagenpakket Erica Kruiderijen producten

Afbeelding feestdagenpakket Erica Kruiderijen close-up producten

Afbeelding feestdagenpakket Erica Kruiderijen close-up producten

Afbeelding feestdagenpakket Erica Kruiderijen product

Dat ik niet zo goed om kan gaan met make-up is inmiddels algemeen bekend geloof ik, dus gelukkig voor mij heeft het assortiment van Erica heerlijke verzorgingsproducten! In het kerstpakket zitten maar liefst 5 producten en ik laat ze graag aan je zien.

Bodybutter Vanille

Afbeelding Erica Kruiderijen Body butter vanille
De bodybutter bestaat uit een combinatie van natuurlijke huidoliën, heilzame extracten en vanilleextract. Samen zorgen deze ingrediënten ervoor dat je huid weer glanst en elastisch wordt, maar ook voor een betere huidstofwisseling (uitleg?). Daarnaast helpt het ook om huidverouderingsverschijnselen te voorkomen (is uiteraard beter dan genezen 😉 ). Als je de verpakking opent komt de heerlijke geur van vanille je tegemoet. Jammie, dit ruikt heerlijk, hier houd ik wel van! Een grote verpakking met crème vind ik altijd erg fijn. Zeker in de koudere dagen smeer je vaker of breng je meer crème aan dan normaal dus deze inhoud van 200 ml is daarvoor zeker geschikt!

Ingrediënten: Aqua, Coco-Caprylate, Glyecerin, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum, Parkil Butter, Myristyl Myristate, Alcohol, Betaine, Cetyl Palmitate, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Simmondsia Chineses Seed Oil, Cetearyl Glucoside, Parfum, Helianthus Annuus Seed Oil, Glyceryl Caprylate, Sodium Stearoyl Glutamate, Tocopherol, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Xanthan Gum, Lactic Acid, Coumarin, Limonene, Linalool.

Wintersfeer vruchtenthee

Afbeelding Erica Kruiderijen winterse vruchtenthee
Bij het openen van de doos kwam mij een heerlijke geur tegemoet, die afkomstig bleek te zijn van deze vruchtenthee. Naast lekkere vruchten bestaat deze thee uit ook kaneel en laat ik daar nu jammer genoeg geen fan van zijn. Kaneelpoeder bij appel of in rijstepap vind ik prima, maar kaneelstokjes vind ik echt niet lekker. Ik ben dus bang dat ik deze thee niet lust, maar ik ga hem wel een keer proberen. Ik geef de moed nog niet op. 😉 Het ziet er wel ontzettend vrolijk uit en ik kan mij goed voorstellen dat een hele hoop mensen heel blij worden van deze Winterse vruchtenthee!

Ingrediënten: appel, kaneel, citrusschil, stukjes sinaasappel, amandel, aroma, kamillebloesem, rozenbloesem en saffloerbloesem.

Massageolie met Arnica

Afbeelding Erica Kruiderijen Massageolie met Arnica
De massageolie met Arnica is een ontspannende aromatische massageolie die gevoelige spieren verzacht en stijve spieren soepel maakt. De olie stimuleert de doorbloeding en verzacht de huid. De olie is op basis van zonnebloemextracties, hierdoor smeert de olie goed uit, ruikt lekker, trekt snel in en laat geen vettige laag achter (hoera!). Normaal ben ik altijd heel huiverig bij oliën, omdat deze zo lang vettig blijven en dus niet alleen mijn huid, maar ook mijn pyjama/bed/bank/etc. onder zit. Deze olie is daarentegen heel erg prettig en door de kleine opening is deze makkelijk te doseren. Het flesje bevat 100 ml.

Ingrediënten: Helianthus Annuus Hybrid Oil, Decyl Oleate, Dicaprylyl Ether, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Arnica Montana Flower Extract.

