DIY Soap | Rich Body Cream

15 december 2016
Afbeelding DIY Soap Rich Body Butter

Zelf cosmetica is iets dat mij al zeker zo’n 10 jaar interesseert, maar waar tot op heden nog weinig informatie over te vinden was. Gelukkig is er nu de webshop DIY Soap!

Ik heb lang naar dit artikel uitgekeken. Het is namelijk iets waar ik persoonlijk écht ontzettend enthousiast van word. Zelf cosmetica of verzorgingsproducten maken lijkt mij al erg lang heel leuk om te doen. Je weet dan zeker dat het vegetarisch (of veganistisch) is. Je weet dan ook dat er geen rotzooi in zit en daarbij leer je ook nog eens hoe je bepaalde producten kunt maken. Zulke ambachten vind ik echt heel erg tof. Ik zou nog zoveel meer dingen willen leren, zoals weven en pottenbakken. Hoe tof is het om iets een simpel (of klein) product iets heel bijzonders te maken?! Oké, even terug naar de verzorgingsproducten. Zo’n 10 jaar geleden was hier nog niet zoveel in te vinden en ondanks dat ik grote belangstelling had, bleef het alleen bij dromen om ooit eens zelf aan de slag te kunnen. Gelukkig komen er de laatste jaren steeds meer mogelijkheden om je eigen producten te maken én is het veel makkelijker om informatie vinden. HOERA! Vandaag wil ik jullie graag meer vertellen over DIY Soap; een fijne webshop dat zich richt op DIY huidverzorging.

DIY Soap

DIY Soap is een webshop met het motto “Easy, Natural, Fun!”. De achterliggende gedachte van de webshop is natuurlijke en biologische huid- en haarverzorging om thuis af te maken (DIY). Wat verder ook echt een groot pluspunt is, is dat buiten het natuurlijke en biologische aspect, de producten handgemaakt worden in een dagbesteding en duurzaam worden verpakt. Erica is de trotse eigenaresse.

Het voordeel van DIY cosmetica is dat je producten altijd vers zijn en je precies weet wat erin zit, omdat je het zelf gemaakt hebt. Bij ieder product zitten alle ingredienten en een handleiding. Centraal staat: Easy, Fresh, Fun. Naast onze DIY producten verkopen wij ook kant en klare natuurlijke producten.

Precies dit bovenstaande is wat mij zo aanspreekt. Je hebt minder afval en veel belangrijker: die fijne crèmes en producten kunnen ook gemaakt worden zonder al die chemische toevoegingen. Daarnaast is het vaak ook goedkoper dan een verzorgingsproduct uit de winkel; ook niet geheel onbelangrijk.

De webshop DIY Soap bestond natuurlijk niet zomaar, daar is wel wat aan vooraf gegaan. Erica’s oudste dochter kan gewone verzorgingsproducten niet goed verdragen; deze zitten bomvol chemische ingrediënten, kunstmatige geur- en kleurstoffen, bewaarmiddelen en andere bestanddelen die schadelijk zijn voor het lichaam én voor het milieu. Erica ging daarom opzoek naar (betaalbare) natuurlijke huidzorgingsproducten, maar kwam er al snel achter dat zelf aan de slag moest gaan. Ze hield teveel producten over en dit bracht haar op een idee: een kant en klaar pakket met alle ingrediënten die al voor je zijn afgewogen. Zo houd je geen restanten over, maar kun je wel genieten van je zelfgemaakte producten. Ik vind het echt geweldig dat Erica deze stap heeft gezet, het zou iets kunnen zijn wat ik zelf had opgezet (indien ik het geld er voor had natuurlijk)! *digitaal applaus graag*

Afbeelding DIY Soap Rich Body Cream en Zeep Bar Every Dreamy Day

Van DIY Soap heb ik twee hele bijzondere producten mogen ontvangen: de 100% natuurlijke Rich Body Cream & de Zeep Bar Every Dreamy Day. Aangezien ik bang ben dat het een lang verhaal gaat worden, schrijf ik dit artikel in twee keer. In dit artikel laat ik je zien hoe je de Rich Body Cream maakt, in het volgende artikel komt de DIY van de Zeep Bar Every Dreamy Day online.

Rich Body Cream

Afbeelding DIY Soap Rich Body Butter
De Rich Body Cream bestaat uit slecht drie, 100% natuurlijke ingrediënten: biologische shea butter, biologische kokosolie en amandelolie. Deze producten zorgen ervoor dat jouw droge, jeukerige huid verleden tijd is. De body cream is namelijk extreem verzorgend, vet en romig.

Werkt body butter en body lotion van de drogist niet voor jou? Last van een jeukende en gevoelige huid? Probeer dan deze Rich Body Cream. Deze crème werkt echt, omdat de crème 100% natuurlijk is en boordevol biologische shea butter zit!

Benodigdheden

Afbeelding DIY Soap Rich Body Cream ingrediënten

Tijdsduur

Het duurt hooguit 5 minuten om dit te maken.

