Do Nothing for 2 Minutes

1 augustus 2016

Neem jij wel eens tijd voor jezelf? Even helemaal niets, je hoofd leegmaken en jezelf opladen al is het maar voor 2 minuten? Het vergroot je productiviteit. Dit moet je echt proberen.

Stress vermindert productiviteit

De maandag is de minst favoriete dag van de week en brengt vaak ook een hoop stress met zich mee. De knop moet om en je moet weer terug in je werkritme. Het werk stapelt zich alleen maar op en er lijkt geen einde aan te komen. Je gaat stug door om alles af te krijgen en pauzes sla je het liefst over, want dat is toch maar verloren tijd. Je denkt misschien dat deze manier van werken productief is, maar dat is het allerminst. De kans om fouten te maken wordt namelijk alleen maar groter. Laten we de maandag daarom eens rustig beginnen.

Niets doen vergroot productiviteit

Hoe je je productiviteit wel kunt vergroten? Door achter je bureau te zitten en een paar minuten niets te doen. Ja, je leest het goed: door niets te doen. Onderzoek heeft aangetoond dat twee minuten niets doen de meest effectieve manier is om je brein tot rust te brengen. Het draagt bij aan je gezondheid, je komt weer tot rust bij stress en je vergroot daarmee je productiviteit. Je kunt weer met een heldere, frisse blik aan de slag en zult zaken niet meer over het hoofd zien.

Do Nothing for 2 Minutes

Do Nothing for 2 Minutes is één van de simpelste websites die ik heb gezien. De eenvoud is daarmee ook meteen zijn kracht. Er staat niets teveel op de pagina, er is geen afleiding. Precies goed. Laat het geluid van de golven je meevoeren over zee, ergens ver weg van hier waar je je zorgen achter kunt laten.

Er is slechts één regel: raak twee minuten lang je computer niet aan. Doe je dit wel, dan begint de teller opnieuw.

Afbeelding Do Nothing for 2 Minutes Klik op de afbeelding om het meteen uit te proberen

Slechts twee minuten

Twee minuten op een dag is natuurlijk heel erg kort, maar door deze oefening zul je merken dat twee minuten soms langer duren dan je denkt. Mocht je denken “Waar moet ik die twee minuten vandaan halen?” Juist als je er geen tijd voor hebt, moet je er tijd voor vrijmaken. De twee minuten dat je niets doet, levert je daarna veel meer op: je krijgt veel meer gedaan en kunt veel productiever te werk gaan. Het is een investering in jezelf en wat is er nu belangrijker dan dat? Een bekend Zen gezegde om mee af te sluiten:

Mediteer 20 minuten per dag, behalve wanneer je te druk bent; mediteer dan een uur

Heb je aan twee minuten niet genoeg of ben je toe aan iets anders? Op de website van Calm.com kun je andere varianten (geluiden en achtergronden) uitproberen voor langer dan 2 minuten.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties

 • Reply Marion 1 augustus 2016 at 08:13

  Ja, deze ken ik! Is echt heel erg fijn. Wat 2 minuten al niet kunnen doen. Bizar toch?

  • Reply Inge 1 augustus 2016 at 09:03

   Ja echt wel! Een reset in twee minuten. Ik had mensen voor gek verklaard, tot ik het zelf ook merkte 🙂

 • Reply Aukje 1 augustus 2016 at 08:15

  Ik vind het altijd heel lastig, helemaal niets doen. Ook al is het maar voor 2 minuten. Ik word daar best onrustig van, omdat ik altijd maar bezig wil blijven. Niets doen is voor mij even tv kijken. Maar ja, dan doe je dus wel iets.

  • Reply Inge 1 augustus 2016 at 09:04

   Probeer het eens. 🙂 Je ogen dichtdoen kan goed helpen en is ook nog eens fijn.

 • Reply Anita 1 augustus 2016 at 11:28

  Wat een goede site en zeker iets om een aantal keer per dag aan te zetten als je veel achter de PC zit! Thnx voor de tip

  • Reply Inge 1 augustus 2016 at 15:24

   Ja 2 minuten kost je amper tijd, maar levert je zoveel op 🙂

 • Reply Sabine 1 augustus 2016 at 17:55

  Wat een fijne tip! Ga ik zeker uitproberen en denk serieus dat het nog even lastig is ook. Maar ook denk ik dat het enorm zal helpen!

 • Reply Michelle 1 augustus 2016 at 18:52

  Wat een leuk concept zeg! Mooie achtergronden ook.

 • Reply Els 2 augustus 2016 at 18:12

  Leuk bedacht! Ik vind de quote: Mediteer 20 minuten per dag, behalve wanneer je te druk bent; mediteer dan een uur. Ook echt goed. Zo werkt het ook echt!

  • Reply Inge 2 augustus 2016 at 20:08

   Ik vind het zowel een interessante quote als een fascinerende. 🙂

 • Reply Mylène 3 augustus 2016 at 11:34

  Dit vind ik wel echt heel erg interessant. Vandaag maar eens proberen.

  • Reply Inge 3 augustus 2016 at 14:15

   Het is echt heel prettig 🙂