Health

A change of life

9 november 2015

Wees gerust, er gaat niets met mijn blog gebeuren en ook ik blijf gewoon ik. Toch ga ik het roer voor mijzelf drastisch omgooien. Ik start met een nieuw leven en ik begin vandaag.

Ik wil moet mijn leven veranderen. Een gezonde levensstijl, dat is wat ik graag wil. Ik zit letterlijk en figuurlijk niet lekker in mijn vel. Au, dat is pijnlijk om te constateren, maar ook om te zeggen. Het voelt kwetsbaar en persoonlijk. Het stoort mij heel erg hoe ik er nu uit zie, want dit is niet wie ik ben. Dit hoort niet bij mij. Ik ben nooit bijzonder sportief geweest, maar ik ben nu op een punt beland waarbij ik echt iets moet gaan doen. Ik vermoed dat mijn lichaam door mijn Zweden avontuur in spaarstand is gegaan en daar (nog steeds!) moeilijk uit wil komen. Zeker weten doe ik het natuurlijk niet, maar ik kwam zo ongeveer nog aan van een glaasje water. Dat is helaas geen grapje. Ik ben gewoon niet happy met hoe ik er nu uit zie. Ik kan er voor kiezen om er over te gaan mopperen, zeuren of huilen maar dat haalt allemaal niets uit. Het verandert niets. Ik ben helaas ook geen BFF van Harry Potter dus toveren kan ik ook wel op mijn buik schrijven.

Vandaag is een nieuw begin. Alle lekkere maar ongezonde dingen ga ik laten staan. Alleen nog gezonde voeding. De afgelopen maanden heb ik ontelbare keren een nieuwe poging ondernomen, om vervolgens toch weer te zwichten. Ik hoop niet dat je nu het beeld van een vreetbeertje voor je hebt dat de hele dag niets anders doet dan zitten eten. In dat geval moet ik je teleurstellen, want zo drastisch is het met mij ook niet gesteld. Overdag gaat het eigenlijk altijd goed, maar die avonden.. ooooooh die verrekte avonden. Dat is mijn probleem. Het is een gewoonte geworden om ‘s avonds iets lekkers te eten. Dat kan, als je het af en toe eens doet. Dat kan ook, als je voldoende beweegt zodat die calorieën gelijk weer worden opgeheven. Of als je natuurlijk gezegend bent met een snelle stofwisseling, dan kan het ook. Maar dat is een heel ander verhaal helaas niet de mijne.

Naast gezond eten zal ik ook meer moeten bewegen. Dit vind ik erg lastig, want ik weet vaak niet goed wát ik dan precies moet doen. Hardlopen lijkt me heerlijk, maar ik heb dat inmiddels vaak genoeg geprobeerd om te weten dat dat gewoon niet voor mij geschikt is. Wandelen is eigenlijk altijd goed, maar hoelang of hoeveel moet je dan wandelen? Aan een half uur lopen kom ik vrij snel, zeker als ik even naar het dorp loop voor een boodschapje. Maar dat lijkt me dan toch net wat te weinig om echt het verschil te maken. Daarnaast wil ik ook thuis via Youtube video’s workouts gaan doen. Probleem van mij is dat van het ene uiterste in het andere ga: van iemand die niet sport, naar iemand die super enthousiast meedoet met iets wat eigenlijk net te hoog gegrepen is.. (met als gevolg: knallende hoofdpijn). Zoals jullie misschien wel voelen aankomen zijn tips met betrekking tot beweging erg welkom!

Ik weet dat dit een lang en moeilijk proces gaat worden. Ik weet dat ik niet vandaag op morgen weer het uiterlijk heb dat ik had. Net als bloggen, is ook dit geen wedstrijd. Misschien kost het me wel één jaar om eindelijk weer op dat punt te zijn waar ik tevreden ben. Misschien wel twee. Maar wat geeft het? Je hebt 30 dagen nodig om een nieuwe gewoonte aan te leren en in één jaar (laat staan twee!) zitten daar heeeel veel van in. ;) Ik was in eerste instantie niet eens van plan om hierover te schrijven, maar besloot het toch te doen. Om mijzelf een schop onder mijn kont te geven. Door het op te schrijven, wordt het voor mijzelf helderder, maar ook definitiever. Jullie gaan het immers lezen, mij misschien wel aanmoedigen of af en toe vragen hoe het ermee staat. Dat kan ik natuurlijk goed gebruiken. Tevens heb ik dan iets om terug te koppelen en om een update te geven hoe het er op dat moment voorstaat.

