Q&A | De antwoorden

11 januari 2016

Vorig jaar (ha ha) vroeg ik jullie of jullie vragen voor mij hadden voor een eerste Q&A op Monsieur Mango. En die hadden jullie! Benieuwd? Dit zijn de antwoorden op al jullie vragen!

Afbeelding Q&A de antwoorden

Renske | Over welke eigenschap van jezelf ben jij trots, maar kan een ander zich aan irriteren?
Ik ben er niet altijd trots op, maar ik denk mijn perfectionisme. Ik wil alles altijd gewoon goed, netjes en mooi doen. Ik kan dan eindeloos bezig blijven, terwijl een ander dan zoiets heeft van: het is toch al goed zo? Ik probeer het mij wel ‘af te leren’. Goed is goed genoeg. Loslaten, Inge, loslaten.

Anna | Waarom heet Mango Mango?
Voor ik Mango ging ophalen, wist ik nog niet of het een mannetje of een vrouwtje zou zijn. Immers moest er eerst eentje gevangen worden en aan de hand van zijn ringetje kon dan gekeken worden welk geslacht het had. Ik wilde een naam die zowel bij een mannetje als bij en vrouwtje zou passen. Daarbij heeft Mango alle kleuren die je in een mango ook terug ziet (oké geen wit en geen blauw..) maar daar moest ik meteen aan denken toen ik caiques voor het eerst zag. Dus werd het Mango! 🙂

Simone | Wat zou je willen doen als je al je angsten en onmogelijkheden opzij zou zetten?
Het lijkt mij heel erg gaaf om een eigen bedrijfje te beginnen in website ontwikkeling/design. Zover ben ik helaas nog lang niet, maar ik zou het wel heel bijzonder vinden als dat ooit zou kunnen!

Michelle | Heb je nog meer favoriete dieren naast Mango natuurlijk? Waar zou jij in 2016 heel graag mee aan het werk gaan, zowel persoonlijk als hobby gerelateerd?
1) Ik vind eigenlijk alle dieren wel leuk, maar vogels (in de breedste zin van het woord) zijn mijn favoriet. Pinguïns, uilen, papegaaien en roofvogels. Die staan toch wel met stip op 1.
2) Met mijn change of life waar ik al eerder over schreef. In december is het wat minder gegaan, dus dat wil ik nu weer oppakken. Qua hobby staat naast het handwerken, nu kalligrafie even bovenaan. Dat is nieuw voor mij, dus ik ben benieuwd hoever ik daarmee kom in 2016 🙂

Nina | Zou je zo af en toe willen bloggen over Mango? Wat heb jij geleerd door het bloggen?
1) Wat een leuke vraag! Mango is inderdaad nog niet zoveel aan bod geweest, maar wil ik wel wat meer doen. Het nadeel is dat ik niet heel veel foto’s en filmpjes kan maken als hij komt spelen, want hij wordt als een magneet naar de telefoon/camera toegetrokken en gaat er dan met zijn fluffy bips op zitten. Dat is wel jammer, maar hopelijk verandert dat als hij uit de puberteit is!
2) Wat ik heb geleerd van het bloggen is dat er veel meer bij komt kijken dan je in eerste instantie denkt. Met alleen een artikeltje tikken (even heel oneerbiedig gezegd) ben je er nog niet. Maar ook het plannen, schrijven, fotograferen, eventuele samenwerkingen. Dat is natuurlijk super leuk, maar blijven ook nog steeds leermomenten voor mij. Er is namelijk altijd ruimte voor verandering (doordat je elke keer weer nieuwe dingen leert, komt die verandering vanzelf!) Ik neem dingen niet als vanzelfsprekend. Het komt niet zomaar uit de lucht vallen. Dus als je iets wilt, moet je het gewoon doen! Ik weet nog dat ik serieus jaren heb getwijfeld voor ik begon met bloggen. Het beste advies: gewoon beginnen! Ook als je iets wilt, gewoon vragen (of doen).

