Flow Wonen

Vorige week was ik bij de Bruna en viel mijn oog op een nieuwe special edition van Flow Magazine: Flow Wonen. Ik ben razend enthousiast en wil deze special dan ook graag met jullie delen!

De Flow koop ik wel vaker, ik vind het altijd mooi vormgegeven (tja, je bent ontwerper of je bent het niet hè?), maar het behandelt eigenlijk ook altijd onderwerpen waar ik mij ook mee bezig houd. Hoe ik in het leven sta, wat ik wil bereiken. Wat is nu écht belangrijk en wat niet? Waar ik Happinez vaak wat ‘zweverig’ vind en ik er simpelweg geen klik mee lijk te krijgen, heb ik dat met de Flow juist wel. Ik haal altijd wel iets uit: de ene keer is dat inspiratie, dan is het weer rust of zit ik boordevol ideeën.

Afbeelding Flow Wonen special
Afbeelding Flow Wonen close-up

Nu ik mijn eigen plekje heb, vind ik vragen in en rondom huis steeds belangrijker. Ik vind het lief als mensen mij spulletjes cadeau willen doen, maar één van de hoofdvragen waar ik mij bijvoorbeeld mee bezig houd, is hoe ik dit tot een minimum beperk. Ik hoef geen streng minimalistisch huis te hebben met enkel het hoognodige (een tafel, stoel en bed waarschijnlijk) maar ik probeer mij enkel te omringen met producten of items die mij écht blij maken en/of een betekenis hebben. Voor je het weet slibt je woning helemaal dicht met onnodige papieren en producten en dat wil ik nou juist net beperken. Het is toch weer extra afval en dat is er jammer genoeg al zoveel. Bovendien vertelt Marie Kondo ons dat een opgeruimd huis rust brengt en dat kan ik wel beamen. Als ik te druk ben om op te ruimen (en ik houd dat meestal goed bij) dan erger ik mij niet alleen aan alle spullen die er nog liggen, het leid mij (onbewust) ook steeds af.

Eén van de eerste artikelen die ik heb gelezen, gaat over de vraag waarom ons huis zo perfect moet zijn. Waarom we (onbewust) gevoelig zijn voor status en met de tijd mee willen gaan. Waarom wij prima werkende producten willen inruilen voor precies hetzelfde product dat er net iets anders (vaak mooier) uitziet, maar wel een stuk duurder is. Waarom wij ineens massaal met cactussen de winkel verlaten, in plaats van met varens. Hoe we ons ‘thuisgevoel’ kunnen kwijtraken door bijvoorbeeld de invloed via social media. Ik vind het bere interessant en zou er een heel artikel aan kunnen wijden – iets wat ik binnenkort misschien ook wel doe. 🙂

Afbeelding Flow Wonen tuinen
Afbeelding Flow Wonen moestuin en planten tips

Flow Wonen richt zich niet alleen op het huis, maar ook aan de ruimte eromheen. Tuinen, moestuinieren, planten, dieren; alles komt aan bod. Als groen-liefhebber vind ik dat reuze interessant. Er is & er gebeurt zoveel om ons heen. Soms is het goed om even naar de kleine dingen te kijken, de natuur is vaak dichterbij dan je denkt. 🙂 In de special staan zelfs tuin survival tips!

Afbeelding Flow Wonen met extra's

Afbeelding Flow Wonen extra dierenposter

Afbeelding Flow Wonen kamerplanten boekje

Mocht je niet bekend zijn met de Flow: er zit altijd wel iets van een extraatje in. In de Flow Wonen tref je twee extraatjes aan: een kamerplantenboekje met prachtige illustraties (dikke yay!) en andere papieren goodies bestaande uit: een tiny house-krantje, een dieren-in-de-tuin-poster en een gallery met mini-posters. Ik ben vooral fan van het kamerplantenboekje, het ziet er prachtig uit en geeft ook nog eens praktische informatie over je planten. 🙂 Ik laat verder ook niet teveel zien, mocht je de special zelf nog willen kopen.

Ik vind deze Flow Wonen special echt heel erg leuk en ben blij dat ik hem heb gekocht. Ik heb nog lang niet alles gelezen, dus ik kan er nog even van genieten & een hoop inspiratie opdoen. Even voor de duidelijkheid: het boekje gaat niet enkel over opruimen of minimaliseren maar behandelt veel meer aspecten binnen en buiten je huis. Of deze special vaker gaat verschijnen weet ik niet, maar ik ben groot voorstander in ieder geval! Mocht je ook geïnteresseerd zijn in deze Flow Wonen special, je koopt hem o.a. bij de Bruna voor een prijs van € 12,95.