Let’s start this new way of life!

P.S. Sorry voor de cliché stockfoto, maar er was niets zo passend als dit.. Bron.

 • Reply
  Nesrin
  9 november 2015 at 09:10

  Wat vervelend dat je je zo voelt en ik vind het super knap dat je vandaag begint!

  Ik zou beginnen door bijvoorbeeld 10.000 stappen per dag te zetten, je hebt apps waar je je stappen kunt laten tellen.

  • Reply
   Inge
   9 november 2015 at 11:32

   Dat zou ik graag willen. Ik heb al een app (Moves) op mijn telefoon, maar ik heb het idee dat deze niet correct werkt. Een paar weken geleden heb ik 10 km gewandeld en zelfs toen heb ik de 10.000 stappen niet gehaald?! Misschien moet ik op zoek naar een andere :)

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  9 november 2015 at 09:13

  You go girl! Goed dat je iets gaat ondernemen zodat je weer wat lekkerder in je vel gaat zitten :) En nu dit op het ‘digitale papier’ staat heb je toch een stok achter de deur. Hou ons maar op de hoogte, ik ben benieuwd. Heel veel succes, hopelijk vind je iets wat bij je past mbt bewegen.

  • Reply
   Inge
   9 november 2015 at 11:34

   Die stok achter de deur, daar was het zeker voor bedoeld. Ik hoop ook echt dat die stok me gaat helpen! :)

 • Reply
  Marga H.
  9 november 2015 at 09:48

  Succes!

 • Reply
  Marlotte
  9 november 2015 at 09:59

  Ik vind het echt knap dat je dit zo op je blog durft te zeggen. Je hebt met dit al een goede stap in de richting gezet! Qua beweging zou ik mij wagen aan de krachttraining. Met krachttraining bouw je spieren op en die spieren zorgen er voor dat je meer energie (ook wel calorieën) verbrandt. Ook als je lui op de bank ligt. Als je cardio doet verbrand je dat ene uurtje calorieën, maar die verbranding stopt vrijwel gelijk. Spieren vragen constant energie en daardoor verbrand je uiteindelijk dus meer. Oh, en je wordt niet zo’n bodybuilder als je je aan krachttraining waagt. Dat kan bijna niet als vrouw en anders ben je minstens een paar jaar bezig haha! Op het gebied van eten zou ik persoonlijk de 80/20 methode aanhouden, vooral als je het moeilijk vindt om lekker eten te laten staan. Mijn ervaring is dat je het zo beter volhoudt. Je kan dit per dag, maar bijvoorbeeld ook per week toepassen. 80% van de tijd eet je gezond en 20% (minder mag natuurlijk altijd!) iets minder gezond.
  Oeps, het is een beetje een lange reactie geworden. Ik zou nog veel meer kunnen zeggen, maar dan wordt het wel heel erg lang. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Heel veel succes!!

  • Reply
   Inge
   9 november 2015 at 11:43

   Dankjewel voor je uitgebreide antwoord! Ik weet inderdaad dat ik geen bodybuilder wordt van krachttraining. :) Sportschool zit er op dit moment helaas niet in en ik denk niet dat ik thuis de benodigdheden heb. Geen idee wat je precies nodig hebt eigenlijk :) Hoor inderdaad vaker dat krachttraining beter is! Ik moet mijzelf eerst even alles ontzeggen om de gewoonte te doorbreken. Daarna kan ik de 80/20 methode proberen aan te houden!

 • Reply
  Stella
  9 november 2015 at 10:13

  Wat knap dat je dit constateert en het ‘aandurft’ om erover te schrijven. Ik heb me ook een lange tijd zo gevoeld, toen ik 16 was. Daarna is mijn levensstijl veranderd, en nu kan ik veel bewuster met dingen omgaan en zit ik beter in mijn vel. Ik gun dat jou ook <3 Hoop dat het je voor je werkt en dat je het volhoudt. Vast wel, jij kan dat!!!! Liefs!

  • Reply
   Inge
   9 november 2015 at 11:45

   Ja ik vond het eerst ook wat te persoonlijk, maar na het lezen van de ‘Fuck it’ methode dacht ik: Fuck it! Ik ga het gewoon doen. Meteen een goede stok achter de deur! :) Dankjewel lieve Stella!

 • Reply
  Dina
  9 november 2015 at 10:14

  YES je kunt het meid! :D

 • Reply
  Anita
  9 november 2015 at 10:39

  Je kan het meis! Misschien wat stappen uit de health challenge proberen om zo weer goede gewoonten aan te leren? Qua sport is wandelen een goede, probeer idd 10.000 stappen per dag te halen (aanbevolen hoeveelheid) en pilates oefeningen voor kracht. Hardlopen ben ik zeker geen fan van dus zou ik je ook zeker niet aanraden!

  • Reply
   Inge
   9 november 2015 at 11:50

   Ik zou inderdaad eens naar de health challenge kunnen kijken, dankjewel! Ga zometeen op jouw blog meer informatie lezen. Blogilates was ik ooit mee begonnen om dat te volgen, maar dat kan ik sowieso weer oppakken (ooh wat kreeg ik daar spierpijn van!) en het is een ontzettend leuk mens, word ik vrolijk van! :)

 • Reply
  Sytse
  9 november 2015 at 10:59

  Oh wat herkenbaar! Dit had ik kunnen schrijven! Wat een gezeik altijd hé, dat eten en je lichaam?

  Ik ben vandaag begonnen met een shake-dieet. Op de lange termijn is het super slecht maar ik MOET van mezelf even een kickstart maken.

  • Reply
   Inge
   9 november 2015 at 11:54

   Ja het is echt iets waar je je hele leven mee bezig zal moeten blijven.. pff. Die eeuwige strijd.. Ik heb dat in Zweden een weekje geprobeerd, maar dat heeft helaas ook niets uitgehaald bij mij! Ik wilde ook even een kickstart. Hopelijk helpt het jou wel. Ik miste het eten ook teveel, ik vond er niets aan :)

   • Reply
    Sytse
    9 november 2015 at 12:51

    Hahaha nee er is ook niks aan! Maar het werkte eerder wel voor me dus ik hoop nu weer. Ik heb verschillende smaken gekocht dus hopelijk sleept dat me er doorheen ;-)

 • Reply
  anneleen
  9 november 2015 at 11:29

  Heel veel succes! You can do it!!

 • Reply
  Sonja
  9 november 2015 at 11:31

  Wat super goed van je!:) Wat ik je wel echt wil meegeven: verwacht niet van jezelf dat het in één keer, aan een stuk door gaat zoals je wil. Er komt vast nog een moment dat je tóch weer iets gaat eten wat je eigenlijk niet had gewild, of dat je het bewegen ineens een hele week (of langer) laat zitten.. Maar de kunst is om het dan daarna gewoon weer op te pakken, en dan is er helemaal niks aan de hand:)
  Heel veel succes!

  • Reply
   Inge
   9 november 2015 at 12:00

   Nee daar ben ik me ook van bewust. Het doorzetten na een ‘tegenslag’ is inderdaad het belangrijkste (en het moeilijkste!) Dankjewel!

 • Reply
  Annelies
  9 november 2015 at 12:03

  De drastische manier is vaak wel de meest effectieve manier ervaar ik zelf meestal. Héél goed dat je ook vandaag nog begint. Uitstel gedrag is afstel gedrag. Wel heel vervelend dat je niet zo lekker in je vel zit.

