10 Food Confessions

26 juni 2015

Kim heeft mij getagd voor de 10 Food Confessions Tag. Zitten jullie er comfortabel bij? Mooi, want ook ik ga met de billen bloot. (Nee, wees gerust – niet letterlijk!)

Oorspronkelijk is deze tag van Leonie van gewoonwateenstudentjesavondseet.

1. Sushi? Nee bedankt!
Ja, ik weet dat het op het moment super populair is om sushi te eten, maar mij mag je rustig overslaan. Zoals jullie wellicht wel weten ben ik vegetariër en daarbij eet ik dus ook geen vis. Ik weet dat er ook vegetarische varianten zijn waar vis wordt vervangen door groenten. Jammer genoeg is dit ook geen oplossing omdat er vrijwel altijd komkommer in zit en dat krijg ik écht niet weg!

2. Geen komkommer, wel augurk
Komkommer moet ik dus niets van hebben, maar daarentegen lust ik wel augurk en courgette. Maar courgette is trouwens ook geen familie van de komkommer, dus dat ik dat wel lust is dus eigenlijk wel logisch..

3. Zakje. Moet. Leeg.
Of het nu een oldskool uitdeelzakje is, snoepjes of iets anders, het zakje MOET leeg. Wegleggen heeft ook eigenlijk geen zin, want ik blijf zin hebben omdat ik weet dat er nog iets in zit. Er vindt een soort van psychologische oorlogsvoering plaats waarbij het zakje toch -bijna- altijd wint. Weird hè?

4. Voor het eerst pindakaas
Pas als twintiger at ik voor het eerst pindakaas. In Zweden. Een Nederlander ging verhuizen en ik kon wat etenswaren overnemen, waaronder pindakaas. Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk wel lekker vind!

5. Teveel chocola
Ik houd van een chocolaatje, chocomel of bonbons. Maar echt een chocolate-lover? Nee. Ik vind het al snel teveel. Een brownie zul je mij niet snel zien eten, vaak vind ik het helemaal niet zo lekker. Chocoladepudding of -taart al helemaal niet. Ja mensen, voor mij bestaat er zoiets als ’teveel chocolade’.

6. Mes en vork graag!
Als ik iets vreselijk vind, is het om met mijn handen te eten. Friet eet ik gewoon met mes en vork en pizza vaak ook. Ik vind het gewoon niet fijn, al die vettigheid (en dus viezigheid) aan mijn vingers.

7. Stuiterbal
Ik vind koffie (zeker cappuccino of latte) heerlijk, maar alleen ’s ochtends om wakker te worden. Ik drink zelden koffie ’s middags en al helemaal niet ’s avonds, want van de cafeïne kan ik niet slapen. In London hadden we alleen een fles cola op onze hotelkamer en ik heb nog uren wakker gelegen..
Oh en dus ook gelijk een tweede confession, want cola zul je mij dus ook -bijna- nooit zien drinken, ik vind het niet lekker.

8. Geitenkaas
Ik mag dan vegetariër zijn, ik ben niet zo dol op geitenkaas. Het smaakt naar geit. (Denk ik. Ik heb nooit een geit geproefd). Maar het is net of ik de geitenharen proef. Echt! Daarbij gaat het mij ook te snel overheersen.

9. Gespiegelde boterham
Als ik twee boterhammen op elkaar leg, mogen ze bij mij nooit gelijk liggen. Dus de ronde korst mag niet op de ronde korst van de onderste boterham liggen, maar dus 180 graden gedraaid. Waar het vandaan komt weet ik niet, maar ze mogen gewoon niet gelijk liggen. Dwangneurose, anyone?

10. Nepvlees
Als vegetariër is het belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen die je misloopt door het niet eten van vlees en vis. Vleesvervangers (thuis noemen we het nepvlees) zijn dus niet onbelangrijk bij een maaltijd. Vaak vind ik ze erg massief/vullend/zwaar/veel en eet ze daarom vrijwel niet. Niet echt handig dus.
Met gourmetten eet ik mezelf ook altijd al vol aan stokbrood, salades en fruit en heb ik bijna geen plek meer voor mijn vleesvervangers.

