Schrijf je NU in voor de vierde editie van #echtepostiscool

De vaste volgers hebben het al gemerkt: een tijdje terug peilden Northflix & ik op Twitter of jullie al interesse hadden in EPIC 4.0 en hier kregen wij een volmondig JA! op terug. Wij hebben er zelf ook weer zin in dus je kunt je vanaf NU inschrijven voor Echte Post Is Cool 4. Voor je dit doet, lees eerst even verder want wij hebben ook bij deze editie weer een deelnemerslimiet ingesteld en er zijn wat huishoudelijke regels.

Afbeelding Echte Post Is Cool 4.0

Wat is EPIC / #echtepostiscool?

Voor wie niet meegedaan heeft aan de voorgaande edities: EPIC werkt net als de bekende Instaswaps! Je krijgt de naam en het adres van iemand anders en daarvoor koop (of maak) je iets leuks. De bedoeling is om voor een (waarschijnlijk) onbekende voor € 7,50 (exclusief porto) een leuk cadeautje (of meerdere kleine dingetjes) te kopen. Wat je koopt is aan jou!
De meeste mensen die meedoen hebben vast een blog, dus inspiratie voor cadeautjes kun je vast opdoen door op de ontvanger zijn/haar blog te kijken. Tevens vragen we iedereen bij het aanmelden wat informatie te geven over wat hij/zij leuk vindt of juist niet. (Tip: op social media en/of iemands blog is natuurlijk al veel te vinden!)

Afbeelding Echte Post Is Cool #3 gekregen cadeautjes in tasjes

Verpak het leuk, zodat het écht een feestje wordt om te ontvangen en je zeker een lach op de ontvanger zijn/haar gezicht weet te toveren! Want kom op: Hoe vaak krijg je nog echt leuke post? Vaak zijn het kranten, reclame en rekeningen die door de bus komen. De meeste mensen sms’en, Whatsapp’en en verjaardags- en vakantiekaartjes lijken al jaren op hun retour. Hoe tof is het om dan ineens een vrolijk versierde envelop met een cadeautje op je mat te vinden?! Uit die gedachte (te weinig écht leuke post!) is Echte Post Is Cool dan ook ontstaan.

Afbeelding gekregen EPIC cadeautjes

Verrassingspakketjes

Als je meedoet aan Echte Post Is Cool 4 kan het zomaar zijn dat je een extra verrassing in de brievenbus aantreft. (Let op: kan! Er is geen garantie dat je iets ontvangt!)
Er zijn veel lieve bedrijven die de EPIC-gedachte – te weinig leuke post – onderschrijven en onze deelnemers willen verrassen. (Mocht jij een webshop runnen en mee willen doen: Mail ons! Het gaat niet om hoe duur/hoeveel, alles is welkom! Je krijgt er sowieso een link op Northflix en Monsieur Mango voor terug!) Bij de voorgaande edities werden de verrassingspakketjes altijd erg gewaardeerd, dus we gaan weer ons best doen om extra verrassingen te regelen. Mocht je er bezwaar tegen hebben dat we je adres delen met een bedrijf om jou een verrassingspakket op te laten sturen, meld dit dan even op je aanmeldingsformulier.

Hoe werkt EPIC?

Simpel! Als je mee wilt doen kun jij je aanmelden via het aanmeldformulier. Om er zeker van te zijn dat je alles hebt gelezen, vind je het formulier onder aan de pagina.

  • Aanmelden kan tot en met vrijdag 17 februari 2017 en (helaas) alleen als je een Nederlands postadres hebt. Heb jij je aangemeld maar wil je je toch terugtrekken? Laat dit dan vóór 17 februari weten aan Northflix of aan mij.
  • Uiterlijk 19 februari 2017 ontvang jij de naam, het adres en wat extra informatie over degene voor wie jij het cadeautje verzorgd.
  • Op zaterdag 18 maart 2017 is het uitpakmoment.
    Wij hebben rekening gehouden met de krokusvakantie, dus zelfs als je op vakantie zou gaan, kun je nog steeds mee doen!

Tijdens de vorige edities verschenen er tientallen foto’s op Instagram met #echtepostiscool. Heb je nog niet eerder meegedaan en wil je een impressie van wat het project inhoud? Check dan even de #echtepostiscool hashtag!

