Droomdeken 2.0: week 1 en 2

3 maart 2019
Droomdeken 2.0: week 1 en week 2 gebreid

Begin 2018 kocht ik het Droomdeken 2.0 pakket bij Wolplein. Ik zag het voorbij komen en de dekens zagen er prachtig uit. Het leek mij een heerlijk project voor mijzelf. Ik ben een ster in dingen voor anderen maken, maar iets voor mijzelf maken, dat komt er meestal niet van. Ik had ook nog nooit een deken gebreid, dus leek dit mij de ideale gelegenheid. Ik koos voor een vrolijke kleur die perfect bij mijn interieur past: okergeel.

Droomdeken 2.0

Het Droomdeken pakket is er in twee varianten: breien of haken. Ik houd van breien én haken, maar mijn voorkeur ging in dit geval uit naar breien. Wat bijzonder is aan dit deken is dat het een CAL/KAL project is: Crochet Along of Knitting Along. Dat houdt in dat op een vast moment een deel van het patroon online komt. Dat kan elke week zijn, maar bijvoorbeeld ook elke maand. In dit geval was dat 9 weken lang. Na die negen weken heb je dan je prachtige deken in handen. Je breit of haakt dus als het ware ‘live’ mee. Ik had daar helaas geen tijd voor en deed niet mee aan de KAL. Na die negen weken staan alle patronen online en kun je het deken dus maken wanneer je wilt. En dat ben ik nu aan het doen!

Het deken krijgt een flink formaat: gebreid wordt hij gemiddeld zo’n 140 bij 175 cm. Dat is maar goed ook want aan die kleine dekentjes heb je niet zoveel. Krijg je koude voeten van. 🙂 Om het deken te kunnen breien maak je gebruik van een verlengkabel, in dit geval eentje van 120 cm lang. Ik moest behoorlijk wat steken opzetten en dat vereist opperste concentratie. Hertellen met zoveel steken is zeker geen pretje!

Week 1 – De golfsteek

Het ontwerp van het deken is opgesplitst in negen verschillende patronen. Elk patroon wordt afgesloten met een ‘herhalingsrand’ zodat ieder patroon mooi tot zijn recht komt. Week 1 begon dan ook met deze herhalingsrand. Daarna was het tijd voor het eerste patroon: de golfsteek. Ik had de golfsteek nog nooit eerder gebreid, maar het is super makkelijk en het resultaat geeft een mooi reliëf! Het patroon werd afgesloten met de herhalingsrand.

Droomdeken 2.0 de golfsteek
De golfsteek uit week 1
Golfsteek close-up uit Droomdeken 2.0
Close-up van de golfsteek

Week 2 – De wafelsteek

Week 2 staat in het teken van de wafelsteek. Bij deze steek komt iets meer kijken dan een simpele rechtse of averechtse steek, maar is alsnog heel goed te doen. Wolplein heeft naast de patronen ook korte filmpjes met uitleg over de steken. Soms is het gewoon fijner om visueel iets te zien i.p.v. te lezen. Na één keer kijken was het mij duidelijk en kon ik lekker aan de slag! Ik moet zeggen dat ik het niet echt op een wafelsteek vind lijken. De gehaakte variant is in dit geval mooier en lijkt echt op een ‘wafel’! Desalniettemin breit het heerlijk weg.

Droomdeken 2.0 de wafelsteek
De wafelsteek uit week 2
Wafelsteek close-up uit Droomdeken 2.0
Close-up van de wafelsteek

Week 1 + 2 samen

Na twee weken breien heb je dit op je schoot liggen. Zeker op de koudere dagen is dat zeker geen straf. 🙂 Ik vind het er al heel erg leuk uitzien en ik ben benieuwd naar week 3 en 4! Ik vind het vooral leuk dat je op deze manier nieuwe steken leert die je anders misschien niet zo snel zou toepassen of uitproberen. Het is dus niet alleen leerzaam, maar je krijgt er ook nog iets moois voor terug. 🙂

Droomdeken 2.0 week 1 en week 2 samen
Week 1 en week 2

Praktische informatie

Het Droomdeken pakket kun je samenstellen zoals je zelf wil. Heb je de benodigde naalden en verlengkabels al? Dan hoef je die niet nogmaals te kopen. Heb je nog niets in huis, dan kun je alle benodigdheden aanvinken en bestellen. Ik zie trouwens dat de Droomdeken 2.0 pakketten nog steeds worden verkocht: het breipakket en het haakpakket.

In mijn mailbox zag ik een mailtje van Wolplein voorbij komen met de aankondiging van Droomdeken 3.0! Ik geloof dat Droomdeken 3.0 enkel als haakpakket te verkrijgen is. Jammer voor de breisters onder ons. Op 13 maart 2019 gaat de CAL van start. Mocht je enthousiast zijn geworden over dit artikel, dan is het misschien leuk om daarbij aan te haken? (ha-ha). Je zult begrijpen dat ik Droomdeken 3.0 even oversla, ik heb nog genoeg om handen. 😉

Heb jij weleens een deken gebreid of gehaakt?
Heb jij weleens aan een CAL/KAL meegedaan?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 Reacties

 • Reply Amy 3 maart 2019 at 09:51

  Ah ik vind het zo gaaf dat je dit doet! Het begin ziet er veelbelovend uit en het is ook zo’n mooie kleur! ? Veel plezier met de rest van je project!

