DIY Soap | Every Dreamy Day zeep bar

19 december 2016
Afbeelding DIY Soap Every Dreamy Day

DIY Soap is een hele leuke webshop met een gaaf concept in natuurlijke verzorgingsproducten. Vandaag laat ik je zien hoe je de heerlijke Every Dreamy Day zeep bar maakt.

DIY | Every Dreamy Day Soap Bar

Het concept van DIY Soap bestaat uit kant-en-klare DIY pakketen om natuurlijke verzorgingsproducten thuis te maken. Zelf cosmetica maken is iets dat ik al heel lang wil doen, maar wat een aantal jaren geleden nog best lastig was. DIY Soap speelt hier dus fantastisch op in en bovendien zijn alle ingrediënten al voor je afgewogen. Je hoeft dus alleen maar alles met elkaar te mengen (oké en soms moet je even geduld hebben) en klaar ben je! Wil je meer informatie over DIY Soap? Ik vertelde er uitgebreid over in het eerste artikel of breng een bezoekje aan DIY Soap.

Afbeelding DIY Soap Rich Body Butter en Zeep Bar Every Dreamy Day

Van DIY Soap mocht ik twee producten ontvangen. De Rich Body Butter en de Every Dreamy Day zeep bar. Aangezien ik nogal erg enthousiast was en het artikel best lang was geworden, besloot ik het op te splitsen. Vandaag laat ik jullie zien hoe je de heerlijke zeep bar maakt.

Zeep Bar Every Dreamy Day

Afbeelding DIY Soap Every Dreamy Day DIY zeep bar pakket

“Zeep maken maar dan zonder gedoe”. De Every Dreamy Day zeepbar is gemaakt van 100% natuurlijke zeepbasis en laat je dromen over verre oorden. Het is een goed schuimende zeep die door het hoge glycerinegehalte ook nog zeer vochtinbrengend is.

Het DIY pakket zit heel feestelijk ingepakt. Ik word er in ieder geval heel enthousiast van en wil het gelijk open maken om te beginnen. Het doosje waar de ingrediënten in zitten moet je overigens niet weggooien! Het is namelijk je malletje voor de zeep. Kijk, daar is goed over nagedacht! Bovendien kun je de kleine potjes van de olie en het water bewaren voor andere doeleinden.

De zeep is 100% natuurlijk, heeft een plantaardige basis, is zeer rijk aan glycerine, bevat geen sodium lauryl sulphate (SLS), geen sodium laureth sulphate (SLES), geen phenoxyethanol, geen propylene glycol en geen parabenen.

Benodigdheden

Afbeelding DIY Soap Every Dreamy Day zeep bar ingrediënten

Afbeelding DIY Soap Every Dreamy Day zeep bar inhoud

Tijdsduur

Het duurt zo’n 10 minuten om dit te maken. Daarna moet je tenminste 4 uur wachten tot de zeep is uitgehard.

Instructies

Afbeelding DIY Soap Every Dreamy Day zeep bar instructies

 1. Rasp de zeepbasis in een grote kom
 2. Voeg de amandelolie en het gedestilleerd water toe
 3. Optioneel: voeg honing, suiker, gedroogde kruiden of bloemen toe
 4. Zet de kom in de magnetron (of au bain-marie smelten*). Het mengsel smelten in 30 seconden op 650 Watt. Indien er nog stukjes zeep in het mengel zitten, zet het nogmaals 30 seconden in de magnetron. Indien nodig herhalen
 5. Voeg de natuurlijke essentiële olie toe. Let op! Voorkom direct contact met huid en ogen! Ik heb voor de zekerheid huishoudhandschoenen gebruikt.
 6. Goed roeren
 7. Leg een papiertje onder het kartonnen doosje en giet het mengsel hierin
 8. Klop het doosje een paar keer op tafel. Zo verwijder je de luchtbellen en wordt het mengsel goed verdeeld
 9. Na 4 uur wachten is je zeep klaar!

