Review

Beats by Dr Dre

8 juli 2016

Muziek luister ik elke dag. Ik ben daarom best kieskeurig in oordopjes en headsets, want ik wil immers wel het beste voor mijn oren. Hoe scoort de Beats by Dr Dre?

Je hebt mensen die zich niet kunnen concentreren als er muziek op staat en je hebt mensen die zich beter kunnen concentreren als er muziek opstaat. Ik behoor duidelijk tot de laatste groep. Als er muziek opstaat voel ik mij rustiger, meer ontspannen. Dit mag klassieke muziek zijn, maar ook de radio voldoet prima. Het brengt ook gelijk wat gezelligheid (of gekkigheid) op kantoor.

Wanneer gebruik ik oordopjes?

Ik luister altijd muziek als ik een langer stuk ga fietsen, zoals ik nu naar het werk doe. Het is toch zo’n twee uur per dag dat ik op de fiets zit en dat fietst toch net wat lekkerder met fijne muziek. Ik moet wel zeggen dat ik op de fiets het meestal fijner vind om een koptelefoon te dragen, omdat ik (met name in de herfst/winter) ontzettende oorpijn en hoofdpijn krijg als ik niets over mijn oren draag. Raar maar waar. Daarnaast gebruik ik mijn oordopjes (Apple Earpods) als ik naar ASMR filmpjes kijk en/of luister. [Ik neem aan dat de meeste mensen hier inmiddels wel bekend mee zijn? Zo niet, laat het even weten dan zal ik er een keer over schrijven.] Dit doe ik meestal ‘s avonds of als ik in bed lig, om lekker ontspannen in slaap te vallen. Het effect is natuurlijk optimaal wanneer je oordopjes gebruikt en je het verschil tussen links en rechts goed kunt horen. Uit ervaring kan ik vertellen dat een koptelefoon in dit geval niet zo lekker ligt ;-)

Afbeelding Beats by Dr Dre

Beats by Dr Dre

Onlangs kreeg ik de Beats by Dr Dre opgestuurd om ze uit te proberen. Beats Electronics.. ik had er wel eens over gehoord maar meer dan dat ook niet. Ben ik net zo enthousiast als (of misschien wel enthousiaster dan) over mijn huidige oordopjes?

Beats by Dr Dre ken je voornamelijk van de bekende koptelefoons zoals de Beats Studio, Beats Solo HD en de urBeats oordopjes. In 2006 richtte rapper/producer Dr Dre samen met platenbaas Jimmy Iovine het merk op. Het idee was om koptelefoons te maken die de muziek weergeven zoals de artiesten die horen in de opnamestudio.

Afbeelding Beats by Dr Dre doos
De inhoud zit in een mooie, opvallende doos. Ik moest even puzzelen hoe ik hem in godsnaam open moest maken, maar dit gaat heel makkelijk middels een magneet aan de zijkant. Je klapt hem via de zijkant als het ware omhoog en dan open. Handig!

Afbeelding Beats by Dr Dre himself
Vervolgens word je meteen begroet door Dr Dre himself. Hoi!

Afbeelding Beats by Dr Dre dopjes
Hieronder bevindt zich een assortiment aan verschillende dopjes. Dat is nog eens handig! Je moet het meestal doen het met de standaard dopjes die erbij zitten, maar dat is natuurlijk geen garantie dat het ook bij jouw oor lekker aansluit. Zoals je ziet zijn er ronde dopjes in verschillende maten en zijn er ook nog 2 dopjes in trechter formaat.

Afbeelding Beats by Dr Dre attentie
Het kaartje aan de oordopjes beschrijft eigenlijk hetzelfde: probeer alle verschillende oordopjes uit om de perfect match te vinden. Dit zorgt voor prettig comfort, een goede isolering van het omgevingsgeluid en maximale geluidskwaliteit.

