Ik sta in de Vriendin!

Begin november 2016 ontving ik een wel heel bijzonder mailtje in mijn mailbox. Het was namelijk afkomstig van het tijdschrift Vriendin met een bijzonder verzoek. Het tijdschrift heeft een rubriek ‘Superfans’ waarin vier vrouwen vertellen over hun interesse of liefde voor een bepaald merk, een tv-programma of een artiest. Ze waren op zoek naar iemand die graag naar Heel Holland Bakt kijkt en kwamen zo uit bij mijn artikel over Heel Holland Bakt. Ze vroegen of ik het leuk zou vinden om daar in een interview meer over te vertellen. Dat was nog niet alles, want uiteraard hoorde daar ook een fotoshoot bij, zodat je leuk in het tijdschrift komt te staan.

Stomverbaasd las ik het mailtje. Ik? Een fotoshoot? No way! Dat is echt niets voor mij! Bovendien ben ik echt geen superfan, laat staan een ‘fan’. Het programma vind ik gewoon leuk om te zien en als ik het niet kan zien, dan kijk ik het een keer via NPO Gemist terug. Ik kijk zeer weinig tot nauwlijks televisie, maar Wie is de Mol? volg ik bijvoorbeeld ook. Ik besloot om in mijn directe omgeving eens te peilen wat zij van deze uitnodiging vonden. Iedereen reageerde eigenlijk ontzettend enthousiast en vond dat ik gewoon moest doen. Het is zo’n bijzondere en unieke kans, waarom zou ik het niet doen? Uiteindelijk dacht ik: fuck it, ik doe het gewoon! Er moest een afspraak ingepland worden, want het was de bedoeling dat alle vrouwen die in hetzelfde nummer komen te staan, op dezelfde dag werden gefotografeerd. Ik werd gevraagd of ik woensdag 30 november 2016 naar Amsterdam kon komen voor het interview en de fotoshoot. Gelukkig kon ik deze dag vrij nemen op mijn werk, dus het was snel geregeld!

Een dagje Amsterdam

Vanuit Brabant is het best een reis naar Amsterdam. Ik besloot om met de trein te gaan, het was immers niet ver van het Centraal Station en met de auto door Amsterdam leek mij ook niet zo ontspannen idee. 😉 Ik bedenk mij nu eigenlijk pas dat ik geen foto’s heb gemaakt van deze dag. Ik voel mij soms nog ongemakkelijk om zomaar overal foto’s van te maken voor mijn blog. Bovendien vond ik het toch wel spannend, want dit is niet iets dat ik dagelijks doe.
Allereerst werd ik geïnterviewd over het programma; hoelang ik het al kijk, wat ik het leukste onderdeel vind, wat ik van André van Duin als vervanger vond, etc. Daarna mocht ik in de make-up, best lekker als mensen aan je zitten te friemelen en met zachte kwasten in de weer zijn! Vervolgens keken we met zijn allen naar de kleding die ik had meegenomen, om te bepalen wat het leukste was voor de shoot. Even omkleden en toen was het tijd om voor de camera te gaan staan!

De fotoshoot werd gedaan door Robert Elsing. Een erg vriendelijke, ervaren fotograaf die mij op mijn gemak wist te stellen. Ik vond de fotoshoot nog best lastig, omdat ik niet goed wist wat ik moest doen. Ik was niet bezig met een activiteit, dus wat doe ik met mijn handen en hoe moet ik er sowieso bijstaan? Ik mocht verschillende dingen uitproberen, maar ik bleef het lastig vinden. Ik hoorde wel veel enthousiaste geluiden en dat ik zo’n mooie lach had. Daar moest ik dan weer van lachen en werd er weer een hoop geklikt. Ik denk wel dat als je dit vaker doet het makkelijker en nóg leuker is. Ik was nu waarschijnlijk meer aan het denken dan echt aan het genieten. Maar hey, voor iemand die niet graag op foto’s staat is dit al best wat, toch? 😉

Doei Amsterdam! Bedankt voor deze leuke en gezellige dag! Ik ga mooi opgemaakt naar huis ? Binnenkort meer over deze dag!

Een foto die is geplaatst door Inge (@monsieurmango.nl) op

Deze foto zullen velen van jullie wel herkennen, want ik plaatste hem direct na mijn fotoshoot op Instagram. Ik kreeg zo veel lieve complimentjes en reacties op, ik ben nog steeds een beetje overdonderd! Ik sta zeer weinig op foto’s en plaats ook bijna geen selfies. Heel bijzonder om te zien dat jullie dit juist wél heel erg leuk vinden!

Ik in de Vriendin

Afgelopen week viel het tijdschrift met daarin de rubriek ‘Superfans’ en mijn foto. Aaah! It’s for real! Ik heb na de fotoshoot een aantal foto’s mogen bekijken, maar de uiteindelijke beslissing werd door de redactie van Vriendin gemaakt. Ik had dus geen idee welke foto ze zouden gaan uitkiezen en hoe het eruit zou komen te zien.. behoorlijk spannend dus! Kijk je mee?

Afbeelding tijdschrift Vriendin

Afbeelding tijdschrift Vriendin close-up superfans

Afbeelding tijdschrift Vriendin overzicht rubriek superfans© Robert Elsing

Nou daar sta ik hoor.. niet te missen. 😉

Afbeelding tijdschrift Vriendin dat ben ik!© Robert Elsing
Afbeelding tijdschrift Vriendin close-up Inge© Robert Elsing
Afbeelding tijdschrift Vriendin pasfoto© Robert Elsing

Deze sneak peek liet ik op Instagram ook al zien én het pasfotootje had ik al laten zien. Past er goed bij!

Afbeelding tijdschrift Vriendin tekst© © Robert Elsing

Over de tekst zelf zal ik niet teveel vertellen, dat lijk mij niet de bedoeling. Het lijkt een beetje op het artikel dat ik al eerder schreef over Waarom Heel Holland Bakt leuk is. Waarom ik het fijn vind om te kijken, dat het leerzaam is en het tempo ligt lekker laag; gewoon gezellig op de bank met een kop thee en uiteraard iets lekkers. 😉 Ook staat er een stukje in over mijn Zweden avontuur en dat ik ook daar wel eens naar het programma keek (wel lastig om te volgen hoor, in het Zweeds!). Zoals je hierboven ook al kunt zien, de vraag of ik zelf mee zou willen doen. You never know. 😉
Wat ik wel heel erg jammer vind is dat mijn blog niet wordt vermeld. Dat had in een kort zinnetje toegevoegd kunnen worden en had het nóg gaver gemaakt. Zij hebben mij immers ook via mijn blog gevonden en dat had naar mijn idee het hele plaatje afgemaakt. Helaas!

Afbeelding ik met het tijdschrift Vriendin in handenAangezien ik nu toch bezig ben om uit mijn comfort bubble te stappen; een selfie met het artikel. Hoera!

Wil je graag mijn stukje in het echt zien? Ik sta in Vriendin nr. 05 van 2017! Je koopt het tijdschrift voor € 2,45. Voor deze unieke gelegenheid heb ik ook maar een nieuwe pagina In de media aangemaakt.

40 lieve reacties

Geef een reactie

CommentLuv badge