Echte Post Is Cool #2: evaluatie & komt er een vervolg?

4 juli 2016
Afbeelding Echte Post Is Cool 2.0 Evaluatie

Op zaterdag 4 juni kwam Echte Post Is Cool #2 tot een einde. Tijd om terug te blikken met de Echte Post Is Cool #2 evaluatie en antwoord te geven op de prangende vraag: komt er een derde editie? Lees snel verder!

Afbeelding Echte Post Is Cool #2 Evaluatie

Echte Post Is Cool #2 Evaluatie

Na een eerste succesvolle editie in februari / maart sloten we af met een evaluatie om volledig open te zijn over hoe het is verlopen. Er was veel vraag naar een tweede editie en deze is inmiddels tot een einde gekomen. Hoe is de tweede editie verlopen? Wij hebben wederom alle deelnemers gevraagd om weer een enquête in te vullen over het verloop van het project. Van de 69 deelnemers hebben wij 38 ingevulde enquêtes mogen ontvangen. Hartelijk bedankt! Verder geven wij antwoord op de vraag of er zelfs een derde editie komt.

Wat ging er mis?

Net als de vorige keer beginnen wij maar weer met het slechte nieuws, voor alle ramptoeristen. 😉 Na de eerste editie hebben wij al een aantal aanpassingen gedaan om de tweede editie nog beter te laten verlopen. Toch zijn er nog een aantal dingen die ook deze keer niet helemaal lekker liepen. Dat vinden wij natuurlijk heel erg jammer, maar zoals ik al zei: wij zijn hier eerlijk over. Een aantal punten op een rij:

1 | Een ontevreden ontvanger
Eén persoon was niet tevreden met haar gekregen pakketje. Dit heeft zij geuit op Twitter en hierdoor ontstond er een ongezellige discussie. Dit heeft toch wel wat teweeggebracht onder de deelnemers. Deze situatie kwam meerdere keren naar voren in de enquête. Deze persoon was van mening dat zij meer aandacht aan haar pakketje heeft besteed, dan dat haar afzender had gedaan. Daar kunnen wij natuurlijk niets over zeggen; wij hebben geen idee hoe lang iemand met een pakketje bezig is geweest en hoeveel budget er aan is besteed. Dit gevoel kunnen wij helaas niet bij iemand weghalen. Wij vinden dit natuurlijk heel erg jammer.

2 | Geen pakketje op 4 juni
Eén persoon had op 4 juni nog geen pakketje mogen ontvangen en kon hierdoor dus niet deelnemen aan het uitpakmoment. Door omstandigheden was de afzender er niet aan toegekomen om het pakketje op tijd op de bus te doen. Gelukkig werd het pakketje later alsnog bezorgd!

3 | Geen reactie van de ontvanger
Iemand heeft lange tijd niets van haar ontvanger vernomen. Het was onduidelijk of de ontvanger het pakketje überhaupt had ontvangen en als het was aangekomen, wat de ontvanger er eigenlijk van vond. De vorige keer gaven wij al aan dat het verplicht is om iets te laten weten. Jij bent toch ook benieuwd of jouw ontvanger blij is met het pakket? Uiteindelijk is het na 1,5 week gelukkig opgelost.

4 | EPIC-mail in spam
Vorige keer hadden wij hier geen problemen mee, maar deze keer is bij veel mensen de e-mail met informatie over hun swap-partner in de spam beland. Wij kregen van iemand een mailtje toen het project al halverwege was of ze eigenlijk wel meedeed, want ze had geen informatie ontvangen. De mail bleek in de spam te zijn beland en gelukkig was er nog genoeg tijd om iets leuks te shoppen!

Wat ging er goed?

Gelukkig ging er heel veel goed en leek het weer net Sinterklaas op 4 juni. Vrijwel iedereen die onze enquête heeft ingevuld gaf aan weer mee te willen doen met een volgende editie! Op Instagram zijn weer genoeg vrolijke foto’s te bekijken!

Afbeelding EPIC 2.0 impressie 1
Afbeelding EPIC 2.0 impressie 2
Afbeelding EPIC 2.0 impressie 3

Wat gaan we anders doen bij de volgende editie?

Op basis van bovenstaande punten en de resultaten in de enquête, willen wij een aantal punten anders gaan doen mocht er een derde editie komen.

1 | Na je aanmelding/inschrijving ontvang je een bevestiging
Iemand had zich aangemeld, maar dit was op de één of andere manier toch niet goed doorgekomen. Gelukkig hebben we dit nog tijdig kunnen oplossen zodat ze toch nog mee kon doen (Astrid, nogmaals bedankt!) Daarom willen wij ervoor gaan zorgen dat je na je aanmelding een bevestiging per e-mail ontvangt.