Afbeelding Beats by Dr Dre oordopjes
Dikke plus: bij de oordopjes zit ook een kleine etui om ze in op te bergen. Vaak moet je zelf op zoek naar een oplossing of je wikkelt ze om je iPod, maar het is zeker fijn dat hier al aan is gedacht. Een klapportemonneetje is hier eigenlijk een mooie oplossing voor: simpel maar doeltreffend. Oh en voor zover ik heb gevoeld is het niet van leer: dikke plus in het kwadraat.

Hoe bevallen ze?

De oordopjes heb ik natuurlijk uitgebreid getest. Ik heb dit in twee verschillende situaties gedaan, zodat ik goed kan vergelijken. Lekker op de bank met een serie en onderweg naar mijn werk. Let’s go!

Een serie kijken op de bank
Vaak kijk ik ‘s avonds op mijn laptop een serie of een film, lekker op de bank. Ik gebruik dan mijn oordopjes om de rest niet tot last te zijn. Hoe scoren ze?
In het begin is het even wennen. Het geluid is anders dan ik gewend ben. Het lijkt verder weg te klinken, maar storend is het niet. Wat mij echt goed opviel (en wat waarschijnlijk verklaart waarom het geluid zo klinkt) is dat ik het geluid van de televisie eigenlijk niet meer hoorde. Ook het gebabbel van de vogels viel vrijwel weg. Ik zat echt heerlijk in de aflevering, alsof ik mij in een andere wereld bevond! Heel erg fijn! Ze lijken mij ook ideaal als je huisgenoten hebt, maar lekker ongestoord iets wil kijken. Of moet studeren. Of wanneer je wil mediteren met muziek maar geen behoefte hebt aan geluiden die je kunnen afleiden. Top! Hoe doen ze het als ik naar ASMR kijk en/of luister? Ook dan zijn ze superprettig!
Minpunt: De afstandsbediening die eraan zit om de muziek te regelen of om een telefoongeprek aan te nemen ziet er op het eerste oog al plastic-achtig uit en voelt helaas ook zo aan. Het voelt goedkoop en klikt vrij hard, iets wat ik bij mijn Apple Earpods helemaal niet zo ervaar. Jammer! Het belangrijkste: werkt het? Ja hoor, aan de functionaliteit is niets op te merken!

Afbeelding Beats by Dr Dre volumeregelaar

Op de fiets
Het was eindelijk weer eens goed weer, dus ik kon weer met de fiets naar het werk. Joepie! iPod opgeladen en gaan. De muziek leek wederom iets verder weg te klinken, maar de muziek is prima te verstaan. Belangrijk om te weten: ik zet mijn geluid nooit hard, ik ben erg zuinig op mijn oren. Misschien niet zo cool, maar met mijn oren moet ik nog de rest van mijn leven doen en afgestorven trilhaartjes komen nooit meer terug. En om op mijn 40e nu al te gaan roepen “Wat zeg je?!”.. nee vriendelijk bedankt. Maar terug naar de fiets. Ik moet zeggen dat ik een paar keer echt goed geschrokken ben, doordat een elektrische fiets, scooter of auto mij vlak langs inhaalden (neem sowieso iets meer afstand, graag!).
Probleem: ik hoorde ze dus niet aankomen, zo goed wordt het omgevingsgeluid gefilterd. Pas als de auto of scooter een stukje voor mij reed, hoorde ik heel zachtjes het gebrom. Ik heb dus heel overdreven om mij heen gekeken als ik wilde afslaan of moest oversteken.. Zo fijn als de oordopjes thuis op de bank zijn, zo gevaarlijk vind ik ze op de weg. Helaas!

