Goodie Goodness juli box

27 juli 2016
Afbeelding goodie goodness juli box

Zo rond de helft van de maand valt de Goodie Goodness box op de deurmat en dat was ook deze maand het geval. Benieuwd wat de Goodie Goodness juli box te bieden heeft?

Goodie Goodness juli box

Afbeelding goodie goodness juli box

Zoals altijd ziet de Goodie Goodness box er feestelijk verpakt uit. Het werkt elke keer weer: ik kan een glimlach niet onderdrukken. Het is net of er elke maand een verjaardagscadeautje in de brievenbus valt.

Afbeelding Goodie Goodness juli box informatie kaart

Elke maandbox wordt voorzien van een informatiekaart. Hierop staat achterliggende informatie van de producten én de desbetreffende ontwerper. Het is inspirerend om te lezen hoe mensen hebben besloten voor zichzelf te beginnen en hun droom achterna te gaan, of hoe ze een mooi initiatief hebben opgezet. Ik heb de kaart bewust niet bekeken, ik wilde mij gewoon laten verrassen. Daar gaat ‘ie!

Afbeelding goodie goodness juli box inhoud

Bij het openen van de maandbox rook ik een geurtje dat ik niet meteen thuis kon brengen. Ach ja, ik kom er waarschijnlijk snel genoeg achter als ik de verpakkingen open maak!

Afbeelding goodie goodness juli box items

RIG-TIG spaghetti meter

RIG-TIG is een label van het Deense Stelton en staat voor functie, design en duurzaamheid. RIG-TIG maakt producten voor in de keuken die het leven wat makkelijker en leuker maken

Op het eerste ogenblik snapte ik even niet waar ik precies naar keek. Een gevouwen siliconen bandje? Toen ik het kaartje zag was het meteen duidelijk. Spaghetti målebånd. Ik heb twee jaar in Zweden gewoond en ondanks dat ik het niet zo goed spreek, kan ik het Deens en Zweeds heel goed lezen. Ik ben de talen dan ook aan het leren, misschien heb ik nog wel meer met Deens dan met Zweeds. Enfin, het is een spaghetti meetlint!

Afbeelding goodie goodness juli box rig tig

Toen ik in Zweden woonde, vond ik het soms best lastig om te bepalen hoeveel rijst of pasta ik voor één persoon moest klaarmaken. Er zullen vast meer mensen zijn die dit probleem hebben. Dit product is daar de ideale uitkomst op! Je bepaalt voor hoeveel personen je spaghetti gaat maken (1 t/m 4) en zet het schuifje achter het nummer. De grootte van het bandje geeft nu aan hoeveel spaghetti jij nodig hebt! Je doet de ongekookte spaghetti in het bandje, net zolang tot het bandje vol zit. Zo voorkom je dus dat je onnodig teveel eten klaarmaakt. Een groene oplossing die ook nog eens weinig plek inneemt in je keukenla.

Afbeelding goodie goodness juli box spaghetti meter

Bron

Gula

Bij het uitpakken van het Gula zakje werd de geur die ik eerder rook meteen duidelijk: ik ruik leer. Oh jee. “What you see is what they get”. Oké, dat is best een cryptische omschrijving.. Waar gaat dit over en vooral, wat is het?

Afbeelding goodie goodness gula

Afbeelding goodie goodness juli box gula brillenkoord

Gula Vision is in 2015 opgericht door Marcella Simons en Charlotte Loven uit Nederland. Hun doel met Gula Vision is om zoveel mogelijk kinderen in ontwikkelingslanden zonder toegang tot oogzorg te voorzien van een bril op sterkte

Om dit te bereiken werken de dames samen met de Belgische stichting Eyes For The World. Samen helpen zij kinderen in ontwikkelingslanden aan een innovatieve bril: het is namelijk geen gewone bril op sterkte. Deze brillen zijn zo ontwikkeld dat ze scherp kunnen worden gesteld zonder tussenkomst van een opticien. Wauw, dát is nog eens cool!

Door het kopen van een brillenkoordje van Gula Vision draag je bij aan een bril op sterkte voor schoolgaande kinderen in Myanmar. Met dit brillenkoordje maak je een verschil, want je draagt letterlijk bij aan het zicht voor een kind en dus ook aan de kans op een betere toekomst. Daarnaast zijn ze een leuke accessoire deze zomer: op deze manier verlies je je (zonne)bril nooit meer PLUS ze zijn festival proof!

Ik gebruik geen leer en kan het brillenkoord daarom niet gebruiken. Gelukkig is er op de website van Gula Vision heel veel keuze en zie ik ook varianten die niet van leer zijn gemaakt. Ik denk dat ik een andere variant ga kopen om een kind in een ontwikkelingsland alsnog een betere toekomst te geven. Ik vermoed dat velen van jullie het brillenkoordje wél heel leuk vinden en geen problemen hebben met leer.

Shop Gula Vision now at @brainydays, go check it out! #sunnycord #Brainydays #instorenow #charity #dogood #gogogo

Een foto die is geplaatst door GulaVision (@gulavision) op

Boekenleggers

Tot slot heeft Goodie Goodness twee boekenleggers ontworpen en aan de juli box toegevoegd. Heel leuk met veren, in de stijl van het Gula brillenkoord. Leuk bedacht ook, want ik raak mijn boekenleggers altijd maar dan ook altijd kwijt. Meestal gebruik ik bij gebrek aan iets beters een notitieblaadje.

Afbeelding goodie goodness boekenleggers

Nu wil ik niet negatief doen, maar als ontwerper kan ik niet anders. Bovenal wil ik eerlijk zijn. De kwaliteit van de boekenleggers is echt verschrikkelijk slecht. Zelfs als je geen ontwerper bent, neem ik aan dat je ziet dat de afbeeldingen in slechte kwaliteit zijn geprint. Zo jammer, want dit is heel makkelijk op te lossen. Als de boekenleggers als vectoren waren opgemaakt, had je ze zo groot (maar nog steeds scherp!) kunnen printen als je wilt. Niet alle abonnees zullen ontwerpers zijn, maar je kunt verwachten dat er ontwerpers tussen je abonnees zitten. Hierbij solliciteer ik graag naar een ontwerp functie bij Goodie Goodness 😉

Afbeelding goodie goodness boekenlegger kwaliteit

Conclusie

De Goodie Goodness juli box is een leuke box met een mooi achterliggend verhaal. Ik ben heel erg blij met het spaghetti meetlint en ik vermoed dat ik deze veelvuldig ga gebruiken. De gedachte van Gula Vision vind ik echt ontroerend, fantastisch wat ze doen! Onbegrijpelijk dat zoiets simpels als een bril in deze landen nog steeds niet vanzelfsprekend is. Eerlijk is eerlijk, ik had het brillenkoord met liefde gebruikt als deze niet van leer was gemaakt. Ik ga er gewoon een keer iemand anders blij mee maken!

Wat vind jij van de Goodie Goodness juli box?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 • Reply Dineke 27 juli 2016 at 14:56

  Wat een mooi project en toffe producten!

 • Reply Kim 27 juli 2016 at 16:14

  Handig zo een koord en goed dat op die manier kinderen worden geholpen! Wel vind ik de box dit keer wat tegenvallen.

 • Reply Nina Simplynspecial 27 juli 2016 at 17:23

  De gedachte achter het koord vind ik super! Jammer dat je ‘m zelf niet kunt gebruiken, maar je kunt er vast iemand anders blij mee maken 😉

  • Reply Inge 27 juli 2016 at 21:36

   Komt goed!

 • Reply Els 27 juli 2016 at 17:51

  Wat een leuke box, wel balen van die boekenlegger. Als grafisch ontwerper snap ik ook precies wat je bedoelt :-).

  • Reply Inge 27 juli 2016 at 20:39

   Het is natuurlijk geen ramp, maar wel een beetje slordig 🙂

 • Reply Anita 28 juli 2016 at 11:46

  Jammer van de boekenleggers maar de spaghettimeter wat handig!

 • Reply Sas 28 juli 2016 at 21:03

  Wat een prachtige items in deze box!

 • Reply Astrid 29 juli 2016 at 16:36

  Ik had nog nooit van de Goodie Goodness box gehoord. Leuk initiatief. Die actie met die brillenkoordjes om bij te dragen aan brillen voor kinderen in Myanmar vind ik echt super!

 • Reply Laura 30 juli 2016 at 15:57

  Die spaghettimeter is wel handig!

 • Reply Michelle 31 juli 2016 at 20:42

  Leuke producten met een mooie gedachte, maar vond deze keer de inhoud toch een beetje mweh…