Instructies

Afbeelding DIY Soap Rich Body Cream instructies

 1. Snijd de shea butter in stukjes
 2. Doe de stukjes in een schaal
 3. Voeg hier de kokosolie en de amandelolie aan toe
 4. Mix alle ingrediënten tot een romige crème (het lijkt op slagroom)
 5. Doe de Rich Body Cream in de weckpot

Afbeelding DIY Soap romige Rich Body Cream in weckpot

Afbeelding DIY Soap Rich Body Cream klaar in weckpot

Afbeelding DIY Soap Rich Body Cream close-up

Conclusie

Het maken van de Rich Body Cream is echt ontzettend makkelijk! Ik moet wel zeggen dat ik de kokosolie heb weggelaten. Ik vind kokos niet lekker en ook van de geur ben ik geen fan. Dat is natuurlijk iets heel erg persoonlijks. Deze olie had een sterke kokosgeur en dat vond ik erg overheersend. Erg jammer, want ik weet dat kokosolie namelijk wel erg goed voor je is. Is kokos voor jou geen probleem? Dan zou ik het zeker toevoegen! Na het maken is de Rich Body Cream zo’n 3 maanden houdbaar.

Shea butter is rijk aan vitamine A en E en is zeer vochtingbrengd. Daarnaast heeft shea butter een beschermende werking met mild antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen. Shea butter is heel zacht voor de huid en daarom zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid en voor baby’s. Wil je meer weten? Lees dan onze blog over Shea Butter.

Door het mixen wordt de shea butter luchtig en romig, waardoor je het (veel makkelijker) kunt smeren. De crème is vettig en ik vind het daarom vooral fijn om deze ’s avonds aan te brengen zodat het (indien nodig) de hele nacht kan intrekken. Eenmaal ingetrokken voelen mijn handen super zacht en verzorgd. Droogheid? Verdwenen! Dit werkt beter dan menig handcrème, ik ben fan! Die drogen benen? Verleden tijd! Dit is zo ontzettend makkelijk en werkt als een tierelier.

Ik vraag mij of ik of überhaupt nog wel een soortgelijk product in de winkel ga kopen, want ik ben verkocht! Het is (zonder slijmen) een droom die uitkomt. Ik verbaas mij eigenlijk hoe blij ik van zoiets simpels kan worden, maar tegelijkertijd vind ik het ook iets prachtigs. Het laat zien dat je eigenlijk helemaal niet meer nodig hebt dan wat basis ingrediënten om zelf hele fijne producten te maken. Ik sta dan ook te popelen om jullie de Every Dreamy Day zeep bar in het volgende artikel te laten zien; een heerlijke zeep. Stay tuned!

Zou natuurlijke cosmetica maken ook iets voor jou zijn? Wat vind je van de Rich Body Cream?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen ter review

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties

 • Reply gerhilde maakt 15 december 2016 at 07:52

  Een leuk concept inderdaad. Ideaal als cadeautje eigenlijk, dit komt op mijn verlanglijstje. 🙂
  gerhilde maakt heeft onlangs geplaatst…Werken herbekeken: Fosbury & SonsMy Profile

 • Reply Nancy 15 december 2016 at 08:14

  Super! Wat leuk ook! Ik heb een ontzettend droge huid en ga dit zeker eens beter bekijken!
  Nancy heeft onlangs geplaatst…BLACK SKATER/WRAP DRESS CASUAL WAYMy Profile

 • Reply Marieke 15 december 2016 at 08:39

  Ontzettend leuk, ik ken de webshop inderdaad. Ik heb zelf wel eens kant-en-klare DIY pakketjes via Etsy verkocht en ook workshops gegeven 🙂 Lijkt mij een heerlijk product!

  • Reply Inge 15 december 2016 at 09:09

   Ooh wat super leuk zeg! Dat lijkt mij ook echt fantastisch om te doen! 🙂

 • Reply Jenn 15 december 2016 at 10:01

  Ik vind het altijd leuk om dingen zelf te kunnen maken! Ik ga zeker eens kijken in de webshop 🙂
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Spelletjes die we vroeger buiten dedenMy Profile

 • Reply Galina 15 december 2016 at 12:14

  Hey wat leuk! Ik ben ook zoiets soortgelijks op aan het zetten as we speak en ik kende deze webshop nog niet. Liefde voor iedereen die DIY promoot 😀
  Galina heeft onlangs geplaatst…Bespoke & Co updateMy Profile

  • Reply Inge 15 december 2016 at 13:22

   Jaa echt super leuk dat je dat doet! Dat lijkt mij ook echt zo gaaf! 🙂

 • Reply Karlien - Polished Cats 15 december 2016 at 18:24

  oh dit ziet er super leuk uit om te proberen
  so fluffy!

  liefs
  Karlien

 • Reply Denise 15 december 2016 at 19:41

  Het is toch leuk om je body cream zelf te maken?! Ik hou altijd wel van die DIY projectjes. Hij lijkt me ook heerlijk ruiken.
  Denise heeft onlangs geplaatst…Leuke herinneringen van 2016My Profile

  • Reply Inge 16 december 2016 at 09:59

   Het is zeker leuk om je eigen verzorgingsproducten te maken! 🙂

 • Reply Michelle 16 december 2016 at 17:43

  Wat een super leuk DIY pakket! Het ziet er heerlijk verzorgend uit en net wat je zelf zegt, zonder chemische rotzooi. Ik heb zelf deo en scrub tot nu toe gemaakt. Oh en ik heb de No Poo methode met baking soda een tijdje geprobeerd, maar helaas kon dit niet samen met mijn haarverf.
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Eleanor’s geboortekaartjeMy Profile

 • Reply Saskia 16 december 2016 at 20:26

  Oh leuk als DIY pakket zeg! Lijkt me erg leuk om zelf te maken…
  Saskia heeft onlangs geplaatst…DIY’s die ik heb gemaakt voor onze nieuwe woningMy Profile

 • Reply yvonne 18 december 2016 at 13:35

  Wat leuk! Fijn dat dit kan.