#Boektober

30 september 2015

De laatste tijd merkte ik een vreemde gewaarwording op. Ik lees eigenlijk niet meer. Lezen & Inge zijn/waren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe kan het dan dat ik al vrijwel 2 hele jaren niet meer heb gelezen?!

Na wat denkwerk kwam ik erachter. Sinds mijn master heb ik eigenlijk geen boek meer aangeraakt voor mijn eigen plezier. Tijdens de master moesten we met enige regelmaat veel lezen. (Note: het was vooral een praktische master) Academische teksten in het Engels wel te verstaan, niet iets waar ik nou écht blij van word. Ik vind nog steeds dat ik niet zo goed Engels kan. Ik kan je vertellen, het is pittig. Normaal ben ik een redelijk snelle lezer, maar in het Academisch Engels (denk aan publicaties e.d.) ben ik net een slak die een leesbril nodig heeft. Ik blijf regels herlezen omdat ik niet meer weet waar ik was gebleven, of omdat ik simpelweg niet meer wist wat ik überhaupt had gelezen. Anyways ik was er zoveel tijd aan kwijt dat ik echt de puf niet meer had om ‘gewone’ boeken te lezen. Dat moet haast wel de reden zijn dat mijn geliefde lezen uit mijn systeem is geraakt. (Uit het oog, uit het hart?) Tijd voor verandering!

#Boektober

Dagmar van bydagmarvalerie kwam met een geweldig idee: #Boektober.

Heb jij zin om meer te lezen, maar kom je er niet aan toe? Of zou je graag lekker in de leesflow willen komen? In oktober ga ik heel graag met jou de uitdaging aan om meer te lezen dan je nu al doet. Iedereen kan deelnemen aan #Boektober en het is gratis! Wat je nodig hebt? Leesvoer en zin om mee te doen aan deze gezellige reading challenge. Doe je mee? Dagmar

Een mooie gelegenheid om het lezen weer op te pakken. Je daagt jezelf uit om een X aantal boeken te gaan lezen in de maand Oktober. Hoeveel ‘X’ is, dat bepaal je gewoon zelf. Je doet natuurlijk mee voor je eigen plezier en je gaat de challenge aan met jezelf, niet met anderen.
Ik hoop dat het me helpt om mijn liefde voor lezen weer op te pakken en me weer lekker in mijn boeken te verliezen. Er zijn nog zoveel boeken die ik wil lezen.. (Misschien toch mijn bibliotheekpas weer activeren? Want alles aanschaffen zou ik wel graag willen maar gaat hem waarschijnlijk niet worden)

Afbeelding boektoberbg

Ik heb de teller voor mezelf op drie gezet en als ik de vier haal dan ik ben helemaal blij! Reden is dat ik eigenlijk maar 3 boeken in mijn kast heb staan die ik nog wil lezen, het vierde boek is meer een ‘zelfhulpboek’ met opdrachten e.d. waardoor er meer tijd in gaat zitten en het (naar mijn mening) ook niet zo geschikt is voor deze challenge. OH JA, twee boeken zijn trouwens in het Engels, maar aangezien het geen Academisch gebeuren is geef ik het toch een kans (gelijk goed om mijn Engels weer eens te trainen 😉 ).

Doen jullie ook mee met #Boektober? Je kunt je via Facebook aanmelden (maar ik heb zelf geen Facebook meer, dus ik doe mee zonder).

Hoeveel boeken gaan jullie lezen?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties

 • Reply Els 30 september 2015 at 06:27

  Veel leesplezier. Ik wil boeken lezen eigenlijk ook weer gaan oppakken, maar ik merk dat ik er de tijd echt niet voor neem.

 • Reply Vlijtig Liesje 30 september 2015 at 08:56

  Ik doe niet mee met Boektober maar ik lees toch al wel veel. Ik ben echt dol op lezen en zou het niet willen missen. Fijn dat jij je passie voor lezen ook weer oppakt.