Let op! Er is plaats voor 80 Nederlandse deelnemers!

Wij hebben er – net als bij EPIC 3.0 – voor gekozen om het aantal deelnemers te beperken. Wij hebben besloten om deze keer niet plek te bieden aan 50, maar aan 80 deelnemers. Zoals al eerder vermeld, houden wij het ook deze editie beperkt tot deelnemers uit Nederland. Het is natuurlijk hartstikke leuk dat iedereen zo enthousiast is, maar het moet voor ons ook “werkbaar” blijven. Het organiseren van Echte Post Is Cool kost ons elke keer heel veel tijd en energie en we willen voorkomen dat we steken laten vallen door te veel hooi op onze vork te nemen. Het moet voor iedereen leuk blijven en daarom dus een limiet. Tip: Wacht dus niet te lang met je aanmelding, want de ervaring leert dat het hard kan gaan..

De spelregels

Wees niet ongerust: we hebben niet veel regels hoor! ?

1 | Het tijdsschema

Inschrijven kan dus tot en met 17 februari 2017. Wij vragen je om wat over jezelf te vertellen (Wie ben je, wat zijn je hobby’s, interesses, etc.), zodat degene die voor je gaat shoppen een beetje een idee heeft van wat jij leuk vindt. Hoe meer informatie hoe beter! (Jij zou het ook fijn vinden om een uitgebreid lootje te ontvangen..) Uiterlijk 19 februari 2017 krijg jij de gegevens van degene voor wie jij mag shoppen en/of knutselen.
Let op: wij vragen weer om een ontvangstbevestiging, zodat wij zeker weten dat jij de mail met daarin je lootje hebt ontvangen. Het zou zonde zijn als er iemand zonder pakketje komt te zitten. Zorg dat het pakketje voor 17 maart 2017 bij je ontvanger is, want op 18 maart willen we met zijn allen tegelijk uitpakken.

2 | Het budget is €7,50 exclusief porto

Tja, als we € 7,50 inclusief porto zouden doen, zou je bijna niets overhouden ?

3 | Verzend het met Track & Trace óf maak een foto van je pakje

EPIC is gebaseerd op vertrouwen. Wij hebben overwogen om Track & Trace verplicht te stellen. (Een brievenbuspakketje/envelop versturen met Track & Trace kost €3,95.) Een groot deel van de mensen gaf echter aan dit toch te duur/onnodig te vinden, daarom willen we het niet verplicht stellen. Mocht je dit willen doen om eventuele ellende te voorkomen: Heel graag!
Mocht je het te duur vinden (wij kunnen niet in andermans portemonnee kijken), maak dan een foto van je pakketje voor je het verzend en bewaar dit. Nogmaals: Vorige keer is alles aangekomen, maar je weet het nooit!

4 | Verplichte eis: laat je afzender weten dat jij je pakketje hebt ontvangen

Voor de meeste mensen is het niet meer dan logisch om je gever te bedanken, maar elke editie zijn er toch mensen die dit nalieten. In sommige gevallen vonden wij dat echt heel sneu, omdat ze veel tijd en moeite erin hadden gestoken om een passend cadeautje uit te zoeken.
We houden er niet van om dingen te verplichten, maar het is verplicht om je afzender iets te laten horen of een foto van je pakketje/spullen te delen binnen een redelijke termijn, het liefst uiteraard op 18 maart. Wij adviseren om dit via Instagram (Twitter mag ook) met de hashtag #echtepostiscool te doen, zodat ook de rest van de deelnemers mee kan genieten van alle creatieve knutsels en leuke cadeautjes. Nogmaals: 95% van de mensen deed dit al spontaan, maar wij willen dat iedere afzender weet of het pakje aan is gekomen. Ter verduidelijking: wij vragen je niet om een bedankbrief van 3 kantjes te sturen, maar een fotootje op Instagram of Twitter vinden wij wel zo netjes! Doe je dit niet? Dan sluiten we je bij een volgende editie uit van deelname!