 • Reply
  Marion
  9 november 2015 at 12:21

  Het duurt lang om je een nieuwe levensstijl aan te wennen en het is nog lastiger om dat vol te houden. Het wordt een stuk makkelijker als je iets gaat doen wat je leuk vindt. Ik kan niet sporten, maar kan af en toe wel wandelen. Een rondje door de buurt vind ik niks, dus ik gun het mezelf om dat met de auto naar het bos te rijden of naar de Rijn. Daar wandelen is puur genieten. Ga je echt al het lekkers uit je leven bannen? Kan je er niet één avond van maken ipv iedere avond? Soort beloning op vrijdag/zaterdag of zondagavond als je iedere dag lekker gewandeld (of gefietst of welke vorm van beweging je ook leuk vindt) . Ik doe dat regelmatig. Ga ik speciaal naar de winkel om iets lekkers uit te zoeken voor die avond. Het voordeel is dat je je dan ook geen moment schuldig hoeft te voelen. Puur genieten. Het leven moet wel leuk blijven, hè lieverd! Heel veel succes!

  • Reply
   Inge
   9 november 2015 at 12:34

   Ik wil niet al het lekkers voor altijd verbannen hoor. Alleen nu eventjes om de gewoonte te doorbreken. Daarna mag ik best af en toe iets lekkers als beloning. Ik denk dat mijn kans op terugval daardoor iets kleiner wordt, maar al doende leert men. Kans is groot dat ik mijn aanpak in de tussentijd verander! Dankjewel, lieve Marion! :)

 • Reply
  Simone
  9 november 2015 at 12:44

  Ik vind het knap dat je dit zo opschrijft. Nog knapper vind ik dat je weer de weg naar een happier life gaat zoeken. Je kan het!

  • Reply
   Inge
   9 november 2015 at 13:00

   Aah dankjewel lieve Simone! ♥

 • Reply
  Jenn
  9 november 2015 at 13:38

  Knap dat je het zo open opschrijft, het erkennen is al een eerste stap. Vervelend dat je je zo voelt, ik ken het helaas en het is geen prettig gevoel :( Wat wandelen betreft, probeer dat eens extra te doen. Dus als je normaal makkelijk een half uurtje haalt omdat je lopend naar het dorp gaat, probeer er dan eens een uur van te maken door ‘s avonds na het eten ook een blokje om te gaan. Je hoeft niet per se een doel te hebben om te gaan lopen. Gewoon de fiets pakken vind ik ook heerlijk trouwens.
  Verder zou ik je aanraden om ook krachttraining te gaan doen, als je meer spieren opbouwt verbrand je ook in rust meer calorieën!
  Als je echt structureel wil gaan sporten kan het ook helpen om een sport te gaan zoeken die je echt leuk vind, iets waar je echt naar toe moet zeg maar, een teamsport bijvoorbeeld kan zo motiverend zijn.
  Qua eten is het misschien handiger om gewoon af te bouwen in plaats van rigoureus overal mee te stoppen, mijn ervaring is dat iets wat opeens niet meer ‘mag’ des te aantrekkelijker wordt. Maar je weet waarschijnlijk zelf het beste wat voor jou goed werkt :)
  Heel veel succes!

 • Reply
  Puck
  9 november 2015 at 14:57

  De huisarts zei tegen mij dat wandelen heel erg goed is, maar je moet jezelf wel doelen gaan stellen dan. Dat je bijvoorbeeld iedere keer 5km loopt, maar steeds een beetje sneller probeert te lopen. En zo toch je tijd verbeteren. Stevig doorstappen dus. En als je op een gegeven moment voelt dat 5km niet zoveel meer is, of je doet er nog maar heel kort over dan ga je over naar de 10km ofzo…

  • Reply
   Inge
   9 november 2015 at 16:35

   Ah ja handig! Ik had al in een eerdere post aangegeven dat ik graag de Nijmeegse Vierdaagse zou willen lopen. Dat is een mooi doel om naartoe te werken, moet ik wel consequent blijven wandelen en trainen :)