Het heeft trouwens even geduurd voor ik deze tag heb ingevuld, want ik bleek 10 dingen toch best wel veel te vinden!

De bron voor de uitgelichte foto is Monstruo Estudio.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 • Reply dansenindestorm 26 juni 2015 at 09:37

  Haha, pizza met mes en vork? Dat is een crime!!! 😉
  Maar ik herken het ‘met mes en vork willen eten’ wel. Ik heb er een hekel aan als mijn handen vies worden. Behalve dus bij pizza en patatjes, maar ik eet altijd pizza margharita en eigenlijk valt het wel mee hoe vies mijn handen ervan worden! 🙂

 • Reply Sammie 26 juni 2015 at 12:03

  Sushi lust ik ook niet, die rijst en dat zeewier.. ieelll Een vriend van mij eet ook bijna alles met mes en vork, vind dat altijd wel grappig om te zien 🙂

 • Reply kim 26 juni 2015 at 13:09

  Oooh ik houd juist van met mijn handen eten, haha! En pindakaas pas net geproefd! Ik at dat juist toen ik jong was en nu nog maar nauwelijks 🙂

  • Reply Inge 27 juni 2015 at 15:46

   Wij hadden het nooit in huis, dus had het daarom ook nog nooit op 🙂

 • Reply iliveformydreams.com 28 juni 2015 at 15:31

  Wat een grappige invulling! Nummer 9 heb ik juist andersom, ze moeten goed liggen haha 😉

 • Reply Deisy 28 juni 2015 at 20:24

  Wat een ontzettende leuke invulling meis 🙂 Eten met handen vind ik juist echt heerlijk (niet alles dan haha), maar wat dat betreft ben ik toch in het verkeerde land opgegroeid haha. En dat met komkommer en augurk heb ik dus ook haha 😉 X

 • Reply Northflix 29 juni 2015 at 08:57

  Wat leuk om te lezen! Ik vind het ook vies om bepaalde dingen met mijn handen te eten.
  Zeker als er geen servetjes en kraan in de buurt zijn!
  Die van je brood vond ik erg grappig. Bij mij ligt het dus wel gelijk.

 • Reply twinkelbella 30 juni 2015 at 13:50

  Ik heb ook heel lang geen komkommer lekker gevonden. Tot mijn laatste zwangerschap, nu ben ik er gek op 😉

 • Reply Els 30 juni 2015 at 18:14

  Wat leuk ingevuld. Ik hou van sushi,mmmm en niet van augurk ;-). Ik ben ook getagd. Binnenkort mijn 10 bekentenissen :-).

 • Reply Rianne 2 juli 2015 at 16:36

  Leuk om te lezen! Ik lust veel, maar geitenkaas gaat er bij mij écht niet in!

 • Reply Marion 4 juli 2015 at 10:45

  Jaaaaaaaaaaaaaaaaa! Wij eten ook pizza met mes en vork. Echt wel! Die boterhammen tic heb ik precies andersom. Mijn korst moet juist op de andere korst. Grappig om te lezen. Hihi, jij hebt ook bodemdrift. Daarom koop ik tegenwoordig van die zakjes chips waar bijvoorbeeld 90 gram in zit. Ringelings of zo 🙂

 • Reply Joy 7 juli 2015 at 19:10

  Ik kan juist niet met mes en vork eten, gaat altijd wel ergens mis haha! Met stokjes ben ik toch veel beter!

  • Reply Inge 7 juli 2015 at 21:50

   Ik denk dat dat helemaaaal niet voor mij is weggelegd!

 • Reply Estrella 14 juli 2015 at 21:59

  Hahaha, wat geweldig om te lezen dit! Sushi moet ik ook niks van hebben. Ik heb het nog nooit gegeten, maar ik lust bij voorbaat al geen enkele vissoort, dus dan hoef ik het niet eens te proberen. Ik vind het er ook niet lekker uitzien. Zakjes moeten bij mij helaas ook altijd leeg. 🙂

  • Reply Inge 15 juli 2015 at 11:36

   Daarom zijn die ‘uitdeelzakjes’ die we vroeger als kind hadden een uitkomst. Zit tenminste niet zoveel in 😉