DIY | Goedgemutste Breicampagne

23 oktober 2015
Afbeelding gebreide mutsjes voor de Goedgemutste Breicampagne

Ik stuitte op een fantastisch initiatief van Innocent. Ja die van die smoothies ja. Deze DIY is niet alleen leuk voor jezelf maar je steunt er ook nog eens het goede doel mee!

Afbeelding Innocent Smoothies Goedgemutste Breicampagne

De Goedgemutste Breicampagne

Dit jaar is de 10e editie van de Goedgemutste Breicampagne. Vrijwilligers worden gevraagd om leuke mutsjes te breien voor het goede doel. Met deze campagne vraagt Innocent aandacht voor eenzame ouderen en zamelen ze geld in voor het Nationaal Ouderenfonds. De mutsjes worden op de Innocent smoothie flesjes gezet en vanaf februari 2016 verkocht. Elk verkocht flesje mét mutsje levert €0,20 op voor het Nationaal Ouderenfonds.

Deze campagne bestaat al meer dan 10 jaar in heel Europa (het is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk) en in deze jaren zijn er al meer dan 11 miljoen mutsen gebreid, wat bijna €4 miljoen heeft opgeleverd voor het Nationaal Ouderenfonds! Toch had ik hier (tot mijn spijt) nog nooit eerder iets van gehoord of gezien. Wellicht dat het de laatste jaren pas booming is in Nederland? Ik wijd het maar aan het feit dat ik de afgelopen twee jaar amper in Nederland ben geweest en het daarom nog niet eerder had gezien (In het buitenland trouwens ook niet).

Afbeelding gebreide mutsjes voor de Goedgemutste Breicampagne

Brei ook mee

Jullie begrijpen natuurlijk dat deze campagne me op het lijf is geschreven. Lekker breien en tegelijkertijd als vrijwilliger een bijdrage leveren om eenzame ouderen te helpen? YES! Count me in.
Uiteraard doen jullie ook mee (toch?) 😉 Brei een mutsje en stuur hem op. De mutsjes hoeven niet perfect te zijn, dus wees niet ongerust. Elk gebreid mutsje is er één voor het goede doel. Weet je niet (meer) hoe je moet breien? Hier vind je de brei-instructies of vraag iemand om hulp. Heb je het breien onder de knie en wil je mutsjes gaan maken? Download het handige patronen breiboekje. Tevens een mooi project om met breien te beginnen. De mutsjes zijn klein, dus je bent snel klaar en ziet snel resultaat!

Zijn je mutsjes af? Stuur ze dan gratis per post of pakket op naar Innocent.
Doe dit dan wel vóór 1 december 2015, zodat jouw creaties volgend jaar in de winkels staan.

Innocent
Antwoordnummer 46554
1060 WB Amsterdam

Ik brei nog even lekker door, ik hoop zoveel mogelijk mutsjes te kunnen breien en op te sturen voor december! Als je niet mee wil of kan breien, kun je de actie altijd nog steunen door volgend jaar smoothies met mutsjes te kopen (en denk dan even aan mij 😉 )
Stiekem zou het heel gaaf zijn om vanaf 1 december één mutsje per dag te breien, zodat ik 365 mutsjes kan opsturen! Oeh, zal ik het proberen? Breien jullie ook mee?


* Ik word niet gesponsord voor dit artikel, ik vind het gewoon een mooi initiatief!

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties

 • Reply debby 23 oktober 2015 at 08:06

  Oh hoe leuk! Ik kan alleen zo niet breien, meerder malen geprobeerd maar het lukt me niet

 • Reply Marion 23 oktober 2015 at 08:40

  Wat gaaf zeg. Mooie actie en het ziet er tof uit. Misschien ook weer leuk voor ons creatieve groepje op de dagbesteding!

  • Reply Inge 23 oktober 2015 at 09:47

   Oh ja dat is inderdaad ook een leuk idee!

 • Reply Els 23 oktober 2015 at 09:27

  Ik vinn het z’n leuke actie, helaas kan ik niet haken/breien :-).

  • Reply Inge 23 oktober 2015 at 09:55

   Je kunt volgend naar altijd nog gemutste smoothies kopen en op die manier bijdragen 🙂

 • Reply evelien 23 oktober 2015 at 09:29

  Ah dit is zó onwijs schattig! Wat lief dat je zo eenzame ouderen steunt. <3

 • Reply Anna 23 oktober 2015 at 09:30

  Wat een bijzonder concept en wat goed dat je mee doet. Zo lief, die kleine mutsjes :).

 • Reply Renske 23 oktober 2015 at 10:53

  Oeps! Ik dacht dat die mutsjes altijd voor de leuk op de flesjes zaten, maar er zit een heel initiatief / goed doel achter! Mooi om te lezen en leuk dat je mutsjes gaat breien. Ik hoop dat je mooie mutsjes gaat breien. 🙂 Ik vind het nu gewoon jammer dat ik niet kan breien, hihi.

  • Reply Inge 23 oktober 2015 at 11:14

   Mijn eerste mutsjes staan al op de foto, maar ik hoop dat het er nog meer worden!

 • Reply Ysanne 23 oktober 2015 at 12:25

  Oh dit is zooo leuk bedacht, echt heel schattig. Tof dat je hiermee aan doet, als ik nou kon breien..

 • Reply Resaarcle 23 oktober 2015 at 16:11

  Ik ben meer van het hakende type, I’ll give it a go!

 • Reply marjolein 23 oktober 2015 at 17:39

  Super idee! Ik wilde heel schaamtevol iets schrijven over dat ik niet kan breien, maar aan de eerdere reacties te zien ben ik niet de enige 🙂

 • Reply Saskia 24 oktober 2015 at 21:33

  Als ik kon breien deed ik mee. Tot die tijd koop ik de sapjes wel, vind het een onwijs goede campagne 🙂

 • Reply Isolde 25 oktober 2015 at 09:29

  Mijn oma is ook helemaal fanatiek, en vertelde dat haar breiclubje (3 dames) al over de 100 mutsjes zat!
  Zelf houd ik het bij het kopen van een sapje, mijn oma’s breitalent blijkt niet erfelijk te zijn 😉

  • Reply Inge 25 oktober 2015 at 11:55

   Oh wauw gaaf zeg! En een sapje kopen is toch ook goed 🙂

 • Reply Manouk 29 oktober 2015 at 20:48

  Ik wist niet dat je zelf kon mee helpen door mutsjes te breien! Helaas kan ik niet zo best breien… Maar dat kan ik nog wel leren 🙂

 • Reply Charlotte 29 oktober 2015 at 21:13

  Hihi. Schattig die mutjes.