Afbeelding Monsieur Mango kijkt naar de kerstlichtjes van Erica Kruiderijen

Afbeelding Monsieur Mango wil ook aandacht

Meneer Mango vond de kerstlampjes ook wel érg leuk en was helemaal onder de indruk. Eigenlijk probeerde hij mij hier duidelijk te maken dat ik wel genoeg foto’s had gemaakt en dat het tijd was om te gaan spelen. Aandacht graag! (Hoera! Ik heb nu wel eindelijk eens een goede foto kunnen maken van meneer! Twee tellen eerder hing hij nog aan mijn camera en 10 tellen later in mijn haar..)

Calendula nachtcrème

Afbeelding Erica Kruiderijen Calendula nachtcrème
Een mooie en stralende huid is gebaad bij een verzorgende nachtcrème. De calendula (goudsbloem), heeft een verzachtende werking en kalmeert de rode en geïrriteerde huid. Het is dus zeer geschikt voor een beschadigde huid door eczeem en acné. Verder bevat de crème een lichtvettig extract van olijf voor omega 9 en vitamine E en sheabutter voor een hoog gehalte aan vitamine A en UV-straling. De crème heeft een gelige kleur, maar ach, als je daarna in bed gaat liggen is er niemand die het ziet. Ik vind een vettig of plakkerig gezicht niet zo fijn, daarom gebruik ik liever een nachtcrème. Die breng ik ’s avonds aan en als ik ’s morgens opsta is het helemaal ingetrokken en heb ik nergens last van. Ik ben er zeer blij mee en aangezien ik tegenwoordig een gecombineerde huid heb, merk ik dat ik zeker in deze periode van het jaar meer moet gaan smeren! Het potje bevat 55 ml.

Ingrediënten: Aqua, Glycerin, Alcohol, Distarch Phosphate, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Squalane, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Polyglyceryl-3 Stearate, Acacia Decurrens/Jojoba/Sunflower Seed Wa/Poly glyceryl-3 Esters, Cetyl Palmitate, Butyrospermum Parkii Butter, Dipotassium Glycyrrhizate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extraxt, Populus Tremuloides Bark Extract, Tocopheryl Acetate, Santalum Album Oil, Palmitic Acid, Stearic Acid, Gluconolactone, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum, Sodium Hyaluronate, Tocopherol Acette, Tocopherol, Oryzanol, Xanthan Gum, Citral, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linanlool.

Lipbalsem Echinacea en macadamia stick

Afbeelding Erica Kruiderijen lippenbalsem
Het is een watervrije lippenbalsem van hoogwaardige plantaardige oliën, echinacea en natuurlijke oliën uit de macadamianoot, kokosnoot en bijenwas. Deze producten helpen om ruwe en schrale lippen te herstellen, irritaties te verhelpen en de lippen te beschermen. Dit allemaal zonder de toevoeging van alcohol en parfum. Zeker tijdens de koude periodes is deze lippenbalsem geschikt omdat deze geen water bevat en de lippen dus ook niet kan uitdrogen. De balsem bevat bijenwas en is dus niet geschikt voor veganisten. Het heeft een notige geur, de balsem blijft lang op je lippen zitten en mijn lippen voelen lang verzorgd aan. Er zit 4,8 gram in de stick.

Ingrediënten: Macadamia Ternifolia Seed Oil, Cocos Nucifera Oil, Cera Alba, Simmondsia Chinesis Seed Oil, Candelilla Cera, Stearic Acid, Glycine Soja Oil, Tocopheryl Acetate, Butyrospermum Parkil Butter, Isopropyl Myristate, Olea Europaea Fruit Oil, Aroma, Calendula Offincinalis Flower Extract, Echinacea Angustifolia Extract, Tocopheral.

Ik ben ontzettend verwend met deze producten van Erica Kruiderijen en ik ga tot in de puntjes verzorgd de feestdagen tegemoet. Erica Kruiderijen, onwijs bedankt voor dit leuke kerstpakket! Ben je benieuwd geworden naar het complete assortiment? Bij Erica kun je terecht voor natuurlijke en dierproefvrije verzorging voor een vriendelijke prijs. Kijk dan op de website van Erica Kruiderijen of volg de laatste nieuwtjes op hun Facebookpagina!