18 lieve reacties

 • Wat een leuke special! Een beetje ‘out of the box’ voor Flow. Erg interessant onderwerp dat zij aansnijden over het hebben van een perfect huis. Ik merk bij mij thuis dat ik het ook graag zo leeg mogelijk wil hebben, een opgeruimd huis leeft het fijnst, vind ik. Maar een minimalist zal ik denk ik nooit worden, zit niet in mij hoe graag ik het wel zou willen. Nu het steeds een beetje warmer word merk ik dat mijn handen jeuken om op te ruimen, best een lekker gevoel moet ik zeggen.
  Linda onlangs geplaatst…! Nieuw ! Catrice ICONails Gel LacquerMy Profile

  • Ja ik vind het ook heel tof en wat mij betreft is het een blijvertje. ?

 • Nou ik heb een super opgeruimd huis! Echt heel minimalistisch! Haha, iedereen die hier voor t eerst komt denkt dat t nog niet af is of dat er nog wat aan de muur moet! Echt niet!
  Nancy onlangs geplaatst…STYLED BY……….REMKEMy Profile

 • Dat klinkt als een heel fijn boek/tijdschrift! En wat een leuke extraatjes zitten er weer bij. Ik vind Flow altijd zo’n fijn tijdschrift en ben nu bezig in het Creativiteit & Mindfulness boek. Ook erg leuk om te lezen 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Mindfulness (maar dan op mijn nuchtere manier!)My Profile

  • Oh ja het Creativiteit en Mindfulness boek! Ik twijfel al zo lang of ik hem moet kopen.. ?

 • Leuke special! Ik heb alleen het book for paper lovers wel eens gekocht, maar deze lijkt me ook wel wat.
  Jenn onlangs geplaatst…In de spotlight: wie ben jij?My Profile

 • Wat een leuke special! Ik blader geregeld even door de Flow in de winkel maar koop hem eigenlijk nooit.. misschien dat ik dat met deze wel doe, want het spreekt me wel aan 🙂
  Amy onlangs geplaatst…TRAVEL | Mijn top 5 travel essentialsMy Profile

 • Lijkt me erg leuk! Ik ben dol op alles wat met wonen te maken heeft. Ik zal binnenkort eens even naar de Bruna om hem even stiekem door te bladeren.
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Hobby`s die ik wil proberenMy Profile

 • Wat een mooie special! Ik ben echt fan van flow en ben enorm benieuwd naar deze 🙂 bedankt voor de tip!
  Merel onlangs geplaatst…Carrotcake overnight oatsMy Profile

 • Oh, wat een leuke special! Bedankt voor deze tip, ik ga er dit weekend meteen naar op zoek!
  Natasja onlangs geplaatst…Carrot & Avocado Face Mask van Wat Maakt Je MooiMy Profile

 • Ik heb de Flow nog nooit gelezen, weet ook niet of het wel in België te krijgen is. Maar klinkt heel fijn!
  Sofie onlangs geplaatst…Dagboek: Een week verpakkingsvrij winkelenMy Profile

  • Dat is het ook zeker! Of je hem ergens in de winkel kunt kopen weet ik niet, maar bestellen via de website vanuit België kan wel! ?

 • Wat leuk! ik vind de flow altijd leuk om door te bladeren maar koop m niet elke maand. ik ga deze zeker aanschaffen want hij ziet er fijn uit 😀

 • Wat een enorm leuke editie is dit zeg! Ik ga zeker even in de winkel hierin bladeren. Ik snap wel wat je bedoeld hoor. Onbewust verzamel je echt snel veel spullen en wat moet je er eigenlijk allemaal mee>.. Mooie foto’s heb je ook van deze flow gemaakt.
  Lesley onlangs geplaatst…Outfit | National Glamour Day koopjes | Roze trui, Ted Baker en 7/8 broekMy Profile

 • klinkt goed. Ik ga eens even neuzen deze week.

 • Klinkt als een inspirerende special. Alleen al voor dat kamerplanten boekje zou ik hem gaan halen
  marije onlangs geplaatst…A man’s point of view: Hoe vaak en wanneer moet je precies eten?My Profile

 • Oke enorme confession: ik heb nog nooit de flow gekocht. Ik vond het altijd voor suffe groene hippies maar nu ben ik dat gewoon. Ik word hier ZO blij van!! Ik wil het kamerplantenboekje en dierenposter haha.

 • Ik had eerder nooit echt iets met de Flow, maar jouw foto’s doen me nu toch wel twijfelen of ik binnenkort niet eens een blad in huis haal 😛
  Michelle onlangs geplaatst…Afscheid nemenMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge