Het jaar 2015 in vogelvlucht

6 januari 2016

Lieve Sas heeft mij onlangs genomineerd voor de ‘Een jaar in vogelvlucht’ tag, die oorspronkelijk van Sanne is. Door middel van een aantal leuke vragen, blik ik terug op het afgelopen jaar.

IK KIJK MET EEN TROTS GEVOEL TERUG OP..
Het behalen van mijn diploma. Ik had nooit gedacht dat ik een master aan zou kunnen en succesvol zou afronden. Dat er vrijwel geen vacatures zijn die om een master vragen, laat ik gewoon achterwege. Ook mijn Zweden avontuur kwam in 2015 tot een eind. Een bijzondere ervaring om twee jaar in een ander land te mogen vertoeven en de cultuur te mogen proeven. Ik ben trots op het feit dat ik dat toch even in mijn eentje voor elkaar heb gekregen!

IK DENK MET EEN LACH TERUG AAN..
Het afstudeerproject waar ik aan het begin van 2015 mee bezig ben geweest. Eerst 10 weken research en vanaf april ben ik echt bezig geweest met mijn afstudeerproject van slechts 10 weken. Ik koos ervoor om mij te richten op mensen met dementie en het was zo bijzonder om met hen om te gaan en het zien van de verschillende stadia heeft diepe indruk op mij gemaakt. Het was erg interessant om te zien hoe ze op mijn ontwerp reageerden, daar leerde ik van en vervolgens maakte ik een nieuwe variatie en ging opnieuw langs. De resultaten waren echt zo bijzonder, dat vind ik echt heel gaaf. De code is nu werkend, dus ik moet hem nog afwerken en dan kan ik hem eindelijk aan de familie geven!

EEN AANTAL HOOGTEPUNTEN VAN AFGELOPEN JAAR VOND IK..

 • Het weekendje London dat ik van mijn ouders en zusjes cadeau kreeg voor kerst & mijn verjaardag. Ik was nog nooit in London geweest, dus ik vond het heel bijzonder om daar eens te mogen rondlopen. Tevens is dit denk ik het beste cadeau dat ik ooit heb gekregen!
 • Mijn afstudeerproject
 • Het afronden van mijn scriptie en het succesvol verdedigen. Ik ben nu dus een heuse ‘Master’ (ik moet er nog steeds aan wennen)
 • Na twee jaar Zweden terug naar Nederland verhuizen. Het voelt toch aan als een nieuw begin.
 • Dat ik mijn studie nu definitief heb afgerond en de wijde wereld in ga. Een hele spannende, nieuwe fase!

(Ik had hier graag een indrukwekkende lijst met prachtige reizen willen noemen, maar verder dan London, Malmö (al was dat mijn woonplaats) en Engeland kom ik helaas niet..)

DE PERSOON DIE IK HET MEEST DANKBAAR BEN IS..
Dat zijn toch wel mijn ouders. Het feit dat ik -totdat ik mijn eigen plekje heb- zolang thuis kan en mag wonen is natuurlijk ontzettend fijn. In Zweden had ik mijn eigen postzegel, maar in Nederland heb ik helaas niets! Daarnaast staan ze altijd voor mij klaar, springen bij als nodig is en zijn altijd bereid om te helpen. Daar ben ik dankbaar voor, want dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend! Verder ben ik blij met alle lieve reacties die ik van jullie krijg, dat doet mij echt goed.

WAT IK HET LIEFST WIL VERGETEN VAN AFGELOPEN JAAR IS..
Alle afwijzingen die ik heb gekregen en alle stress en spanning die het solliciteren mij toch wel oplevert. Keer op keer te horen krijgen dat je eigenlijk niet goed genoeg bent, niet genoeg ervaring hebt of dat ze toch liever iemand anders hebben is gewoon niet leuk. Het is dan best lastig om positief te blijven. Je gaat je op een gegeven moment afvragen of ze niet gelijk hebben.. Niet te lang bij stilstaan dus!

ANDERE DINGEN VAN 2015 DIE ME BIJGEBLEVEN ZIJN..
Eind juni schrok ik van het nieuws dat ik las op A Creative Being. Marinke, de eigenaresse van deze succesvolle en grote (vooral Engelstalige) haakblog, heeft niet van haar depressie kunnen winnen en heeft haar leven beëindigd. Ik kende haar verder niet persoonlijk, maar in de handwerk wereld is ze geen onbekende. Ze was zelfs bezig met haar tweede boek. Ik kan alleen maar hopen dat ze nu haar rust heeft gevonden.

Mijn blog heeft een behoorlijke groei doorgemaakt dit jaar. Dat vind ik echt ontzettend leuk, ik had echt niet gedacht dat bloggen zo verrijkend kon zijn! Het gaat natuurlijk niet om de cijfertjes, maar af en toe kijken bezorgd wel een glimlach op mijn gezicht. In 2015 had mijn blog een groei van 2000% (ja echt, 200% zou slechts een verdubbeling zijn, maar het is 20 keer zoveel!) Ik ben heel erg benieuwd wat de toekomst gaat brengen: of ik blijf bloggen en hoelang.

Afbeelding blog statistieken in jaren

Door de #Boektober challenge van Dagmar ben ik weer begonnen met lezen, iets wat ik al lange tijd niet meer had gedaan. De Good Read challenge die ik in oktober had opgezet om nog 10 boeken voor het eind van 2015 te lezen, heb ik jammer genoeg niet gehaald. Ach, de wereld vergaat niet! Voor dit jaar wil ik 30 boeken gaan lezen, ik ben heel erg benieuwd of mij dat gaat lukken! Gebruik jij ook Good Reads? Je kunt mij toevoegen als vriend, vind ik leuk!

VOOR 2016 HOOP IK..
Dat ik een leuke baan vind! Ik ben al maanden aan het solliciteren (ik ken mensen die al jaren bezig zijn, dus in dat opzicht is het misschien nog niet eens zo lang) en ik moet gewoon een keer geluk hebben. Het kan niet anders! 🙂 De moed niet opgeven, gewoon blijven proberen. Hopelijk mag ik ergens werken waar ik het goed naar mijn zin heb en waar ik mooie dingen mag doen.

IK TAG..
Iedereen die de tag wil invullen! Terugblikken kan altijd en wat mij betreft kun je de hele maand januari nog terugblikken op 2015. Dus vind je de tag leuk, neem hem dan lekker over! Ik ben heel erg benieuwd naar jullie terugblik.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

26 Reacties

 • Reply Desiree 6 januari 2016 at 08:46

  Wat een leuke tag! En wauw je hebt twee jaar in Zweden gewoond! Gaaf! Wat betreft het solliciteren ik weet zeker dat dat helemaal goed gaat komen. Kop op! Eind 2016 heb jij een hele fijne baan! Liefs

 • Reply Anna 6 januari 2016 at 09:16

  Super toffe tag! Had ‘m nog niet voorbij zien komen. Yay, zo te doen was 2015 een goed jaar met allemaal overwinningen. Wat fijn om daar op terug te kunnen kijken! En wat goed van de groei van je blog, gefeliciteerd! Hmm, wel echt balen van het solliciteren en all that, maar blijf positief :)! Het gaat goed komen!

 • Reply Inge 6 januari 2016 at 10:30

  Daar ga ik wel van uit! 🙂

 • Reply Charelle 6 januari 2016 at 10:36

  Leuke tag is dit he! Lijkt me inderdaad heel vreemd om na twee jaar weer terug in Nederland te zijn, aan de andere kant wel weer een frisse start ja! (: En ik weet zeker dat die leuke baan ergens op je ligt te wachten, geduld en volharding loont. ^^

 • Reply Astrid 6 januari 2016 at 10:48

  Wauw wat super gaaf dat je twee jaar in Zweden hebt gewoond! Heb zelf ooit een dagje Malmo bezocht en dat is echt een prachtige plaats.
  En solliciteren is alles behalve leuk maar hopelijk komt die baan snel!

  • Reply Inge 6 januari 2016 at 11:40

   Ooh wat grappig! 🙂

 • Reply Anita 6 januari 2016 at 10:57

  Ik duim heel hard voor die baan! En wat een prachtig 2015 heb je beleefd 🙂

 • Reply Isolde 6 januari 2016 at 11:33

  Wat een leuke tag! Ik hoop dat je snel een fijne baan vind, je blog lijkt me in elk geval prima reclame (zeker met zulke groeicijfers!) als een bedrijf je gaat googelen 🙂

 • Reply Michelle 6 januari 2016 at 11:37

  Wat een leuke tag! En ik kan mij goed voorstellen dat het solliciteren veel energie van je vraagt. Hopelijk ga je dit jaar meer geluk hebben.

 • Reply Inge 6 januari 2016 at 11:41

  Haha dat hoop ik maar 🙂

 • Reply Sytse 6 januari 2016 at 11:52

  Super leuk om op deze manier terug te blikken. Ik hoop dat je gauw een leuke baan vindt waar je helemaal op je plek bent!

  X

  • Reply Inge 6 januari 2016 at 12:02

   Ik ook, maar ik heb goede hoop dat het in 2016 gaat lukken! ♥

 • Reply Sandra 6 januari 2016 at 12:49

  Wat vet dat je in Zweden hebt gewoond! Dat klinkt wel heel gaaf zeg. Echt lief dat je een tripje naar Londen kreeg van je ouders en zusje. Dat zijn nog eens toffe cadeaus!
  Je mag zeker trots o ook jezelf zijn dat je opleiding hebt gehaald en een prachtige afstudeeropdracht hebt gedaan. Het klinkt erg interessant! Succes met solliciteren nog. Wat je zegt, je zal vast een keer geluk hebben en een mooie baan vinden. 🙂

 • Reply Sabine 6 januari 2016 at 13:36

  Wat een leuk overzicht! Ik heb toevallig net iets geschreven over integreren, en ik heb echt veel bewondering voor mensen die gewoon even jaren in het buitenland kunnen wonen. Dus echt, je mag megatrots zijn op je Zweden-periode! Ook verder klinkt het als een topjaar, ook voor je blog. Ik lees met veel plezier en ben benieuwd naar wat 2016 je gaat brengen. Heel veel geluk in ieder geval!

 • Reply Margo 6 januari 2016 at 14:32

  Wat een leuke terugbliktag Inge! Super hoe je blog gegroeid is. Ik hoop echt heel hard voor je dat je zsm een leuke baan vindt. Ik leef elke keer met je mee als je weer tweets zie over een sollicitatie. Het komt wel goed, alleen jammer dat het zoveel tijd kost. En nee, het ligt niet aan jou! Je hebt de kwaliteiten en competenties, alleen is het altijd die eeuwige ervaring. Maar het komt goed. Liefs!

  • Reply Inge 6 januari 2016 at 15:28

   Ja het moet gewoon een keer goedkomen! 🙂

 • Reply Nina Simplynspecial 6 januari 2016 at 15:27

  Ik hoop dat je dit jaar wat meer gelukt hebt bij het solliciteren. Dat er een mooie baan op je pad komt en jij lekker verder kunt. Wat tof dat je blog zo gegroeit is 🙂 goed bezig! Ik hoop nog lang van je artikelen (en stiekem ook van Mango) te mogen genieten.

 • Reply Amy 6 januari 2016 at 16:01

  Wat een mooie terugblik op 2016 heb je gemaakt zo! Ik hoop heel erg voor je dat je een fijne baan gaat vinden in het nieuwe jaar, dat gun ik je enorm!

 • Reply Jenn 6 januari 2016 at 16:51

  Leuk om jouw antwoorden te lezen!

 • Reply Els 6 januari 2016 at 19:26

  Wat een mooie antwoorden. Door deze tag heb ik je weer beter leren kennen. Solliciteren is gewoon niet leuk. Ik nam me in die tijd voor dat een afwijzing niet aan mijzelf ligt. Het kan namelijk iets heel kleins zijn, misschien zoeken ze juist een ouder iemand of een man. Heeft niks persoonlijks :-). Ik duim voor je dat je snel je droombaan vind :-).

 • Reply Elbrich 6 januari 2016 at 19:54

  Klinkt als een goed jaar, heel veel plezier in 2016!

  Liefs, Elbrich

 • Reply debby 7 januari 2016 at 08:57

  Wat een enorm leuke tag zeg! En Zweden och dat lijkt mij fantastisch. Vingers over elkaar hier voor die baan

 • Reply Kim 7 januari 2016 at 12:18

  Oh 2 jaar in het buitenland wonen, het lijkt mij zo leerzaam! En 2000%, like wow! Enig idee ook hoe dit zo is gekomen?

 • Reply Inge 7 januari 2016 at 14:17

  Dat is niet zo moeilijk als je in november van 2014 bent begonnen met bloggen.. 😉

 • Reply Galina 7 januari 2016 at 20:27

  Wat een mooi jaar heb jij achter de rug (behalve dat vreselijke nieuws over Marinke). Toen ik terug kwam uit het buitenland heb ik ook even een tijdje bij mijn moeder gewoond, dat was echt even heerlijk, ik snap je dankbaarheid dus volledig 🙂

  Ik weet dat je er niet om vraagt, dus negeer het vooral als je er geen behoefte aan hebt, maar als ik je een tip mag geven over solliciteren waar ik zelf veel aan heb gehad? Ken je het boek ‘How to win friends and influence people?’ Het gaat niet perse over solliciteren an sich, maar meer over de menselijke psyche. Je leert hoe je beter en sneller relaties opbouwt met mensen en hier en daar staan er héél bruikbare tips voor wat betreft solliciteren in. Misschien een ideetje 🙂

  O en gefeliciteerd met je 2000% groei, BAM!

 • Reply Sas 10 januari 2016 at 09:56

  Leuk dat je hem hebt ingevuld! Ik heb hem met heel erg veel plezier gelezen… Op naar een fantastisch 2016<3