Gebreide mutsjes #1

Een tijdje geleden vertelde ik over de Goedgemutste Breicampagne: kleine mutsjes breien voor het goede doel. Vorige week ging mijn pakketje op de post! Benieuwd hoeveel ik er heb gebreid?

Goedgemutste Breicampagne

Wat was het ook alweer? Innocent (van de smoothies) vraagt met deze actie aandacht voor eenzame ouderen, want jammer genoeg zitten er te veel ouderen eenzaam thuis. Vrijwilligers breien mutsjes, deze worden op de smoothies gezet en vanaf volgend jaar kun je gemutste smoothies kopen. Per verkochte smoothie gaat er €0,20 naar het Nationaal Ouderenfonds.

Vorige week bracht ik mijn pakketje weg en een dag later is hij al ontvangen. Mooi op tijd dus om mijn mutsjes volgend jaar op de flesjes Innocent te zien!

Afbeelding gebreide mutsjes verpakt in doos

Hoeveel gebreide mutsjes zaten erin?

In totaal heb ik 18 mutsjes gebreid. Stiekem had ik er 20 van willen maken, een mooier getal en weer 2 mutsjes extra, maar het was er helaas niet meer van gekomen. Ach, 18 is toch ook een mooi getal? Er zit zelfs een aardbei mutsje tussen, hoe cute is die? Als mijn 18 mutsjes verkocht worden, gaat er namens mij €3,60 naar het Nationaal Ouderenfonds. Niet bijster veel misschien, maar hé het is tenminste iets! Zij blij, ik blij, iedereen blij.

Afbeelding gebreide mutsjes

Challenge

Ik eindige mijn vorige post over de Goedgemutste Breicampagne met de (ik besef mij nu) ietwat overmoedige vraag of ik mijzelf zou gaan uitdagen om vanaf 1 december één mutsje per dag te gaan breien. Dat zou inhouden dat ik volgend jaar zo tegen het eind van November, 366 (ja het is volgend jaar schrikkeljaar!) kan opsturen. Dat zijn er opeens een heel stuk meer dan die 18 hè?

Ook al is een mutsje zo gebreid, de laatste dagen vraag ik mij opeens erg af of ik het wel ga redden om er één per dag te maken. Ik heb besloten dat ik het gewoon ga proberen en ik zie het wel. Als ik het niet haal, dan haal ik het niet. Het is geen wedstrijd en elke mutsje (al stuur je er maar één op) is al mooi meegenomen en wordt -denk ik- dankbaar ontvangen. Het lijkt mij leuk om hier volgend jaar misschien af en toe op terug te blikken, gewoon om te kijken hoe het ermee staat.

Doen jullie wel eens iets voor het goede doel? En wat doe je dan?

32 lieve reacties

 • Wauwie, wat een leukerds! Het totaalbedrag wat jij bij elkaar brengt, is misschien niet veel, maar hé je bent vast niet de enige die zo fanatiek is gaan breien! 🙂 En daarbij: iedere bijdrage, hoe klein ook, is er één. 🙂 Het aardbeienmutsje vind ik trouwens echt enorm cute!

  • Nee ik ben echt niet de enige. In heel Europa worden mutsjes gebreid! 🙂

 • Wooaaaah zo veel mutsjes breien! Ik vind het echt tof dat je dit doet. 😀

 • Ik vind het er echt al veel hoor, 18 mutsjes. En ze zijn allemaal zo lief <3. Hele goede actie dit, erg tof. En wow, een muts per dag. Zou echt tof zijn als dat lukt!

 • Wat een super leuke mutsjes heb je gemaakt! Niet gewoon recht toe recht aan, maar zelfs met patroontjes en afwisseling in de steken. Goed hoor!
  Ik ben niet zo goed in breien, dus heb besloten om er flink wat te gaan haken. Als ik er 2 per week zou halen en dus op een totaal van 100 uitkom, zou ik dat al heel mooi vinden. Heel knap dat je jezelf zo’n uitdaging hebt gegeven!