 • Reply Sas 30 september 2015 at 09:55

  Benieuwd wat je van het onderste boek vind 😉
  Ik heb hem al uit.

  Veel leesplezier!

  • Reply Inge 30 september 2015 at 10:28

   Ik heb hem al sinds ik ben afgestudeerd [schaam] maar nog niet aan toe gekomen. Ben heel benieuwd! En heb nog een hele waslijst door jou 😀

 • Reply Anita 30 september 2015 at 10:03

  Lezen voor je plezier is zo leuk! Ik deed het afgelopen maanden ook weer te weinig dus doe zeker mee en ga ook voor drie. Hopelijk lukt het om er toch vier te behalen, maar wil mijzelf niet teveel opleggen!

  • Reply Inge 30 september 2015 at 10:24

   Ik heb hetzelfde. Eerst het plezier voor lezen terugvinden, dat vind ik belangrijker dan het aantal boeken 🙂

 • Reply Lonneke 30 september 2015 at 11:27

  Ik heb de teller ook op drie staan. Ik vind lezen zo leuk, maar kom er vaak niet aan toe. Ik ga er dus maar eens tijd voor vrij maken. Het boek van Karin Slaughter zit er ook bij.

 • Reply Marion 30 september 2015 at 12:36

  Ja, ik heb me ook opgegeven, want het lezen wil bij mij ook niet vlotten. Ik hoop dat dit een stok achter de deur gaat zijn. Goede herinneringen trouwens van je, want morgen beginnen we al! Ik begin overigens heel bescheiden met 2 boeken.

  • Reply Inge 30 september 2015 at 13:17

   Ja morgen al! Beetje kortdag misschien maar ach. We lezen voor ons eigen plezier toch 🙂

 • Reply Ysanne 30 september 2015 at 13:44

  Oeeh die van JoJo Moyes staat hoog op mijn lijstje! Leuk dat je dit gaat doen, ben benieuwd of je de 4e ook nog haalt 🙂

  • Reply Inge 30 september 2015 at 14:13

   Baal alleen dat hij in het Engels is (helaas verkopen ze in Zweden geen Nederlands 😛 ) want denk dat hij in het Nederlands fijner leest.. maar ik ga het gewoon proberen moet er bij Engelse boeken meestal even inkomen 🙂

 • Reply Odette 30 september 2015 at 14:35

  Super leuk dat je weer gaat lezen. Ik heb ook altijd dat wanneer de school begonnen is, ik totaal geen tijd meer heb om te lezen. Maar in de vakantie lees ik er altijd zo 10 doorheen!

 • Reply Deisy 30 september 2015 at 21:27

  Ooh wat heerlijk dat je op deze manier weer in de leesflow probeert te komen. Ik hoop dat dit leuk en dat je die 3 (ik hoop voor jou 4 hihi) weet te redden. X

 • Reply evelien 6 oktober 2015 at 17:00

  Ah heel leuk! Ik doe ook mee met boektober, ik heb ook drie boeken op mijn lijstje staan. heel veel succes!

  Liefs! Evelien

  • Reply Inge 6 oktober 2015 at 18:39

   Jij ook veel succes!

 • Reply bymarlayne 7 oktober 2015 at 21:46

  Ik ga ook lekker lezen deze maand! Kan er bovendien ook nog gelijk een boekverslag van maken voor Nederlands!

 • Reply Inge 8 oktober 2015 at 11:07

  Twee vliegen in één klap! 🙂

 • Reply Claudia 8 oktober 2015 at 21:51

  Zo herkenbaar. Ik kom echt niet door die wetenschappelijke teksten! Ik ben wel volop aan het lezen 🙂 heerlijk zo voor het slapen gaan en in de trein.

 • Reply Inge 8 oktober 2015 at 22:01

  Zo fijn is dat hè? Om voor je eigen plezier te lezen en dan VOORAL GEEN wetenschappelijke reksten 😉