* Au bain-marie smelten raad ik niet aan. Ik had de zeep in eerste instantie in kleine stukjes gesneden en heb dit de hele avond au bain-marie proberen te smelten. Dit duurde wel erg lang met amper resultaat, waardoor ik het mengsel heb laten afkoelen. De volgende ochtend heb ik het mengsel staan raspen, om het ’s avonds na het werk nogmaals au bain-marie proberen te smelten. Geen succes. Ik heb het toen in de magnetron geprobeerd, maar het leek eerder te verbranden verkleuren dan te smelten. Waarschijnlijk komt dit doordat het mengsel (met de amandelolie en het gedestilleerd water) al was gestold en mijn kans al verkeken was. Au bain-marie is denk ik wel mogelijk, als je het ’s ochtends al opzet en er echt de hele dag de tijd voor hebt. Erica vond dit zo jammer dat ik een nieuw pakketje kreeg opgestuurd, om het nogmaals te proberen. Onwijs bedankt voor deze service, top! Vanuit mijn ervaring kan ik dus spreken: gebruik meteen een magnetron, dat scheelt je een hoop tijd (en een mislukt mengsel). 🙂

Afbeelding DIY Soap Every Dreamy Day zeep bar in mal

Afbeelding DIY Soap Every Dreamy Day zeep bar

Afbeelding DIY Soap Every Dreamy Day zeep bar sinaasappel

Conclusie

Sinaasappel in chocolade.. dat vind ik niet zo’n succes. Maar oh boy. Sinaasappel in zeep ruikt echt hemels! Het is zo jammer dat je nog geen geur kunt toevoegen aan je artikel 😉 De essentiële sinaasappelolie is zoet maar fris tegelijk. Ik moet gewoon de hele tijd aan de zeep ruiken, ik kan het niet helpen! Het is alsof je een vleugje vrolijkheid inademend. Every Dreamy Day maakt zijn naam meer dan waar!

Ik had het mengsel laten smelten, maar misschien was het nog niet vloeibaar genoeg. Hierdoor stolde het al vrij snel (niet zo makkelijk met het maken van foto’s). Het mengsel was al lobbig toen ik het in de mal deed. Normaal gesproken sta je natuurlijk ook geen foto’s én zeep tegelijkertijd te maken, dus ik ga ervan uit dat jullie dit probleem niet zullen hebben.

Dan rest natuurlijk nog de vraag: hoe bevalt de zeep? Hij is perfect! Hij doet wat een zeep moet doen en je handen ruiken zo heerlijk naar de sinaasappelolie (Mocht je nu denken: ja maar mijn handen ruiken ook altijd naar mandarijn als ik die heb gegeten en dat is niet zo fijn. Nee dat klopt, het is niet te vergelijken. Dit ruikt véél lekkerder!) Het maken is echt zo gedaan en na zo’n 4 uur wachten heb je al zeep. Ik kan je vertellen: dat is snel. Wanneer je zeep from scratch maakt, dan moet je met loog aan de slag en dat is een stuk ingewikkelder dan met de bijgeleverde zeepbasis in dit pakket. Bovendien duurt het 4 tot 6 weken voordat de zeep klaar is voor gebruik.

Net als de Rich Body Cream vind ik dit een onwijs leuk DIY pakket. Daarnaast zijn deze pakketen ook heel leuk om cadeau te geven. De Every Dreamy Day zeep bar is echt een leuke en vooral makkelijke manier als je kennis wilt maken met zeep. Zoals jullie wellicht gemerkt hebben, ben ik weer razend enthousiast. Ik zou het liefst de hele dag dit soort dingen maken, ik zou daar zo gelukkig van worden! Bedankt DIY Soap voor de ontzettend leuke producten, jullie hebben er een fan bij!

Heb jij wel eens zeep gemaakt?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen ter review

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties

 • Reply gerhilde maakt 19 december 2016 at 07:47

  Ik vind handen die naar mandarijn ruiken eigenlijk helemaal niet erg. Ik zit dan heel de tijd aan mijn handen te ruiken. Die zeep is dus wel iets voor mij, vermoed ik. 🙂 Zo lief dat je een tweede versie kreeg!
  gerhilde maakt heeft onlangs geplaatst…Flocken voor JonathanMy Profile

  • Reply Inge 19 december 2016 at 09:25

   Dat kan natuurlijk ook! Ik vind dat niet zo prettig, maar deze olie is echt hemels zo lekker dat hij ruikt! 🙂

 • Reply Iris 19 december 2016 at 09:00

  Wat leuk bedacht! Ik ben zo benieuwd hoe het ruikt! Het lijkt me namelijk echt heel lekker
  Iris heeft onlangs geplaatst…Mijn eerste keer bruidsjurken passenMy Profile

