DIY | Goedgemutste Breicampagne 2017

31 oktober 2017
Goedgemutste Breicampagne 2017 overzicht gehaakte mutsjes

Pak die haak- of breinaalden maar weer uit de kast en neem gelijk een bolletje garen mee, want het is weer de tijd van het jaar. De Goedgemutste Breicampagne is van start gegaan! Twee keer eerder heb ik meegedaan aan deze breicampagne en schreef daarover in 2016 en in 2015. Dit jaar ben ik ook weer van de partij en doe ik mee aan de Goedgemutste Breicampagne 2017. Doe jij ook mee?

Goedgemutste Breicampagne 2017 overzicht gehaakte mutsjes

Goedgemutste Breicampagne 2017

De Goedgemutste Breicampagne is een initiatief van Innocent Smoothies; je kent ze wel, die vrolijk gekleurde smoothies in het koelschap inderdaad! Bij de Goedgemutste Breicampagne worden vrijwilligers gevraagd om leuke mutsjes te breien voor het goede doel. Met deze campagne vraagt Innocent aandacht voor eenzame ouderen en zamelen zij geld in voor het Nationaal Ouderenfonds. De mutsjes worden namelijk op de Innocent smoothie flesjes gezet en vanaf februari 2018 verkocht. Elk verkocht flesje mét mutsje levert €0,20 op voor het Nationaal Ouderenfonds. Met dit geld organiseert het Nationaal Ouderenfonds allerlei activiteiten, gezamelijke diners en uitjes om eenzame ouderen met elkaar in contact te brengen.

Goedgemutste Breicampagne 2017 gebreid mutsje aardbei

Hoe werkt het?

Goedgemutste Breicampagne 2017 hoe werkt het

Bron: Goedgemutste Breicampagne

Brei of haak ook mee!

Brei of haak een mutsje en stuur hem op. That’s it! De mutsjes hoeven niet perfect te zijn, dus wees niet ongerust. Elk gebreid mutsje is er één voor het goede doel. Weet je niet (meer) hoe je moet breien? Hier vind je de brei-instructies of vraag je oma / moeder / vriendin om hulp. Heb je het breien onder de knie en wil je mutsjes gaan maken? Download hier het handige Goedgemutste patronen breiboekje.

Goedgemutste Breicampagne 2017 gehaakt mutsje Instagram logo
Leuk is deze hè? Het patroon is bedacht door Sophie. Sophie heeft al veel verschillende mutsjes ontworpen en gemaakt. Op haar blog vind je heel veel patronen voor de Goedgemutste Breicampagne, waarvan ik er in ieder geval nog een aantal wil maken. Zeker het bekijken waard!

De Breicampagne is tevens een mooie aanleiding om met breien of haken te beginnen. De mutsjes zijn klein, dus je bent snel klaar en ziet snel resultaat! Ben je meer van het haken? Ook dan kun je leuke mutsjes uit de haaknaald schudden! Het hoeven er niet veel te zijn, het is ook absoluut geen competitie. Elk mutsje is er één. Als ze maar met liefde zijn gemaakt, maar dat zit wel goed.
Goedgemutste Breicampagne 2017 gebreide en gehaakte mutsjes
Ik had mij vorig jaar voorgenomen om 365 mutsjes te breien voor het goede doel. Ondanks dat het haalbaar is, is het mij niet gelukt. Tot nu toe zijn er 16 mutsjes van de brei- en haaknaalden afgerold en dat is ook al een mooi aantal. Wie weet hoeveel ik er nog aan toe kan voegen voordat de mustjes op de post gaan. 🙂

Stuur je mutsjes op

Zijn je mutsjes af? Je kunt ze gratis per post of pakket opsturen (ja echt!). Doe dit dan wel vóór 8 december 2017, zodat jouw creaties volgend jaar in de winkels staan.

Pantar, t.a.v. De Goedgemutste Breicampagne
Antwoordnummer 1181
1110 VB DIEMEN

… of koop een smoothie

Is breien of haken niet aan jou besteed? Geen probleem! Je kunt vanaf februari de Innocent Smoothies mét mutsjes kopen en op die manier je steentje bijdragen aan het Nationaal Ouderenfonds. Niemand zou eenzaam moeten zijn. Toch?

Doe jij ook mee aan de Goedgemutste Breicampagne 2017?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 • Reply Romy 31 oktober 2017 at 08:31

  Ik vind dit zo’n leuke campagne en wat heb je al veel onwijs leuke mutsjes gemaakt! Het is dat ik niet goed kan haken en breien, maar anders had ik graag meegedaan. Ik ga sowieso zo’n vrolijk flesje met mutsje kopen binnenkort 🙂
  Romy heeft onlangs geplaatst…Outfit | Dikke truien en warme winterbootsMy Profile

 • Reply Jenn 31 oktober 2017 at 15:08

  Ik vind dit zo’n leuk idee! Helaas nooit de flesjes met mutsjes in de winkel gevonden, ik kijk altijd wel even als het zo ver is.
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Shoplog: DM DrogerieMy Profile

 • Reply Lifestyle Mommy's ~ Linda 31 oktober 2017 at 20:53

  Wat een goed doel is het zeg. Ik heb ze helaas nog nooit gezien, en zelf ben ik niet handig genoeg met haken hihi

  • Reply Inge 1 november 2017 at 08:28

   Oh ze zouden in het koelschap moeten staan. Ik heb ze bij onze Albert Heijn wel zien staan het afgelopen jaar.

 • Reply Els 1 november 2017 at 17:35

  Wow, wat zijn je mutsjes leuk! Ik ben nog niet zo snel met haken en breien kan ik helaas niet. Dus ik koop straks wel een smoothie :-).
  Els heeft onlangs geplaatst…Foto’s van de maand #42: Oktober 2017My Profile

  • Reply Inge 2 november 2017 at 07:47

   Dat is net zo belangrijk! We kunnen wel heel veel mutsjes maken, maar als niemand de flesjes koopt dan wordt er nog geen geld ingezameld. 🙂

 • Reply Michelle 3 november 2017 at 15:06

  Ieder jaar neem ik mijzelf weer voor om er een paar te breien óf te haken, maar ieder jaar komt het er gewoon niet van. Nouja gewoon, natuurlijk heb je zelf die keuze. Te druk met van alles en nog wat, maar ik laat het idee nog wel even in mijn achterhoofd geparkeerd staan.. wie weet wordt 2018 wel het jaar..
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Wandel je mee?My Profile

 • Reply Jessica J. 19 december 2017 at 12:00

  Wat heb je ongelooflijk schattige mutsjes gemaakt! Ik brei nooit mee, maar koop ze wel! De flessen op onze drankkast dragen dan ook bijna allemaal zulke mutsjes, hihi.
  Jessica J. heeft onlangs geplaatst…My scentful life #82 • Pinguïnpas, Star Wars en kerstmarktenMy Profile