 • Reply
  Sabine
  9 november 2015 at 15:26

  Super! Gaat je lukken meid! Misschien is een teamsport iets voor jou? IK heb jaren aan korfbal gedaan, heel actief en nog gezellig ook. Nu zou ik zelf geen teamsport meer willen doen, maar misschien is het wel iets voor jou? En anders ga je gewoon op de fiets allemaal routes uitstippelen: kun je je meteen uitleven met de camera :)

  • Reply
   Inge
   9 november 2015 at 16:34

   Ergens lijkt een teamsport mij wel leuk, maar ik vind het lastig om mij nu nog ergens bij aan te sluiten (+ kost geld en dat gaat nu even niet). Fietsen heb ik ook aan gedacht, genoeg plekjes hier in de omgeving waar ik eigenlijk nooit ben geweest :)

 • Reply
  Myriam
  9 november 2015 at 16:00

  Mij lijkt het wel belangrijk dat je een sport kiest die je graag doet, zodat je het makkelijker volhoudt. Anders wordt het alweer snel van ‘o jee, ik moet nog gaan sporten’. Als je gezonder wilt eten, zou ik gewoon allerlei receptjes en nieuwe ingrediënten uitproberen. Dan kan je goed afwisselen en wordt gezond eten niet saai. :) Alvast heel veel succes en hopelijk voel je je snel weer beter in je vel!

 • Reply
  Irma
  9 november 2015 at 16:56

  Goooo you! Zet ‘m op hey!

 • Reply
  Amy
  9 november 2015 at 17:17

  Wat super goed van je, heel veel succes! Ik ben op dit moment de 30 dagen zonder toegevoegde suiker challenge aan het doen (geen idee of dat al bestond, maar dan in ieder geval nu) en het valt me soms best zwaar.. maar met de dag wordt het langzaam ook een stukje makkelijker. Hopelijk is dat de aanzet voor een gezonder leventje :-)

  • Reply
   Inge
   9 november 2015 at 17:21

   Ja, ik heb vorig jaar rond deze tijd de ‘no sugar challenge’ gedaan dus het bestaat! Dankjewel, jij ook veel succes!

 • Reply
  Evelyne
  9 november 2015 at 17:26

  Heel veel succes! Ik duim voor je dat je ‘t volhoud

 • Reply
  Marije
  9 november 2015 at 18:49

  Oh zo herkenbaar! Ik had hier vooral voor de zomervakantie last van, ook doordat ik veel stress had. Ik ben vanaf toen elke ochtend een kwartiertje eerder uit bed gegaan en ik doe nu elke ochtend yoga met YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=_wJtQjQ4HI8&list=PLcjgXQkHWH453km2BpJqYHzmkUkkjH5IB

  Dit is de 30 dagen yoga challenge en ze legt goed en duidelijk uit. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een yogamatje (Action) en niet iedereen is gelijk zo lening zoals zij is. Na een paar weken werd ik soepeler, relaxter in mijn hoofd en zat ik strakker in mijn vel. Natuurlijk mag er nog wat af, maar mijn buikspieren zijn veel sterker geworden en ik ben soepeler geworden en dat door elke ochtend een kwartier yoga te doen. Je traint zonder dat het extreem voelt.

  Wat ik ook echt leuk vind om te doen zijn de videos van Karina en Katrina van Tone it Up. Vooral de HIIT (High Intensity Interval Training) vind ik leuk om te doen, je krijgt er een extreem rood hoofd van. Maar je bent maar 20 minuutjes bezig, max en je traint veel spiergroepen en cardio. Hiervoor heb je wel dumbells nodig, ik kocht de mijne bij de Action. Als je dit ‘s ochtends doet dan voel je je de hele dag goed, tenminste dat heb ik. Zo van hey I did it! Daarnaast zijn die afgetrainde lijfjes van die dames wel motiverend om te zien, tenminste dat vind ik. Dan denk ik ‘Dat wil ik ook!’ En dus ga ik door. https://www.youtube.com/watch?v=8-59BJffDNc Dit is een van de video’s.

  Er zijn trouwens meer leuke workout video’s te vinden via YouTube, mocht je meer tips willen dan mag je altijd mailen.