2 | Ontvangstbevestiging na informatie over je swap-partner
Aangezien de informatie met het lootje bij deze editie vaak in de spam terecht kwam, willen wij jullie bij een eventuele volgende editie vragen om ons bij wijze van ontvangstbevestiging een mailtje terug te sturen, als wij je de informatie over je lootje hebben gestuurd. Zo weten wij dat jij het hebt ontvangen én gelezen voor het project is afgelopen.

3 | Verplicht een blog of openbaar Instagram account
Een aantal problemen zijn ontstaan doordat deelnemers geen blog hebben en hun social media op slot hebben staan. Zorg ervoor dat je een blog hebt of je social media open hebt staan! Dit wordt verplicht. Wij zullen hier helaas streng op moeten controleren. De een vult het aanmeldformulier heel uitgebreid in, terwijl de ander heel bondig zijn of haar interesses benoemd. Dat maakt het natuurlijk best lastig om iets leuks voor deze persoon te kopen. Social media is in dit geval natuurlijk een handige informatiebron: waar houdt deze persoon van? Daarbij vindt het uitpakmoment ook vooral op social media plaats vindt en je kunt hier natuurlijk ook mooi je afzender bedanken voor je pakketje.

Wat we zo laten

De vorige keer hebben wij het budget naar aanleiding van de enquête opgeschroefd naar € 7,50 exclusief porto. Dit wordt door de meeste mensen als prettig ervaren. Daarnaast gaf de meerderheid aan dat de periode van 3 weken om iets voor je lootje te kopen of te maken, lang genoeg is. Eigenlijk alles wat verder is niet aangekaart, laten wij zo. 😉

Hoe heb ik editie 2.0 ervaren?

Waar het tijdens de eerste editie vrij vlekkeloos leek te verlopen, liepen wij nu tegen meer problemen aan. De vorige keer wist ik eigenlijk meteen wat ik in het pakketje wilde doen, maar nu moest ik daar echt even goed over nadenken. Toen ik eenmaal wist welke richting ik in wilde, ging het makkelijker!

Veel vragen
Tijdens deze editie kregen wij veel vragen per e-mail. Vragen staat natuurlijk altijd vrij, maar er kwamen nu ook vaak vragen over dingen die wij al gecommuniceerd hadden. De vorige keer was dat een stuk minder. Hierdoor ging ik wel twijfelen. Waren wij nu niet duidelijk? Zijn wij dingen vergeten te melden? Jammer genoeg hebben wij zelfs een mail ontvangen met: Ik doe niet meer mee. Heel erg vervelend, zeker omdat dit echt pas halverwege het project werd gemeld. Afzeggen kan natuurlijk altijd, maar doe dit dan (als het kan) voor het project echt van start gaat. Gelukkig was er nog niets gekocht en hebben wij het nog kunnen oplossen.

Verrassingspakketjes
Net als de vorige keer hebben wij weer een aantal bedrijven benaderd met de vraag of ze iets kleins beschikbaar wilde stellen voor het project. De vorige keer hadden wij veel aanmeldingen. Deze keer verliep het echter heel stroef. Bedrijven waren al aan een project verbonden of wilden simpelweg niet deelnemen. Van de meeste bedrijven hebben wij niet eens een reactie mogen ontvangen..

Minder enthousiasme
Misschien is dit niet helemaal de juiste benaming voor het kopje, maar waar iedereen de eerste keer ontzettend enthousiast was en veel over #echtepostiscool praatte, leek het nu wat minder onder de deelnemers te leven. Wellicht was de timing voor de tweede editie niet helemaal optimaal, zo rond de meivakantie. Of was het minder bijzonder, omdat de meesten al bekend waren met dit project.

Bedankt!

Natuurlijk willen wij de bedrijven bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om enkele verrassingspakketjes te versturen.

Afbeelding EPIC 2.0 sponsors

Kneipp, Polette en Viata: hartelijk dank voor de fijne samenwerking en om editie twee tot een waar feestje om te toveren!

Deelnemers
Natuurlijk willen wij ook iedereen die heeft deelgenomen aan Echte Post Is Cool hartelijk bedanken! Het ging deze keer zeker niet van een leien dakje maar als ik al di vrolijke foto’s en berichtjes op Twitter en Instagram zie, maakt dat het allemaal waard!

Komt er een derde editie?

Net als na de eerste editie kregen wij veel vragen of er ook een derde editie gaat komen. Wij kunnen er wederom niet onderuit (niet dat wij dat zouden willen hoor 😉 ), dus ja er komt een derde editie! Wanneer deze gaat plaatsvinden weten wij op het moment nog niet. De zomervakantie komt er natuurlijk aan, dus juli en augustus lijkt ons niet handig. Wij verwachten dat de derde editie in het najaar gaat plaatsvinden, dus zo rond september of oktober.

Mocht je deel willen nemen aan Echte Post Is Cool #3 dan raad ik je aan om mijn blog en / of die van Northflix in de gaten te houden, want wij kondigen het uiteraard tijdig aan.