5 | Verplichte eis: een blog en/of openbaar Instagram-account hebben

Tijdens de vorige edities is gebleken dat niet iedereen zijn/haar aanmeldformulier even uitgebreid invult en veel mensen hadden daarom – begrijpelijk – moeite om iets te verzinnen. Social media kan in dit geval een handige inspiratiebron zijn! Daarnaast is ‘t ook hét middel om de afzender van je cadeautje te bedanken en andere mensen mee te laten genieten via #echtepostiscool. Bovendien geeft het ons ook een beeld met wie wij “in zee” gaan en schept het vertrouwen.

De vorige keer zaten er namelijk aanmeldingen tussen als “Ik ben Rita, 14 jaar en ik woon in Amsterdam.” Zonder verdere info, zonder blog en social media links. Zou jij nu enig idee hebben waar je Rita blij mee kunt maken? Wij helaas niet. Misschien had Rita wel hele goede bedoelingen, maar wij hopen dat jullie begrijpen dat wij zulke deelnames toen hebben uitgesloten van deelname. Wij voelen ons toch verantwoordelijk voor dit project, vandaar deze eis. Voor de meeste mensen zal deze regel geen enkel probleem zijn. Hoe uitgebreider je aanmeldformulier hoe beter natuurlijk!

6 | Verzend op tijd!

Wij willen alle deelnemers vragen om ervoor te zorgen dat je envelop of pakje op vrijdag 17 maart 2017 bij de ontvanger is, zodat wij op zaterdag allemaal tegelijk uit kunnen pakken. Het lijkt ons het verstandigst om je envelop of pakket op woensdag 15 maart of uiterlijk donderdag 16 maart te posten, zodat het er zeker is op 18 maart. Niet vergeten: Vermeld op de envelop/het pakket dat het voor #echtepostiscool is en dat het dus pas op 18 maart geopend mag worden! ?
Geen zorgen: wij sturen via e-mail reminders wanneer het (bijna) tijd is om naar de brievenbus te gaan.

7 | Houd het geheim voor wie je shopt

Het is net als met lootjes trekken voor Sinterklaas: Houd het geheim (en spannend) voor wie je aan het shoppen bent. Uiteraard mag je wel je naam als afzender bij de cadeautjes zetten. (Niet op de envelop natuurlijk ?) Dan kan de ontvanger jou ook iets laten weten op 18 maart!

Gebruik alsjeblieft de hashtag #echtepostiscool

Het is de bedoeling dat wij allemaal op dezelfde dag (zaterdag 18 maart) uit gaan pakken en een foto delen op Instagram (en/of eventueel op Twitter) onder de hashtag #echtepostiscool. Wij zijn natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar wat iedereen heeft ontvangen! Ook vinden wij (en eigenlijk alle deelnemers) het tof om tussendoor sneak peeks te zien van wat anderen gekocht hebben/gemaakt hebben. Voorgaande keren stonden er tientallen foto’s op Instagram en op Twitter waren we zelfs trending topic!

Afbeelding overzicht #echtepostiscool op Instagram

Mocht je nog twijfelen…

Excuses als “Ik ben niet creatief en kan niet leuk inpakken” tellen niet! Het gaat om de gedachte en het feit dat je de moeite hebt genomen, dus niet bang zijn! Het is écht wel te zien als iemand er veel tijd, moeite en liefde in heeft gestopt. Bovendien zijn er hele leuke en goedkope cadeauzakjes te koop bij Action, Hema en weet-ik-veel-waar, dus zo lastig hoeft het niet te zijn. Check anders het overzicht op Instagram om een idee te krijgen. Excuses als “Ik vergeet vast op tijd naar de brievenbus te gaan” gaan ook niet op, want we sturen jullie digitale reminders. Dus, eigenlijk zijn er helemaal geen excuses mogelijk ?

WAUW! We zaten echt al binnen 5 uur helemaal vol.Northflix en ik hadden echt niet gedacht dat het met zelfs 80 deelnemers zo ontzettend snel zou gaan. Uiteindelijk hebben we besloten om 100 deelnemers toe te laten en ook dit was binnen enkele minuten gevuld. Wij zijn overdonderd, ontzettend bedankt! 🙂

21 lieve reacties

Geef een reactie

CommentLuv badge