Anita | Voor welk dier ben je bang? Bij welk liedje draai je de volumeknop harder? Ben je lief voor jezelf?
1) Ik zou eigenlijk niet echt een dier kunnen opnoemen waar ik écht bang voor ben. Een spin in huis vind ik niet echt prettig, die moet maar lekker buiten spelen maar bang.. nee. Ik sta er ook niet om te springen.
2) Wat een lastige vraag, ik heb geen idee! Ik draai de volumeknop nooit harder voor een speciaal liedje, haha!
3) Hm. Ik zou graag ‘Ja’ willen zeggen, maar ik denk dat ik er nog (lang?) niet ben. Dus nee, helaas nog niet.

Evelien | Wat is het leukste wat je hebt bereikt met je blog, welke plekken op de wereld heb je allemaal al gezien, en wat is je favoriete shopstad?
1) Ik denk de leuke mensen die ik leer kennen. Weliswaar online, maar het schept op een bepaalde manier toch een band. Afgelopen weekend heb ik Simone ontmoet en dat was erg gezellig! Een samenwerking is mooi meegenomen en als dat goed bij mij aansluit is dat erg fijn, maar het is niet iets dat voor mij ‘per se moet’.
2) Oeh, nou ik denk dat die lijst niet zo heel indrukwekkend is hoor. Ik ben in Italië geweest, Kroatië, Aruba, Zweden, Denemarken, Engeland en Rhodos (Griekenland).
3) Ik houd helemaal niet van shoppen, dus ik heb geen favoriete stad 😉

Afbeelding Mango de Caique

Anneleen | Wat is je allergrootste wens voor het nieuwe jaar? 🙂
Naast een baan, gewoon tevreden zijn met mijzelf. Oh en een eigen plekje zou zoooooo fijn zijn! Maar of dat dit jaar gaat gebeuren, ik weet het niet!

Lieke | Wat doe jij om je te ontspannen? Wat staat er op nummer 1 van je bucketlist? En omdat het bijna kerst is: Wat is je favoriete feestdag?
1) Wat ik doe om te ontspannen ligt denk ik heel erg aan het moment. Handwerken vind ik eigenlijk altijd wel fijn om mee te ontspannen. De ene keer vind ik het prettig om een boek te lezen, terwijl de andere keer ik liever muziek luister of een film kijk. Een beetje afwisselend dus.
2) Nou, ik doe niet aan een bucketlist dus er staat ook niets op nummer 1. 😉
3) Ik denk dat mijn favoriete feestdag toch de Kerst is. Ik kijk er vaak wel naar uit, gezellig met de kerstboom erbij. Er hangt zo’n gezellige sfeer en iedereen is dan ook altijd wel opgewekt!

Stella | Je hebt een tijdje in Zweden gewoond. Welk typisch Zweeds ‘ding’/’fenomeen’ zou je graag naar Nederland willen halen?
Dat kan natuurlijk maar één ding zijn: FIKA! Koffie of thee met iets zoets en met vrienden/kennissen/collega’s. Een gezellig samenzijn zeg maar. Het is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de dag in Zweden, dus als je er gaat wonen ontkom je er ook echt niet aan.

Ysanne | Wat is je lievelingsboek? Wat is het grappigste wat Mango ooit heeft gedaan?
1) Oeh dat is een trilogie! ‘De Beproeving’ van Fiona McIntosh. Ja dat mag ook toch? Bedoel, het is eigenlijk één groot boek. 😉 Het is fantasy, maar zonder getover. Na het lezen van deze trilogie ben ik er nog wel een week (misschien twee) mee bezig geweest, zo’n indruk heeft het op mij gemaakt. Dus ja, veruit nummer 1! 🙂
2) Het grappigste.. eh ja zoveel wel! Mijn gewassen kleding vast opruimen van het wasrekje.. ‘MAMMIE, je sokken zijn droog!’ Of eh, toen ik een bakje verse aardbeien op mijn aanrecht had staan en meneer dacht dat hij dat wel even kon toe-eigenen. HUPPAKEE en het bakje viel op de grond en Mango overal maar hapjes uit nemen.. en bedankt! Of die keer dat hij bijna in de koelkast zat omdat hij dat toch wel bere interessant vond. Of toen ik jarig was -geheel toevallig- zijn kooi had versierd! 😀

Northflix | Wat is je favoriete kledingstuk? Wat is het gaafste cadeau dat je ooit hebt gekregen?
1) Op het moment zit ik helemaal niet zo lekker in mijn vel en is kleding eigenlijk mijn grootste struggle (want ik pas nergens in..) Dus op dit moment ga ik voor een lekkere, wijde trui.
2) Dat is toch wel het weekendje London dat ik vorig jaar met kerst kreeg (ook alvast voor mijn verjaardag!) Dat was wel echt heel bijzonder!

