Correctbook: een duurzaam notitieboekje

8 september 2017
Afbeelding Correctbook: een duurzaam notitieboekje

Papier, ik ben er gek op! Niets is zo fijn als schrijven op echt papier. Digitale to-do lijstjes zijn natuurlijk wel erg handig en duurzamer dan papieren notitieboekjes, toch merk ik dat ik het fijner vind om dingen op te schrijven. Door te schrijven blijft het ook beter in mijn geheugen: je bent er bewuster mee bezig. Aantekeningen maken doe ik dan ook het liefst met pen en papier. Het is alleen erg jammer dat die post-it’s, kladblaadjes en notitieboekjes uiteindelijk in de prullenbak belanden. Niet heel erg duurzaam als je je beseft hoeveel bomen er per jaar worden gekapt om ons van papier te voorzien. Ben je net als ik een paperlover, maar op zoek naar een duurzamer alternatief? Dan is deze groene tip echt iets voor jou!

Correctbook: een duurzaam en herbruikbaar notitieboekje | Monsieur Mango

Afbeelding Correctbook notitieboekje

Correctbook

Correctbook is een duurzaam notitieboekje. Het boekje is namelijk gemaakt van speciale whiteboard pagina’s, waardoor je het schrift keer op keer kunt blijven gebruiken. Je kunt kiezen voor blanco pagina’s, gestreept, puntjes of ruitjes. Met de bijbehorende stift kun je aantekeningen, to-do lijstjes, schetsen of doodles maken. Heb je je taak afgewerkt, het telefoontje gepleegd of is de informatie niet meer nodig? Dan veeg je de tekst heel makkelijk weer uit met de bijgeleverde spons. Je hebt weer een gloednieuw notitieboekje, klaar voor gebruik!

Afbeelding Correctbook whiteboard pagina's

De punt van de stift is dun, waardoor het voelt alsof je met een normale pen schrijft. Voor mij is dat een dik pluspunt; ik schrijf niet zo graag met stift. Mijn letters lijken zich dan met elkaar te versmelten waardoor het niet meer leesbaar is. Wat ook heel fijn is, is dat de inkt snel droogt; je hoeft dus niet bang te zijn dat je alles uitveegt. Hoera! De rug van het boekje bestaat uit een binding, waardoor je er heel makkelijk pagina’s uit kunt halen, of extra pagina’s kunt toevoegen. In het schrift zitten trouwens 25 whiteboard bladen (= 50 pagina’s) waardoor je een tijd vooruit kunt. Het is dus niet nodig om elke dag je aantekeningen te verwijderen, ideaal als je op je werk bijvoorbeeld bezig bent met een project. Je bladert makkelijk door je aantekeningen heen en als het project is afgelopen maak je het schriftje heel makkelijk weer schoon.

Afbeelding Correctbook de gum is een sponsje
Schoonmaken doe je door middel van dit sponsje dat je erbij krijgt als je het notitieboekje koopt. Je moet (in tegenstelling tot een echt whiteboard) best wel hard wrijven voordat de inkt loslaat. Ik heb niet het idee dat het sponsje zelf makkelijk te wassen / hergebruiken is. Een brillendoekje of ander zacht doekje (ik denk aan een microvezel doekje) is misschien een beter alternatief en zachter voor de pagina’s.

Afbeelding Correctbook to-do lijstje
Mijn ’to do’ lijst was niet heel spannend, maar sommige dingen moeten nu eenmaal gebeuren.. Je zou het notitieboek zelfs als een soort van bullet journal kunnen gebruiken, waarbij je vaste pagina’s hanteert. Als je je taken wegveegt en de titel laat staan, kun je je ’to do’ pagina daarna weer vullen met de taken voor de volgende dag. Je kunt dus best wel wat verschillende kanten op met een duurzaam notitieboekje. Oh en je hoeft je pen nooit kwijt te raken met het handige lusje dat aan de laatste bladzijde is bevestigd. Daar ben ik zo blij mee! Vaak belanden pennen in een etui en sta ik altijd te zoeken naar nét die ene pen. Nu heb je alles mooi bij elkaar, lijkt mij ook handig om mee te nemen tijdens het reizen trouwens.

Sociale onderneming

Wat Correctbook nog specialer maakt, is dat deze sociale onderneming strijdt tegen analfabetisme in ontwikkelingslanden. In Zuid-Afrika wordt bijvoorbeeld wel geïnvesteerd in scholen en onderwijs, maar niet in de schoolbenodigdheden. Door een Correctbook te kopen help je een kind in nood aan herbruikbaar schoolmateriaal. Ik vond het heerlijk op de basisschool en ik hoop dat alle kinderen op de wereld dat mogen ervaren.

Onze producten besparen niet alleen een hele hoop papier. We planten óók nog eens de bomen terug die we wel gebruiken. We produceren in Europa en dat nog eens zonder schadelijke stoffen en CO2 uitstoot.