Afbeelding Beats by Dr Dre verschillende oordopjes

Conclusie

Ben je op zoek naar oordopjes die het omgevingsgeluid dempen zodat je ongestoord een film of serie kunt kijken? Of wat dacht je van lekker mediteren of telefoneren zonder het gekakel van anderen te horen? Of zoek je oordopjes die er gewoon strak uitzien? Dan zijn deze Beats by Dr Dre perfect! Door de bijgevoegde oordopjes kun je altijd het formaat pakken dat het beste bij jouw oor past. Mocht je lekker ongestoord willen fietsen of hardlopen, dan kun je deze oordopjes ook gebruiken, maar wel op eigen risico. Ik ga mij er dus niet meer aan wagen, dat is mij iets te link :-)
Door de stevige en duurzame bouw van de headset gaat deze nog jarenlang mee. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de oordopjes kapot gaan of gaan rafelen. Een goede investering dus!

Interesse? Ze zijn op dit moment bij GSMPunt in de aanbieding: van €99,95 voor €69,95!
Geen fan van oordopjes, maar heb je liever een headset? Snap ik! Bij GSMPunt kun je daarom ook terecht voor telefoon headsets. Snuffel ook gelijk even rond bij de telefoon accessoires, want je weet maar nooit wat voor leuks je tegenkomt (je vindt altijd de leukste dingen als je niet op zoek bent!) en via de GSMPunt blog blijf je altijd op de hoogte van de laatste trends!

Ken jij de Beats by Dr Dre oordopjes al? Gebruik jij ze graag?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen ter review

 • Reply
  Marion
  8 juli 2016 at 15:25

  Ik heb al veel positieve verhalen gehoord over deze oordopjes. Ik heb nog een goed stel, dus voor nu is het nog niet nodig, maar ik hou ze in mijn achterhoofd. Goede review trouwens en mokies foto’s.

 • Reply
  Els
  9 juli 2016 at 10:15

  Wat fijn dat ze zo goed bevallen! Hiermee kun je lekker vooruit :-).

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  10 juli 2016 at 09:20

  Echt goede oordopjes heb ik nooit gehad eigenlijk. Wilde gewoon niet graag vee investeren hierin. Toch kan ik me voorstellen als je er veel gebruik van maakt, dat je dat wel ervoor over hebt :) Goede uitgebreide review, top!

 • Reply
  Mylene
  13 juli 2016 at 16:06

  Aah dit ziet er echt wel goed uit zeg! Vooral ideaal dat je verschillende soorten oortjes kunt gebruiken. Nice!

 • Reply
  Marije
  13 juli 2016 at 17:50

  Ik las je review en moest toevallig nieuwe oordopjes en daarvoor ging ik altijd naar de Action. Die hebben lange tijd best goede van Panasonic, maar helaas nu niet meer. Dus ik stapte even een witgoed zaak binnen en liep naar buiten met JBL grip 200 oordopjes. (iets duurder dan de Action, haha… maar gezien ik minimaal drie paar oordopjes van de Action verslijt per jaar, kan dit wel uit). Anyway ik zei tegen de verkoper ‘Ik moet goede oordopjes voor sporten en fietsen en ze moeten de omgevingsgeluiden niet te veel dempen (denkende aan jouw review). Dus JBL Grip 200 geadviseerd gekregen. Het ging al die tijd prima met hardlopen, al liep ik toen wel midden in de natuur. Toen vanmorgen een auto me in haalde sprong ik van schrik bijna op de motorkap van de auto. My God ook dezen filteren het geluid TE goed. Ik kijk dus nu maar om de 200 meter even achter me, al loop ik gelukkig nog steeds op hele rustige weggetjes.

  Tnx voor je review en door jou werd ik even aan het denken gezet over omgevingsgeluiden filteren en sporten, maar goed ik hou mijn oordopjes voorlopig maar. ;)

  • Reply
   Inge
   17 juli 2016 at 19:37

   Fijn dat je iets aan mijn review hebt gehad! Oordopjes zijn inderdaad niet in elke situatie geschikt. Jammer dat je misschien niet de “goede” hebt nu, maar zolang ze het doen en jij het niet al te vervelend vind om achterom te kijken, kun je er hopelijk wel van genieten! :)

Leave a Reply

CommentLuv badge