Sas | Wat heb je altijd al een keer willen doen? Welke eigenschap vind je het mooiste en vervelendste aan jezelf? Welke thee drink je het liefste? Welke plek zou je ooit nog eens willen bezoeken en waarom?
1) Misschien heel cliché, maar een wereldreis maken. Het is natuurlijk fantastisch dat je tegenwoordig alles al op internet kunt zien en bekijken, maar er gaat toch niets boven de echte sfeer en het met eigen ogen zien (en zelf fotograferen!). Helaas is een wereldreis érg duur (al kan het natuurlijk ook gewoon in stapjes) en met de kleine Mango is het ook niet zo handig..
2) De mooiste eigenschap vind ik denk ik dat ik een doorzetter ben. Soms zit het behoorlijk tegen, maar vaak vind ik toch wel een manier om er alsnog te komen. Als faalangst een eigenschap is, dan is dat absoluut mijn vervelendste! Het werkt je zo ontzettend tegen..
3) Ik lust niet veel thee met smaakjes eigenlijk. Ik ben daar altijd voorzichtig in, want ik vind het vaak helemaal niet lekker. Groene thee met citroen (of citroenthee) drink ik het meest. 🙂
4) Dat is toch wel IJsland. De laatste tijd begint het steeds meer te trekken en ik hoor zoveel mooie verhalen en die foto’s… [smelt]. Het is lastig uit te leggen wat mij zo aantrekt. Ik denk de prachtige natuur. Oh en daarnaast ook nog graag eens Lapland! Het noorderlicht heb ik in Zuid Zweden natuurlijk niet gezien maar lijkt mij wel prachtig! Oh en Noorwegen *grijns* Sorry, teveel dus!

Wat zou je willen doen als je al je angsten en onmogelijkheden opzij zou zetten?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties

 • Reply debby 11 januari 2016 at 08:37

  Ah wat jammer dat ik het moment van het stellen van de vragen heb gemist. Wat ik zou willen doen als ik alle mogelijkheden had? Werken, ik zou zo graag weer een baan willen hebben, helaas is dat niet mogelijk met mijn lijf

 • Reply Anna 11 januari 2016 at 10:20

  Jaaa, leuk om antwoord op mijn vraag te zien! Zo’n leuke naam, Mango :). En wat een toffe vragen allemaal verder. Heel leuk, zo’n Q&A. Leren we je weer wat beter kennen! Fika zou ik ook graag in Nederland zien – heb toevallig laatst geleerd wat dat betekent, ha!

  • Reply Inge 11 januari 2016 at 21:25

   Iedereen aan de fika! 😀

 • Reply Kim 11 januari 2016 at 10:35

  Vind zo’n Q&A altijd zo leuk om te lezen! 🙂 Jammer dat ik het vragen-momentje had gemist, hihi.
  Oef en zonder al m’n angsten en onmogelijkheden? Dat is super lastig. Ik weet het niet goed. Waarschijnlijk ging ik dan eindelijk weer naar school, of reizen! 🙂

 • Reply Nina Simplynspecial 11 januari 2016 at 11:52

  Wat een hoop vragen 🙂 Leuk, zo ken ik je toch weer een beetje beter. Tof dat je toch gewoon bent begonnen met bloggen. Ik heb ook lang getwijfeld, maar ben blij dat ik het gedaan heb destijds. Wat zou ik doen zonder angsten en onmogelijkheden vind ik een hele lastige vraag. Daar ga ik nog even over nadenken!