Heb jij meegedaan aan Echte Post Is Cool #2 en hoe vond je het? Ga je meedoen aan Echte Post Is Cool #3?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties

 • Reply yvonne 4 juli 2016 at 07:19

  Zo te lezen is het voor het grootste deel toch goed gekomen. Azijnzeikers en mensen die afhaken zijn er helaas altijd bij…
  En ik doe zeker mee de 3e editie!

 • Reply Amy 4 juli 2016 at 07:45

  Leuk om de evaluatie te lezen! Ik heb de persoon die mij een pakketje heeft opgestuurd een persoonlijk mailtje gestuurd, hopelijk heeft ze die ontvangen 🙂 Jammer dat jullie het gevoel hadden dat het enthousiasme wat minder was.. misschien is het inderdaad slim om een derde editie iets later te laten plaatsvinden. Kan me zo voorstellen dat je zoiets als dit twee keer per jaar doet ofzo 🙂 Maar hey: bijna alle berichten die ik las waren super positief, dus dat is top toch? Leuk dat jullie hier zoveel tijd in stoppen, want het is echt een tof initiatief!

  • Reply Inge 5 juli 2016 at 21:22

   Ja klopt, het verliep iets lastiger maar alles is goedgekomen en veel positieve reacties! Maakt alle moeite weer goed 🙂

 • Reply Tamara TS 4 juli 2016 at 08:11

  Ik vond het geweldig leuk en ik doe een volgende keer weer heel graag mee! Ik heb de twitter discussie wel gelezen, helaas. Gelukkig waren al die andere mensen wel heel enthousiast en blij met hun pakjes. Tot 3.0 and beyond!

 • Reply Deisy 4 juli 2016 at 08:40

  Meestal is het zo dat Hoe meer mensen mee gaan doen, hoe meer problemen je erbij krijgt hihi ;-). Ik ben wel blij om te horen dat alles uiteindelijk wel superpositief is ontvangen: dat is altijd leuk om te horen. Ik heb deze keer bewust niet mee gedaan ivm mijn verhuizing, (wil niet dat ik door tijdgebrek maar wat ging doen) maar ben zeker volgende keer van de partij! Echt superleuk en jullie mogen trots zijn op wat jullie elke keer weer neerzetten <3

  • Reply Inge 5 juli 2016 at 21:23

   Geeft niets hoor, we zien je aanmelding de volgende keer wel weer verschijnen!

 • Reply sammie 4 juli 2016 at 09:11

  Fijn dat het toch weer zo geslaagd was dat er een derde editie komt!

 • Reply Anita 4 juli 2016 at 10:50

  Las het net ook al bij northflix. Jammer van het gedoe op twitter maar over het algemeen een geslaagde editie weer!

 • Reply Kim 4 juli 2016 at 12:01

  Dat berichtje op Twitter vond ik ook een beetje sneu. Het pakketje zag er super uit!
  Leuk dat jullie weer een editie gaan organiseren en verstandig dat dit na de zomervakantie is , ik doe denk ik weer mee 🙂 Nogmaals bedankt voor het organiseren en top dat er toch een paar bedrijven waren die wilden meehelpen aan verrassingspakketjes!

 • Reply Galina 4 juli 2016 at 13:21

  Ik heb niet meegedaan, maar hoop dat jullie uitgebreid bedankt worden voor de organisatie hiervan, want het lijkt me een hoop geregel. Ook leuk dat jullie lekker transparant zijn over de gang van zaken trouwens! Veel succes bij de volgende ronde!

  • Reply Inge 5 juli 2016 at 21:24

   Wat lief, dankjewel! 🙂

 • Reply Astrid 4 juli 2016 at 13:34

  Ik heb het als heel leuk ervaren om mee te doen en ben er zeker weer bij voor de derde editie! Superfijn dat jullie dit opnieuw willen organiseren.

 • Reply Marieke 4 juli 2016 at 17:36

  Ik vind het een geweldig concept! De volgende editie doe ik daarom graag mee 🙂

  • Reply Inge 5 juli 2016 at 21:21

   Gezellig!

 • Reply Lilian 4 juli 2016 at 17:47

  Ik vond het zeker leuk en ben van plan volgende keer weer mee te doen! Ik heb van mijn swapmaatje ook nog persoonlijke tips voor mijn vakantie gekregen. Ik ging naar een plek waar zij een tijd heeft gewoont, ideaal dus!

  • Reply Inge 5 juli 2016 at 21:21

   Kijk, dát is nog eens handig! 🙂

 • Reply Els 4 juli 2016 at 20:45

  Voor mij was het iig zeer geslaagd. Je kunt het niet iedereen naar wens maken!

  Ik doe volgende keer weer mee!

  • Reply Inge 5 juli 2016 at 21:19

   Nee dat is ook zo 🙂

 • Reply Sas 8 juli 2016 at 21:16

  Jullie mogen trots zijn op dit super leuke project! Ik heb met veel plezier meegedaan. Leuk deze evaluatie te lezen.