Ben jij al bekend met Erica Kruiderijen? Wat is jouw lievelingsproduct?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen ter review

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 • Reply Nancy 21 december 2016 at 08:30

  Wat een prachtig dier!! Hoe oud is hij?…….Maar terug naar je kerstpakket! Geweldig zeg, heerlijk om zo n pakket thuis te krijgen. Ik word er zo blij van dat bedrijven steeds beter bezig zijn wat dieren betreft!
  Nancy heeft onlangs geplaatst…FINALLY LEOPARD PRINT BOOTS!My Profile

  • Reply Inge 21 december 2016 at 09:24

   Meneer Mango is nu 3 jaar (Jeetje, het leek wel gisteren toen hij bij mij kwam wonen!) 🙂

 • Reply sammie 21 december 2016 at 09:07

  Super leuk pakketje! Zo leuk gedaan met die lampjes 🙂 Het is zelfs leuker als mijn kerstpakket van het werk 😉

 • Reply Marieke 21 december 2016 at 11:14

  Het is inderdaad een geweldig pakket! Ik vind de bodybutter ook echt heerlijk. En de lampjes maken het helemaal af 🙂
  Marieke heeft onlangs geplaatst…Kokosolie als verzorgingsproduct gebruikenMy Profile

 • Reply Tamara TS 21 december 2016 at 23:25

  Ik ken het merk nog niet, maar ik zie overal die leuke pakketjes langskomen! Heel tof gedaan en volgens mij zijn het ook fijne producten. Die foto’s van Mango zijn prachtig gelukt!
  Tamara TS heeft onlangs geplaatst…Etiquette en TattoosMy Profile

 • Reply Romy 22 december 2016 at 00:10

  Wauw, je foto’s…zo mooi!Ik vond dit ook echt een heel fijn merk met heerlijke producten!
  Romy heeft onlangs geplaatst…Photo Diary: Een dagje Parijs in kerstsferenMy Profile

 • Reply marije 22 december 2016 at 06:50

  Wat een super leuk pakket om voor de kerst te krijgen! Brengt je meteen in de juiste spirit door de lichtjes. Erica zijn fijne winkels maar slecht voor je portemonnee .. hahaha
  marije heeft onlangs geplaatst…Road to size happy: Healthy hotspot DASLekkerMy Profile

  • Reply Inge 22 december 2016 at 11:34

   Hihi, nou af en toe moet je je huid wel eens verwennen toch? De kerstlichtjes zijn echt geweldig! 😀

 • Reply Michelle 22 december 2016 at 12:55

  Wat een leukerd is het toch! Fijn dat je mooie foto’s van hem kon maken, want ik weet zelf hoe moeilijk het kan zijn. Hier zitten ze ook nooit stil als dat de bedoeling is hihi. Wat super leuk dat je nu je eerste kerstpakket hebt mogen ontvangen! En met zulke mooie verzorgings producten erin nog wel. Ik ken het merk zelf niet, ik ga eens op onderzoek uit want het klinkt allemaal wel erg goed!
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Een knuffelig doekjeMy Profile

 • Reply Denise 22 december 2016 at 19:30

  Super leuk, met het lichtje erbij! Ik snap dat je hier ontzettend blij van word. En wat een leuke producten kreeg je opgestuurd.
  Denise heeft onlangs geplaatst…Beste I, nog steeds voel ik me in de steek gelatenMy Profile

 • Reply Sofie 23 december 2016 at 09:01

  Ik kende het merk nog niet! Klinkt interessant, ik ga hun pagina eens opzoeken. Heel mooi pakketje. En wat een mooie meneer is Mango 🙂
  Sofie heeft onlangs geplaatst…Voorlopig geen buitenlandse behandelingMy Profile