  • Haken mag ook, dat maakt niet uit. 100 is ook al een fantastisch aantal! Hihi ja ik ben heel benieuwd hoe het mij vergaat 🙂

 • Lief zien ze eruit, zijn ze voor kaboutertjes? x

  • Nee voor de flesjes Innocent smoothies. Maar het kan ook voor kaboutertjes of Mango’s..

 • Die mutsjes zien er zo schattig uit! Super leuk gedaan en een mooi doel, het ouderenfonds!

 • Zo’n mooi doel, het ouderenfonds, vind 18 een mooi getal hoor! De mutsjes die je gemaakt hebt zijn ook nog eens super leuk!

 • Zo leuk is dit, het ziet er ook zo gezellig uit 🙂 Haha Mango zo’n mutsje op doen lijkt me een heel leuk idee.

 • Ze zijn echt schattig. Nog mooier dat het voor een goed doel is! Ontzettend gaaf dat je gaat proberen er iedere dag één te breien. En ook al red je het niet. Doesn’t matter. Het gaat erom dat je het probeert en er aandacht aan besteed. Super!

 • Ahh dit is zo leuk geworden. Die aardbei idd! Supercute. Alle beetjes helpen toch? Pluim voor jou!

  • Oké, duidelijk meer aardbei 😀

 • Super dat je dat hebt gedaan! Heel mooie mutsjes voor een heel mooi doel! Wij gaan deze maand kleren en speelgoed kopen voor kindjes met kanker waarvan de ouders niet veel te besteden hebben.

  • Ah, dat is een mooi initiatief zeg! Wauw.

 • Ahhh wat zijn ze allemaal leuk geworden! En het aardbei mutsje in het bijzonder 🙂

 • Woww! Dat zijn er best veel! Leuk gedaan hoor, ik vind ze super schattig. En het is ook nog eens voor een goed doel! -x-

 • Wat een cuties en 18 vind ik al heel veel 🙂

 • Wat goed! Daar kun je trots op zijn! Ik ben benieuwd hoeveel je er volgend jaar gaat maken 🙂

 • Die aardbei is te cute <3 Ik vind dat je super goed bezig bent meis. Petje (mutsje haha) af! Doe gewoon wat je kunt, dat is altijd goed.

 • Wowie, 1 per dag is wel heel veel. Maar misschien heb je er dagen bij dat je er veel meer kunt maken en zo het toch een beetje kunt levelen? Maar heel veel succes in ieder geval. Goed dat je het zo kunt steunen en zelf ook creatief bezig kunt zijn!

  • Ja precies, in het weekend kan ik ‘inhalen’ als dat nodig is. Als het niet lukt is het ook geen ramp, het zou wel heel gaaf zijn!

 • Wat zijn ze schattig! De aardbei is echt gaaf! En super dat je zo iets voor een goed doel kunt doen. Kun je ook ergens zien hoeveel mutsjes er al gebreid/ingeleverd zijn? Als er mensen vanuit heel Europa meedoen moeten het er wel veel worden!

 • Wat leuk, die mini mutsjes!

 • Wat een mooie mutsjes heb je gemaakt! Natuurlijk telt de gedachte erachter veel meer dan het aantal mutsjes! Maar ik kan me voorstellen dat je graag je doel ( eentje per dag) had waargemaakt. Misschien voor volgend jaar? Ik had dit jaar best mee willen doen, maar ik kwam er eigenlijk iets te laat mee. Tegen die tijd had ik alweer twee bestellingen liggen en voor je het weet kom je er niet meer aan toe.. Nouja, een projectje voor volgend jaar..

  • Ik kwam er ook pas in oktober achter! Ik ben op 1 december gestart en ben dus net begonnen met mijn challenge: 1 mutsje per dag 🙂

 • Wou wat super tof dat je dit doet! ik vind echt knap en hoop dat het gaat lukken om er elke dag eentje te maken!

  • Dankjewel, ik hoop het ook! 🙂

 • Wat tof dat je hieraan bij draagt! Ik had het op tv voorbij zien komen, super mooi initiatief. Het is dat ik geen brei wonder ben (verre van haha) anders had ik zeker mee willen doen.

 • Wauw wat een leuke campagne! Ik wou dat ik zo goed kon breien ziet er echt goed uit!

Geef een reactie

CommentLuv badge