Dierproefvrij | Wereld Proefdierendag

Het is vandaag 24 april en dat betekent dat het Wereld Proefdierendag is. Ik laat je graag zien welke dierproefvrije producten ik vandaag heb gebruikt voor #wereldproefdierendag. Kijk je mee?

Wereld Proefdierendag

Al heel erg lang worden dieren gebruikt om de effecten van producten op te testen. Is het irriterend voor de ogen? Moet je er van braken? Is inname dodelijk? Denk hierbij aan cosmetica, schoonmaakmiddelen, medicijnen etc. In 1875 werd er voor het eerst gedemonstreerd tegen dierproeven. Miss Frances Power Cobbe richtte toen de organisatie National Anti-Vivsection Society op. De eerste Wereld Proefdierendag vond plaats op 24 april 1979 en sindsdien wordt er elk jaar op 24 april stilgestaan bij het lot van proefdieren. Er zijn nog steeds duizenden dieren per jaar die achter gesloten deuren moeten lijden.

Ik kan hier wel een heel betoog gaan houden waarom dierproeven – zeker in de 21e eeuw – onnodig zijn en hier mee gestopt moet worden, maar dat doe ik niet. Iedereen moet zelf bepalen of je dierproefvrije producten wil steunen, al hoop ik wel dat steeds meer mensen – ja, ook jij – dat gaan doen. Zelf koop ik al meer dan 10 jaar dierproefvrije producten en dat is niet altijd even makkelijk. Soms heb je een fijn product gevonden en een paar jaar later blijkt dat merk ook in China te verkopen waar wel dierproeven gedaan worden (het is er zelfs verplicht!). Voor mij een reden om het product helaas niet meer te gebruiken. Soms geven mensen mij – goedbedoeld – een verzorgingsproduct cadeau, wat ik helaas niet kan gebruiken omdat het op de zwarte lijst staat. Het blijft dus een continue zoektocht.

Ik was al van plan om iets met Wereld Proefdierendag op mijn blog te gaan doen en uiteindelijk bracht Mariëlle van Gek op Make-up mij op dit idee. Zij heeft een challenge in het leven geroepen om op 24 april een foto van je dierproefvrije look óf dierproefvrije producten te delen via social media, om op deze manier meer awareness te creëeren. De selfie heb ik maar laten varen, ik kan helaas niet zo goed met make-up overweg..


via GIPHY

.. maar ik kan jullie natuurlijk wel laten zien welke fijne dierproefvrije producten ik vandaag heb gebruikt! Kijken jullie mee?

Afbeelding wereld proefdierendag 2017

Afbeelding wereld proefdierendag Lush
Ik begin mijn Wereld Proefdierendag onder de douche met de Whoosh shower jelly van Lush. Ik ben gek op citrusgeuren (al is dat niet per definitie garantie op succes) en met deze shower jelly – die overigens doet denken aan een drillpudding – begin je de dag met een kickstart!

Afbeelding wereld proefdierendag Faith in Nature
Ondertussen was ik mijn gezicht met de Cleansing Lotion van Faith in Nature, een super fijn merk! Ik mocht deze van Big Green Smile uitproberen en ik ben verkocht!

Afbeelding wereld proefdierendag dr van der hoog
Daarna scrub ik mijn gezicht nog zachtjes met de Purity scrubcrème van Dr. van der Hoog. Ik heb nog geen andere scrub gevonden die fijner is dan deze. Kleine amandeldeeltjes maken je gezicht heerlijk zacht. Hooguit twee keer per week is voldoende. Ik merk dat ik dit echt moet blijven doen, wil ik mijn gezicht een beetje in toom houden.

Afbeelding wereld proefdierendag Kruidvat dagcrème
Na het douchen breng ik de Aloë Vera dagcrème van Kruidvat eigenmerk aan. Ik heb altijd een vette huid gehad, maar de laatste weken is het erg onrustig. Mijn gezicht blijkt nu vochtarm te zijn.. vraag mij niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen. Mijn gezicht is erg jeukerig, zeker na het douchen. De crème is erg licht, bijna waterig van structuur maar brengt wel fijn aan en trekt ook snel in.

wereld proefdierendag Essence oogpotlood
Een beetje donkergrijs oogpotlood onder mijn onderste wimperrand om mijn ogen een beetje te benadrukken.

Afbeelding wereld proefdierendag Essence mascara
Een likje mascara om mijn lichte wimpers wat donkerder te maken en om er niet al te slaperig / ziek uit te zien.

Afbeelding wereld proefdierendag Sabon
De droogte in de lucht is helaas nog niet verdwenen en ook afwassen bezorgt mij droge handen. Om mijn handen een beetje in conditie te houden smeer ik ze op dit moment in met de handcrème van Sabon.

Dit zijn enkele producten die ik vandaag heb gebruikt. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en heb kunnen laten zien dat er heel veel fijne dierproefvrije merken te vinden zijn, vaak voor een zacht prijsje. Je eigen schoonheid hoeft niet ten koste te gaan van dierenleed. Wil je dierproefvrij gaan kopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Op NAOKI vind je een heel fijn, overzichtelijk en uitgebreid overzicht van dierproefvrije cosmetica.

Wil je ook meedoen met deze challenge? Plaats een selfie van je dierproefvrije look óf een foto van je dierproefvrije producten op social media met de hashtag #wereldproefdierendag.

15 lieve reacties

Geef een reactie

CommentLuv badge