  Succes! En rustig volhouden, helaas komt dat resultaat niet van de een op de andere dag… :( Maar moet je gewoon even doorgaan.

  Oh wat mij trouwens ook wel hielp was de app LifeSum (gratis voor Iphone). Hier kun je door streepjescodes te scannen invoeren wat je eet en hij rekent ook uit of je genoeg van elke voedingsgroep krijgt enzo. Ik heb dat anderhalve maand gedaan tot ik door had wat ik wel en niet kan eten en hoeveel en toen ben ik er mee gestopt, want apps zijn handig om je op weg te helpen, maar ik wil er niet aan vast blijven zitten. Want het leven moet wel leuk blijven en geen moeten zijn!

  • Reply
   Inge
   9 november 2015 at 21:25

   Oh wauw hier kan ik zeker wat mee! Ik ga je ook even mailen, als je dat goed vindt :) Super bedankt!

 • Reply
  Els
  9 november 2015 at 19:23

  Wat vervelend dat je je zo voelt! Heel veel succes! Het gaat je zeker lekker om gezonder te leven, al zal het wel lastig zijn soms :-). Ik ga in het weekend vaak wandelen met een vriendin. Samen is niet alleen en je motiveert elkaar om te gaan.

 • Reply
  evelien
  9 november 2015 at 21:34

  Wat goed dat je de motivatie te pakken hebt en een gezonde leefstijl wilt hanteren, topper! Ik vind het heel erg knap, ik wil er ook aan beginnen maar ik stel het elke keer weer uit, heel onhandig. Je motiveert mij wel dus ik denk dat ik ook ga beginnen, je gaat er inderdaad meer lekker door in je vel zitten!

  Liefs! Evelien

 • Reply
  Renske
  10 november 2015 at 09:04

  Het lijkt wel alsof mijn hersenspinsel hier op het digitale papier staat. Heel herkenbaar! Ik ben ruim vijf weken geleden met een drastische verandering. Althans, een poging tot. In de praktijk is het zoveel moeilijker. Ik denk dat het komt doordat ik gewoon te veel van mezelf vraag. Een prachtige tip die ik kreeg, was: ‘Deel het op in stapjes.’ In jouw geval (en ook in die van mij, want ooo wat herken ik mij hierin) zou dat bijvoorbeeld zijn: ‘s avonds niet meer snacken of iedere dag wandel ik een half uur tot een uur. Zoiets. Poeh, ik herken het! Maar je kan het! Wij kunnen het. ;)

  Heel veel succes! X

  • Reply
   Inge
   10 november 2015 at 11:29

   Dat is zeker een prachtige tip. Dankjewel. Wij kunnen het! Succes Renske!

 • Reply
  gea
  10 november 2015 at 11:14

  Wat een goed doel voor jezelf! Gezond eten kan soms lastig zijn, dat weet ik als geeen ander, af en toe een tractatie voor jezelf met iets lekkers is ook prima. Zo houdt je wel het gezonde leefstyl vast. Ik zo wel in kleine stapjes alles oppakken bij met sporten. Veel succes toe gewenst! Liefs Gea,

 • Reply
  Sandra
  10 november 2015 at 14:16

  Wat knap dat je de knop om gaat zetten en gaat beginnen om nieuwe gezondere gewoontes aan te leren! Het feit dat je de knop om hebt gezet vind ik al knap. Heel veel succes, you can do it!!

  • Reply
   Inge
   10 november 2015 at 15:38

   Wat lief, dankjewel!

 • Reply
  Anna
  10 november 2015 at 22:41

  Wat sterk van je! You go girl :)! Super goed! En ja, lullig dat niet iedereen een snelle stofwisseling heeft – dat vind ik ook echt oneerlijk. Tandje extra bijzetten dan maar – niets aan te doen. Heel veel succes :)!

 • Reply
  Margo
  11 november 2015 at 15:50

  Wat een mooi voornemen Inge, ik herken je punt van ‘nu moet het anders’. Het begin is moeilijk maar zet door, want uiteindelijk zal je jezelf dankbaar zijn! Die langzame stofwisseling, ik ken hem. Een sukkel is het. Ik ga het bloggen over sporten en gezond eten weer oppakken (ook even de draad weer oppakken na de vakantie) en ik hoop dat ik je kan inspireren!