Afbeelding Correctbook vecht tegen analfabetisme

Tip

Vind je het notitieboekje toch niet zo prettig in gebruik of ligt er eentje te verstoffen in je kast? Gooi het dan niet weg, maar stuur het retour naar Correctbook zodat het bij een kind in nood terecht komt!

Conclusie

Ik ben ontzettend blij met mijn aankoop. Zo blij dat ik zelfs twee Correctbooks in gebruik heb. Op mijn werk maak ik gebruik van een duurzaam notitieboekje voor het maken van telefoonnotities, om kleurcodes op te schrijven of andere dingen die ik maar kort hoef te onthouden. Het andere schriftje gebruik ik thuis en bevindt zich meestal binnen een straal van 1 meter van mijn laptop. 😉 Ik vind het notitieboekje ook ideaal bij het handwerken: het is prettig om aantekeningen in te maken of om bij te houden bij welke tour je precies bent. Dat doe ik nog vaak ouderwets door te turven. Mocht je een notitie voor langere tijd willen bewaren of snel willen delen, dan kun je er altijd een foto van maken met een Scan-app. Correctbook adviseert de gratis apps Camscanner en Genius Scan om je aantekeningen te digitaliseren.

De prijs van een A5 Correctbook is € 14,95 (inclusief zwarte marker en mini spons). Het schrift is verkrijgbaar in verschillende formaten. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Correctbook. Wil jij ook de strijd aangaan tegen papierverspilling én daarbij een kind in nood helpen? Overweeg dan eens Correctbook: een duurzaam notitieboekje. 🙂

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties

 • Reply Yvonne 8 september 2017 at 06:52

  Wat een leuk en goed initiatief! Ik heb weinig met stationairy maar vind dit wel een uitkomst. Kan ik meteen alle gedane dingen van mijn too lijstje vegen. Handig.

 • Reply Nancy Baten 8 september 2017 at 08:44

  Wat handig! Ik hoop dat je langs komt op mijn Fancy Friday linkup!

 • Reply Romy 8 september 2017 at 17:12

  Echt een onwijs leuk en handig ding, zeker voor to-do-lists, die je toch niet hoeft te bewaren. Zelf vind ik toch papieren notitieboekjes het fijnst, maar het concept vind ik heel leuk bedacht en is inderdaad ook goed voor het milieu!

 • Reply Simone 8 september 2017 at 20:05

  Wat een super gave notitieblok! Lijkt me ook enorm handig. Zelf spaar ik vooral notitieboekjes en liggen ze te verstoffen in de kast…
  Simone heeft onlangs geplaatst…Mijn Droombruiloft | Joyce wil graag trouwen op het stadhuis van GroningenMy Profile

 • Reply Michelle 8 september 2017 at 20:05

  Wat grappig zeg, mooi initiatief ook! Ben alleen benieuwd hoe lang dit papier meegaat als je telkens met dat sponsje erover heen wrijft.
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Onze slaaptraining bij EleanorMy Profile

 • Reply Els 8 september 2017 at 21:04

  Wat tof! Erg goed en mooi initiatief :-).

 • Reply Anne-Wil 9 september 2017 at 12:08

  Wat handig! Ik wist niet eens dat het bestond!

 • Reply Saskia 10 september 2017 at 09:53

  Dit lijkt me echt super handig!

 • Reply Evelyne 10 september 2017 at 20:14

  Oh wat handig! Ik ben ook zo iemand die liever schrijft dan digitaal een lijstje bijhou. Zonde van al het papier soms, maar dit is wel een goeie oplossing.

 • Reply sammie 11 september 2017 at 20:09

  Wat goed verzonnen! Nu schrijf ik zelden nog met papier en pen (alles gaat in mijn Iphone), maar ik vind het een leuk ding! Mooi handschrift heb je trouwens 🙂
  sammie heeft onlangs geplaatst…Petra Lesbos, een laatste wandeling.My Profile

 • Reply Lifestyle Mommy's ~ Linda 16 september 2017 at 21:08

  Dat is nog eens handig en daar naast nog voor een goed doel ook. Top!

 • Reply Kreanimo 17 september 2017 at 08:14

  Ha, ik heb hem ook! 🙂
  Moet hem nog fatsoenlijk testen wel!

 • Reply Danielle 29 september 2017 at 15:17

  Wat lijkt me dat ontzettend handig! Voor alle boodschappenlijstje en to-do lijstjes is dit ideaal.
  Danielle heeft onlangs geplaatst…Lifestyle: Mijn telefoonMy Profile

 • Reply Claire Richardson - van Vrijberghe de Coningh 5 oktober 2017 at 13:00

  Wat een onwijs leuk notitieboekje zeg! Ik ben ook een enorme paper-lover en dit is ook zeker iets wat ik zou gebruiken. Ik ga eens neuzen op hun site. Dankjewel voor de tip!

  PS: Wat een prachtige foto’s maak je toch altijd!