  • Reply Inge 19 december 2016 at 09:49

   Het ruikt echt zooo lekker! 😀

 • Reply Michelle 19 december 2016 at 11:14

  Ik wil eigenlijk al jaren zelf zeep maken, maar zie het niet zo zitten om met al die chemische stofjes aan de slag te moeten. Dan zou dit natuurlijk de perfecte oplossing zijn! Mooi zeepje heb je gemaakt!
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Mommy Monday | Ritme, doorslapen en bezoekMy Profile

 • Reply Denise 19 december 2016 at 14:45

  Wat leuk, sinaasappel zeep! Ben heel benieuwd hoe het ruikt en het lijkt me leuk om dit ook een keer zelf te mogen maken.
  Denise heeft onlangs geplaatst…Naar de huisarts gaan: pijnlijke steken in mijn voetMy Profile

 • Reply nancy 19 december 2016 at 15:15

  In Engeland zit een winkeltje waar je je eigen zeep kan maken, het is ook gelijk een lunchroom. Zo gezellig! Ik ga bijna iedere keer als ik in Engeland ben !

  • Reply Inge 19 december 2016 at 15:34

   Oh dat klinkt hartstikke leuk! Ik ben regelmatig in Engeland, waar zit dat winkeltje precies (als ik vragen mag?) 🙂

 • Reply Sabine 19 december 2016 at 16:16

  Wat leuk! Dat zou ik graag ook eens doen! In Colombia hebben ze veel zeep en andere producten met havermout erin, echt dat ruikt zo lekker en is zo fijn zacht! Geen idee hoe ik dat zelf kan maken, maar lijkt me echt eens leuk om te doen.
  Sabine heeft onlangs geplaatst…Persoonlijk: tijd voor veranderingMy Profile

 • Reply Danella 19 december 2016 at 16:45

  Ik kende dit helemaal niet, maar vind het wel erg leuk. Ook om als cadeautje te geven. Mooie en duidelijke foto’s heb je ervan gemaakt.
  Danella heeft onlangs geplaatst…Over week 50My Profile

 • Reply Marieke 19 december 2016 at 21:43

  Oeh leuk! Ik heb nog nooit zelf zeep gemaakt, omdat je inderdaad met loog aan de slag moet en een aantal weken moet wachten. Maar dit klinkt perfect! Ik ben gek op sinaasappel geur (en mandarijn ook trouwens :-))
  Marieke heeft onlangs geplaatst…The Body Shop adventskalender | Love it!My Profile

  • Reply Inge 20 december 2016 at 08:32

   Dan is dit echt ideaal! 😀

 • Reply Romy 20 december 2016 at 10:38

  wat een ontzettend leuk concept en het klinkt echt heerlijk! Leuk om te onthouden voor als het straks Valentijnsdag is en ik nog iets leuks voor mijn moeder zoek 🙂
  Romy heeft onlangs geplaatst…Een cadeau voor jezelf? 5 redenen waarom je het verdientMy Profile

  • Reply Inge 20 december 2016 at 11:11

   Ja dat is ook leuk! Je kunt de zeep natuurlijk ook in een hartjesvorm gieten 🙂

 • Reply jonna@burgertrutjes 20 december 2016 at 19:22

  Oh dit is leuk!!! Ook perfect om cadeau te doen.
  jonna@burgertrutjes heeft onlangs geplaatst…Gin Tonic, oftewel een GT – zo maak je het lekkerste drankje thuisMy Profile

 • Reply Bente 20 december 2016 at 21:45

  ik heb nog nooit zeep gemaakt nee. Maar het lijkt me wel leuk om te doen 🙂 Probleem is dat wij geen magnetron hebben. Jammer dat het au bain marie dus niet goed werkt :(.

  • Reply Inge 21 december 2016 at 10:09

   Au bain-marie lukt wel hoor, houd er alleen rekening mee dat het een paar uur kan duren. 🙂

 • Reply Els 21 december 2016 at 06:36

  Wat een leuk DIY pakket om met kerst cadeau te geven!
  Els heeft onlangs geplaatst…Zelf kaartjes maken #10: Double Do XLMy Profile

 • Reply yvonne 24 december 2016 at 23:25

  leuk om je ervaring te lezen!