  • Reply
   Inge
   11 november 2015 at 16:03

   Jaaa dat zou leuk zijn! :D

 • Reply
  isolde
  12 november 2015 at 10:37

  Wauw, wat knap dat je het roer zo gaat omgooien! Als ik je één tip mag geven, zowel voor dit als voor andere projecten; Durf opnieuw te beginnen. Soms zal je een mindere dag hebben, of even niet toekomen aan sporten, of toch meer ongezonds eten dan je van plan was. Laat je dan niet ontmoedigen, maar begin de volgende dag gewoon weer alsof het een nieuwe dag is :-)

 • Reply
  Lieke
  12 november 2015 at 22:59

  Wat knap van je dat je zo open en bloot durft de schrijven hoe je je voelt en dat je er iets aan wil veranderen.
  Over het bewegen.. is er iets wat je erg leuk vind om te doen? Dansen, fietsen of iets anders? Dat geeft al zo veel meer motivatie om te gaan sporten.
  Ik hoop dat je de knop om kan zetten en je snel weer beter in ke vel voelt zitten. Liefs!

 • Reply
  Michelle
  14 november 2015 at 20:39

  Helaas erg herkenbaar. Ik heb al verschillende diëten zoals Sonja Bakker, Bodieboost, eten minder etc geprobeerd. En bij mij hielp het dus ook allemaal maar tijdelijk. Helaas kan ik niet sporten dus dan gaat het nog een keer zo langzaam. Het enige wat ik mag en kan doen is fietsen en wandelen. Laat ik dat nu ook leuk vinden, dus dan is het niet zo erg om te doen. Dat is vaak ook de sleutel he, het leuk vinden. Anders houd je het vaak niet zo lang vol. Net zo met eten, het is vaak een kunst om lekkere gezonde en creatieve recepten te verzinnen. Ik wens je heel veel succes en juist lekker over schrijven! Is ook een goede motivatie voor jezelf..

 • Reply
  Estrella
  15 november 2015 at 20:04

  Ik herken me wel een beetje in jouw situatie. Ik wil vooral graag wat afvallen, omdat ik door medicijnen ben aangekomen. Ook voor mij werkt hardlopen niet, omdat ik dat sowieso niet mag vanwege mijn rug, hetzelfde verhaal geldt voor de sportschool. Teamsporten kan ik weer niet doen vanwege m’n slechte ogen en bij mij blijft er eigenlijk alleen wandelen en fietsen over. Wandelen doe ik wel veel, maar als het zulk vies weer is, ga ik na een half uurtje ook wel weer naar huis. Fietsen doe ik momenteel helemaal niet.

 • Reply
  Sas
  21 november 2015 at 12:21

  Heel erg veel succes. You can do it! Ik ben zelf ook veel bewuster bezig met eten en kies vaker voor wat gezonds tussendoor dan het ‘lekkere’

 • Reply
  Linnéa
  4 december 2015 at 11:13

  Hej Inge!
  I just found your lovely blog yesterday, and when I got to this post It really got a grip of me. What you describe is very recognisable and it makes me so happy to read about you attitude and strive to change your situation for the better. From what I can understand in my beginner- dutch, you have gotten a lot of great comments and tips already regarding movement and breaking the late night food habit. Speaking from own experience, I have a sort of emotional eating stage whilst being under stressful periods with my education, and the thing that helps me with this is working out. It can be all from getting outside for a walk and breath in some fresh air, watching a youtube-video and doing the training ‘together’ with the instructor, or joining group training to get an extra motivation kick from your surrounding. The thing is, it doesn’t have to take long, sometimes I find 10-15 minutes of exercise videos on youtube and do them, and afterwards it just feels so good.

  What I wanted to do by writing this is simply saying that I cheer for you and believe in you!

  Stort lycka till Inge! Du fixar det här!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.