 • Reply anneleen 11 januari 2016 at 13:06

  Oh wat leuk dat je zoveel vragen hebt beantwoord! En lief dat ook mijn vraag er tussen zit! 🙂 Groot gelijk om gewoon tevreden te leren zijn met jezelf. Dat zou ik ook meer moeten doen, bedenk ik me nu

  • Reply Inge 11 januari 2016 at 21:25

   Een simpel antwoord, maar de uitvoering is nog niet zo makkelijk 😉

 • Reply Stella 11 januari 2016 at 13:53

  Oeee dat klinkt heel leuk, zo’n Fika. Dat wil ik hier ook invoeren. Zullen we daar werk van gaan maken? Hihi. Wat een leuke vragen hebben de lezeressen gesteld! Wat het niet lekker in je vel zitten en kleding betreft: ik heb vaak dat als ik me niet happy voel over hoe ik er uit zie, het juist helpt als ik WEL aandacht aan mijn kleding besteedt. Hoe mijn lichaam er ook uit ziet, er is altijd wel een kledingstuk waar ik me wel een beetje oké in voel. En is dat er niet, dan ga ik op zoek. Ik hoop dat je je snel wat beter in je vel voelt. Ik weet zeker dat je er hoe dan ook mooi uit ziet! Liefs!

 • Reply Monique | WritingMonique 11 januari 2016 at 16:32

  Wat ontzettend leuk om dit te lezen!

 • Reply Anita 11 januari 2016 at 16:46

  Wat een hoop vragen heb je gekregen, leuk! Niet leuk dat je niet zo lekker in je vel zit momenteel, maar probeer jezelf wel goed te ‘behandelen’ Wat als alles mogelijk is? Poeh goede vraag, dan zou ik voor mezelf willen beginnen en naar new york willen!

 • Reply Marije 11 januari 2016 at 18:53

  Leuk om je op deze manier beter te leren kennen! En dat van die kleren herken ik heel erg goed!

 • Reply Michelle 11 januari 2016 at 20:16

  Wat een leuke vragen zijn er aan je gesteld. En leuke antwoorden van jouw kant natuurlijk 🙂 Als ik geen angsten of onmogelijkheden zou hebben, zou ik graag op vakantie gaan naar Noorwegen of Zweden, of juist naar een heel tropische eiland. Inclusief hangmat, palmbomen en een azuurblauwe zee. Verder zou ik zelf graag een huisdierpension/ asiel beginnen en een opvang voor konijnen en-of hamsters.

  • Reply Inge 11 januari 2016 at 21:26

   Ooh dat klinkt gaaf zeg! Mooie dromen (ik hoop dat ze uitkomen!)

 • Reply Simone 11 januari 2016 at 21:17

  Wat een mooie vragen heb je gehad! En leuke, uitgebreide, antwoorden. Erg leuk om te lezen. Enne, je hoeft niet zo streng voor jezelf te zijn, je bent een toffe gezellige meid! 🙂

 • Reply Sandra 12 januari 2016 at 12:09

  Mooie eigenschappen hoor, perfectionisme (tot in zekere hoogte dan haha) en jouw doorzettingsvermogen! Daar mag je zeker trots op zijn. 🙂
  Grappig verhaal ook over de naam van Mango, haha!

 • Reply Sabine 12 januari 2016 at 16:21

  Wat een leuke diepgaande vragen zeg! En de antwoorden nog leuker natuurlijk 😉 En gewoon tevreden zijn met jezelf is wel een heel mooi doel!

 • Reply Estrella 14 januari 2016 at 22:49

  Wat een leuke vragen en antwoorden!

 • Reply Sas 17 januari 2016 at 10:27

  Je lust juist Groene thee met citroen… Ik vind dat echt de enige smaak (samen met sterrenmunt en kaneel iets) het meest ranzige haha. En ik lust verder echt alle thee! Je hebt leuke vragen gekregen en leuk ingevuld. Tof dat je Simone ook hebt ontmoet!

 • Reply Paul 18 januari 2016 at 16:12

  Leuk dat je zoveel moeite doet om de vragen uitgebreid te beantwoorden! En volgens mij is je layout ook veranderd, of heb ik het mis? Ik vind het er leuk uitzien in ieder geval.

  • Reply Inge 18 januari 2016 at 17:22

   Ja dat is al eventjes, dankjewel! 🙂