 • Reply Saskia 3 maart 2019 at 12:07

  Oh wat super tof zeg! Ik ben zelf helemaal niet zo handig met naald en draad anders zou ik zeker zo’n dekentje voor onze baby maken<3

 • Reply Denise 4 maart 2019 at 16:17

  Heel mooi patroon! Ook de kleur vind ik echt prachtig. Ik heb zelf nog nooit een deken gehaakt of gebreid maar ben dan ook een beginner. Ik ga het binnenkort wel weer oppakken!
  Denise heeft onlangs geplaatst…Naaldvilten/needlefelt uitproberen! Spoiler: auw!My Profile

  • Reply Inge 4 maart 2019 at 16:18

   Oh wat leuk! Als je hulp nodig hebt, dan geef je maar een gil! ?

 • Reply MIchelle 4 maart 2019 at 20:16

  De deken wordt zo mooi! En stiekem vind ik gebreide dekens en kledingstukken ook altijd mooier ( fijner en netter) dan gehaakte. Ik heb zelf ook naar de droomdeken 3.0 gekeken maar inderdaad, alleen de gehaakte versie werd dit keer uitgegeven. Ben zo benieuwd hoe je deken verder zal vorderen!

  • Reply Inge 5 maart 2019 at 11:13

   Ik ben ook erg benieuwd naar het resultaat!

 • Reply Els 5 maart 2019 at 08:30

  Wow, erg mooi! Wat netjes en wat een mooie kleur! Ik zou ook wel willen kunnen breien.
  Els heeft onlangs geplaatst…Budgettip: Nieuwe Action Stickerboekjes voor volwassenenMy Profile

  • Reply Inge 5 maart 2019 at 11:13

   Dankjewel, Els!

 • Reply Saskia 6 maart 2019 at 20:32

  Lekker bezig Inge! Ziet er echt zo tof uit, zou willen dat ik het zou kunnen en het geduld ervoor heb haha. Maar altijd tof bij andere creaties te zien. Ben daarbij ook erg benieuwd naar onze creatie<3333

 • Reply Laura | I scream beauty 7 maart 2019 at 08:43

  Wat mooi! De kleur is ook prachtig. Ik ben daar niet voor gemaakt, mijn moeder en zusje kunnen het wel erg goed!

  • Reply Inge 7 maart 2019 at 18:52

   Gelukkig heb je mensen in de buurt die je kan vragen iets moois voor je te maken. 🙂

 • Reply Chicamoms 7 maart 2019 at 08:53

  Zo leuk als je dat kunt. Ik heb het geduld er niet voor.

 • Reply Bergfamilie 7 maart 2019 at 10:02

  Wauw, heel mooi. Ik moet echt leren breien als ik dit zie…

 • Reply Daphne - verdraaidmooi 7 maart 2019 at 15:23

  Ik heb toen ik klein was geleerd te breien van mijn oma. Nu ben ik 26 en weet ik totaal niet meer hoe het nou ook alweer moest. Leuk dat het zo kan!
  Daphne – verdraaidmooi heeft onlangs geplaatst…Meanail gel nagellak reviewMy Profile

  • Reply Inge 7 maart 2019 at 18:51

   Aahh zonde! 🙂

 • Reply Melanie hoogvliet 7 maart 2019 at 18:48

  Wauw wat een prachtige kleur heb jij gekozen voor je deken zeg . En dat patroon is echt super leuk door de verschillende structuren.

 • Reply Carina Noordeloos 8 maart 2019 at 08:50

  Wow! Wat mooi gemaakt… en wat een geduld heb je daar voor nodig 🙂

 • Reply Janet 8 maart 2019 at 21:35

  Wat een tof project zeg. Ik vind de kleur echt fantastisch en de patroontjes superleuk! Keep it up!

 • Reply Balou 8 maart 2019 at 22:44

  Wauw heel erg knap & creatief! ?

 • Reply Skincarebynaomi 9 maart 2019 at 08:53

  Wat een gave klrur. Ik denk dat drze echt heel zacht en warm is ?

 • Reply Froukje 10 maart 2019 at 13:56

  Jaloers! IK WIL DIE DEKEN! maar heb geen brei skills..

 • Reply Lotte 8 april 2020 at 21:14

  Ziet er heel mooi uit. Zou ik mogen vragen welke naalden je voor deze twee stroken, en de andere stroken, hebt gebruikt? Het ziet er zo mooi strak uit. Ik ben ook begonnen met een proeflapje te maken voor deze droomdeken. Deze twee stroken heb ik met naald 4,5 gebreid, maar het ziet er niet zo mooi strak uit als bij jou.

  Groetjes Lotte

  • Reply Inge 8 april 2020 at 21:20

   Natuurlijk mag dat! Ik volg het patroon en heb voor deze twee stroken (week 1 en 2) een 5 mm naald gebruikt. 🙂